Т'ва второто ако го срещна по улиците бегам през глава
Местните традиции нямат нищо общо с религия. Традиция и Религия са две различни думи. И да не би снимките в паспорта да са някаква си традиция..Да, и аз, ако отида в някоя арабска държава, ще се държа с уважение към местните традиции
Именно!Joker написа:Аз си казах: мисля, че казусът с помюсюлманчилата се християнка е измислен. Иначе също ми се струва, че става въпрос за 2 в 1.![]()
В Северна Гърция, в района на Александруполис има стари джамии, но въпреки демографския растеж на мюсюлманското население, нови не им дават да строят. Те си знаят и не искат.
Трябва да приключим с прекалената толерантност към всичко чуждо и да си защитаваме нашето. Случай като този е добро начало.
Vintersorg написа:Именно!Joker написа:Аз си казах: мисля, че казусът с помюсюлманчилата се християнка е измислен. Иначе също ми се струва, че става въпрос за 2 в 1.![]()
В Северна Гърция, в района на Александруполис има стари джамии, но въпреки демографския растеж на мюсюлманското население, нови не им дават да строят. Те си знаят и не искат.
Трябва да приключим с прекалената толерантност към всичко чуждо и да си защитаваме нашето. Случай като този е добро начало.
А аз тук съм шокиран от един обратен случай - на фона на строящите се джамиии в страната, в Ботевград бе построена първата от 150 години насам православна църква. И знаете ли какво стана - почнаха атаки срещу кмета - на кого му била нужна тая църква, защо пък трябвало да се строи църква и т.н. Ние сме страшно прост народ. Скоро тия със забрадките и фесовете ще ни вържат на верижка и ще ни водят по полето да им орем нивите...
Не отричам.Но лично мое мнение е,че истинското християнство е православието.Католиците са си чисти еретициcastelo написа:Всъщност това може да не е точно така. И Християнството има своите тъмни периоди, които не са за премълчаванеDesodeset написа:Дори е причинил повече страдание от която и да е друга религия.
Ми парите за бира и кебабчета са "прахосани" за една църква... Според мен 40-60% от народа няма никаква вяра.Vintersorg написа:А аз тук съм шокиран от един обратен случай - на фона на строящите се джамиии в страната, в Ботевград бе построена първата от 150 години насам православна църква. И знаете ли какво стана - почнаха атаки срещу кмета - на кого му била нужна тая църква, защо пък трябвало да се строи църква и т.н. Ние сме страшно прост народ. Скоро тия със забрадките и фесовете ще ни вържат на верижка и ще ни водят по полето да им орем нивите...