Ислям, българка, забрадка?

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Изображение
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Т'ва второто ако го срещна по улиците бегам през глава :lol:
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

От това,което прочетох за Hina мога само да изтъкна нейната слаба воля.Била ми вярваща християнка.Каква християнка си била и вярваща на всичкото отгоре.Едно прочитане на някаква книга не означава нищо.По-скоро си мисля,че познатият ти мюсюлманин е "спасил" твоята душа,отколкото ти неговата.За мен лично такъв акт е равен на национално предателство.Не защото мразя исляма или мюсюлманите,а защото източноправославието,това е българщината.Не мога да кажа,че съм правоверен християнин,но в същото време винаги винаги ще отстоявам християнството и неговите ценности,защото ги разбирам,защото за това са умирали дедите ми.България е оцеляла благодарение на християнството.И не ми говори глупости,че ислямът е най-висшата религия,досега не е доказал нищо съществено.Дори е причинил повече страдание от която и да е друга религия.
Чаша,ний пак сме сами!
Aminaa
В началото бе словото

Мнение от Aminaa »

:D Хина и Амина не са един и сащ човек, но ако това ви прави живота по-лесен;-) тогава мислете си го.
Да, и аз, ако отида в някоя арабска държава, ще се държа с уважение към местните традиции
Местните традиции нямат нищо общо с религия. Традиция и Религия са две различни думи. И да не би снимките в паспорта да са някаква си традиция..
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Aminaa написа:Местните традиции нямат нищо общо с религия. Традиция и Религия са две различни думи. И да не би снимките в паспорта да са някаква си традиция..
Не са традиция,но са закон.Живеем в светска държава и законът е над всичко,ако ще и да си марсианка.
Чаша,ний пак сме сами!
Aminaa
В началото бе словото

Мнение от Aminaa »

:wink: А какво ще кажеш за закона тогава, в които пише "свобода на вероизповеданието"? или и законите в България са по избор само, като то оттърва са закони като не - не са важни..
Aminaa
В началото бе словото

Мнение от Aminaa »

И само за инфо - на монахините не им е забранено да се снимат с забрадки.
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Aminaa написа::wink: А какво ще кажеш за закона тогава, в които пише "свобода на вероизповеданието"?
Нещо за което мюсюлманите не искат и да чуят в своите държави(е има и изключения).
Чаша,ний пак сме сами!
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Aminaa написа:И само за инфо - на монахините не им е забранено да се снимат с забрадки.
В това се съмнявам.Имаш ли някакво доказателство?
Чаша,ний пак сме сами!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Joker написа:Аз си казах: мисля, че казусът с помюсюлманчилата се християнка е измислен. Иначе също ми се струва, че става въпрос за 2 в 1. :lol:
В Северна Гърция, в района на Александруполис има стари джамии, но въпреки демографския растеж на мюсюлманското население, нови не им дават да строят. Те си знаят и не искат.
Трябва да приключим с прекалената толерантност към всичко чуждо и да си защитаваме нашето. Случай като този е добро начало.
Именно!

А аз тук съм шокиран от един обратен случай - на фона на строящите се джамиии в страната, в Ботевград бе построена първата от 150 години насам православна църква. И знаете ли какво стана - почнаха атаки срещу кмета - на кого му била нужна тая църква, защо пък трябвало да се строи църква и т.н. Ние сме страшно прост народ. Скоро тия със забрадките и фесовете ще ни вържат на верижка и ще ни водят по полето да им орем нивите...
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Vintersorg написа:
Joker написа:Аз си казах: мисля, че казусът с помюсюлманчилата се християнка е измислен. Иначе също ми се струва, че става въпрос за 2 в 1. :lol:
В Северна Гърция, в района на Александруполис има стари джамии, но въпреки демографския растеж на мюсюлманското население, нови не им дават да строят. Те си знаят и не искат.
Трябва да приключим с прекалената толерантност към всичко чуждо и да си защитаваме нашето. Случай като този е добро начало.
Именно!

А аз тук съм шокиран от един обратен случай - на фона на строящите се джамиии в страната, в Ботевград бе построена първата от 150 години насам православна църква. И знаете ли какво стана - почнаха атаки срещу кмета - на кого му била нужна тая църква, защо пък трябвало да се строи църква и т.н. Ние сме страшно прост народ. Скоро тия със забрадките и фесовете ще ни вържат на верижка и ще ни водят по полето да им орем нивите...

За жалост е така...
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Desodeset написа:Дори е причинил повече страдание от която и да е друга религия.
Всъщност това може да не е точно така. И Християнството има своите тъмни периоди, които не са за премълчаване :wink:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

castelo написа:
Desodeset написа:Дори е причинил повече страдание от която и да е друга религия.
Всъщност това може да не е точно така. И Християнството има своите тъмни периоди, които не са за премълчаване :wink:
Не отричам.Но лично мое мнение е,че истинското християнство е православието.Католиците са си чисти еретици :lol: :lol:
Чаша,ний пак сме сами!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Vintersorg написа:А аз тук съм шокиран от един обратен случай - на фона на строящите се джамиии в страната, в Ботевград бе построена първата от 150 години насам православна църква. И знаете ли какво стана - почнаха атаки срещу кмета - на кого му била нужна тая църква, защо пък трябвало да се строи църква и т.н. Ние сме страшно прост народ. Скоро тия със забрадките и фесовете ще ни вържат на верижка и ще ни водят по полето да им орем нивите...
Ми парите за бира и кебабчета са "прахосани" за една църква... Според мен 40-60% от народа няма никаква вяра.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Да, оформила се е странна смес м/у езичество и християнство, която може да се определи като битово християнство !
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Свобода на вероизповеданието да,но не и когато това противоречи на законите в страната.Щом се казва ,че не може да се снима човек със забрадка/качулка и т.н. значи не може.Толкова :idea:
.
Заключено

Обратно към “България”