Журналистика
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Търговецо, а да кажеш нещо за стажа на ПиАр-ите ?! Нали имаш наблюдения ?! Като оставим факта,че стават за подигравки, кажи по твои наблдения къде ги пращат на специализация, къде стажуват, къде си намират работа, намират ли си ?! Мен това ми е интересното. Колкото до подигравката, на записването видях няколко бъдещи колежки, част от които бяха в стил "барбита" (метафора на Алексчо)- облечени модерно и натруфени, с вирнат нос...Е, навсякъде може да има и такива. Мен ме интересува какво предлага тази специалност и дали ще мога да си намеря работа/ стаж по време на студентството. Ако имаш подобна информация, ще ти бъда благодарен! 
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Най-малкото би било коректно и респективно да слушате с уважение (да четете) мненията на Търговецът на Кристал
а относно спора - безсмислено е да дискутираме подобно нещо
Вярвам, ччче всеки вее е разбрал, че от него зависи до голяма степен какво ще прави и какъв ще бъде живота му за в бъдеще
Така че дали ще имаш 5 висши или нито едно (като мен) това не е критерий за успех - повярвайте
Айде всичко хубаво ви желая
а относно спора - безсмислено е да дискутираме подобно нещо
Вярвам, ччче всеки вее е разбрал, че от него зависи до голяма степен какво ще прави и какъв ще бъде живота му за в бъдеще
Така че дали ще имаш 5 висши или нито едно (като мен) това не е критерий за успех - повярвайте
Айде всичко хубаво ви желая
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Стажовете след първи курс не са така определящи, знам, че една от ПРките я бяха взели в някакво издателство (не съм го чувала, но това нищо не значи), а момичето, което тегли темата на писмения ни по журналистика (говори толкова тихо, че още не я знам дали е Калина или Галина
) беше 1 месец в пловдивския РТВЦ на Канал 1, но не беше никак доволна. За другите - не знам.
Пак ви казвам, не ми е било намерение да се заяждам, може просто моя випуск ПРи да са преобладаващо ... странни. Леле, имаше 3 момичета, които правеха всичко възможно да свалят асистента по икономика, питаха го на колко е години пред около 70 човека, мъчиха го горкия, докато един ден той не се видя принуден да каже: "Хора, имам си приятелка!" (и въздъхна много, много уморено...). Подобни щения имаше и спрямо социолога, ама там много бързо видяха, че не минава номера.
Пак ви казвам, не ми е било намерение да се заяждам, може просто моя випуск ПРи да са преобладаващо ... странни. Леле, имаше 3 момичета, които правеха всичко възможно да свалят асистента по икономика, питаха го на колко е години пред около 70 човека, мъчиха го горкия, докато един ден той не се видя принуден да каже: "Хора, имам си приятелка!" (и въздъхна много, много уморено...). Подобни щения имаше и спрямо социолога, ама там много бързо видяха, че не минава номера.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
http://www.uni-sofia.bg/faculties/journal/journal1.doc
Е ви го плана, има малко различия, като това, че 1 сем. не се учи Теория на ВО, а 2 сем. вместо БГ и стилистика има Лит. Комуникация ама в общи линии е това. Хорариума и преподавателите са същите. Ши черпите![/url]
Е ви го плана, има малко различия, като това, че 1 сем. не се учи Теория на ВО, а 2 сем. вместо БГ и стилистика има Лит. Комуникация ама в общи линии е това. Хорариума и преподавателите са същите. Ши черпите![/url]
Абсолютно съм съгласна!Vintersorg написа:..не се е прекарал ВО ?!! Ха, това беше тъпо изказване! Не мисля, че съм се прекарал с ВО. Не мисля, че и като почна учебната година ще си променя мнението. Това, че ти си журналистика, не означава че ВО е тъпа специалност...Търговецът на кристал написа:Вторият ще имаш 10.Vintersorg написа:Така си е! И направо паднах като прочетох, че за първяи семестър всичко на всичко имаме 3 изпита!!! Джизъс! Та това е сууууупер!!![]()
![]()
Да те зарадвам...
Иначе за журналистиката мога да ви поразкажа какво се учи и как е народа, ма той същия народ предава и на ВО, с малки изключения. Всъщност, не чак толкоз малки, обърках се. Ако някой все пак е писал журналистика, а не се е прекарал с ВО, ще разправям.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз продължавам да питам защо баловете по журналистика са по-високи от тези за ПР? И няма такова нещо като ПОЧТИ познал - или си, или не си...А ти определено не си.
Омръзна ми да обсъждам темата, ще видите сами. Въпросът е дали ще си го признаете...ПРът е измислена професия, която би могъл да върши всеки с известни организационни качества. Давам го в Болд, понеже знам, че много възмутени хора ще се изредят да ме цитират. Улеснявам ви.
Омръзна ми да обсъждам темата, ще видите сами. Въпросът е дали ще си го признаете...ПРът е измислена професия, която би могъл да върши всеки с известни организационни качества. Давам го в Болд, понеже знам, че много възмутени хора ще се изредят да ме цитират. Улеснявам ви.
То и журналистика практикуват много хора,които въоще не са завършили журналистика.Да не коментирам,че повечето дори са по-добри от завършилите,ама това е друга тема на разговор.Не мисля,че ВО е безполезнена специалност.Естествено може да се работи в тази сфера и без да си учил специалността,стига да имаш необходимите качества.Ама същото се отнася и за журналистиката.
Така че не омаловажавай ПР-ът наричайки го измислена професия.
Така че не омаловажавай ПР-ът наричайки го измислена професия.
И един мармот завива шоколада в станиол....
- united_colors
- От дъжд на вятър
- Курс: четвърти
А пък според мен не е правилно ПР и журналистика да са в 1 факултет... много са различини. И ме издразни , че на изпитите всички ги третират като журналисти! Има хора,които и ПР и книгоиздаване ще учат! А за тва кое е измислено и кое - не не коментирам. ПР спецовете трябва да мислят много, защото продават и създават продукти и т.н.т
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- fire
- Живее, за да пише
Именно!Vintersorg написа:Ето моето заключение:
- журналист мога да си стана с каквотои да е образование. Важното е да искам и да ми се отдава...А на мен ми се!
-за ПиАр трябват допълнителни знания и умения, които се придобиват в специалността, ако ,разбира се, имаш желанието да учиш. А аз го имам!
Тъй че...
Защото добър журналист можеш да станеш не ако си учил, а ако ти се отдава и ще бъдеш добър журналист със и без завършено такова образование. А за ПР ти трябват преди всичко знания и умения, които не можеш да ги придобиеш от едната обща култура. ПР-а трябва да има много по-голяма и широкоспектърна подготовка, за да може да се реализира добре. С това не искам да кажа разбира се, че всички ПР-и трябва да се държат високомерно (никой няма право на такова държание независмо от специалността).
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!