Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Слух някаква учителка така беше казала на майка ми на изпита по география вчера
Не пускай такива слухове,че нали знаеш какво ще последва?
Всички ги чакаме тея резултати давам надежда на хората А аз лично вече се побърквам. До сега уж не ми пукаше кога ще си видя оценката понеже не мисля че съм се представила добре, но въпреки това искам да знам
Има две трагедии в живота - едната е да не получиш това, което искаш, а другата - да го получиш!
аз пък направо съм се оляла мн яко и хич неща и да я виждам ама като знам че всички ще си знаят оценките и ще питат... пък и нали все някога ще разбера да е по скоро че да мога да забравя този погром
Ходих до "Стената"- няма резултати А и аз вече не издържам и искам да знам какво се случва. Това чакане е доста неприятно, но явно друг избор май- нямаме
В Търново съм изкарал 5.60 йей. Ама там си беше подигравка тоя изпит всъщност. Въпреки това 42% двойки.
В София обаче си беше кофти. Примерно въпросите към четене с разбиране са толкова абстрактни и субективни, че в един момент се оказват абсолютно некоректни. Примерно, май 7ми въпрос беше за това, как се е чувствало момчето, подкарвайки колата. Или дали жената е намерила за трогателно вълнението на момчето. Това са толкова субективни неща, не е възможно да съществува еднозначен отговор по въпроси, свързани с чувства.
При откриването на грешките или в клоуз теста се дават понякога толкова редки идиоматични или граматични конструкции, че направо да се запиташ кво правиш там аджеба като не си завършил филология предварително.
Много е претенциозен този изпит по мое мнение. Вижте му името дори - SUATEFL. Май се сещам за един изпит с подобно име-TOEFL, който обаче се признава в около 45 европейски държави.
какво има да ги бавят това да не са по 20 страници литературни или исторически теми, нали половината е тест, диктовката се проверява лесто просто сверяват думите с оригинала, единствено есето е по-така ама за 40 минути е една страничка