Какво става ако не си записал /или не си ходил на / спорт?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

А за да не пускам друга тема, въпросът ми е подобен - ще ми го изкарат ли през носа, ако не запиша западен език (факултативен ми)?! :) Аз беснея, щото таз жена по немски е... :twisted: и не искам да я гледам. Освен това е такъв хаос, че аз нито на немски, нито на английски (щото и това съм учила) знам къде да се запиша, То верно има нива, ама са си губи време тези езици според мен. Сериозно не можеш да ги научиш и направооо.. :evil:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

И аз не ща хич да пускам други теми за нещо, което е обсъждано, затуй:
Значи имам си 1ви и 2ри курс спорт всичко е точно и май от самото начало ни бяха казали, че две години са задължителни. Затова и сега никой не се е записал на спорт освен .. мен :) Когато се записвах на плуване, тренера ми каза, че може да не е задължителен, но да кажем на Запад евентуално може да ми броят хорариум и нещата да не излизат както трябва. Затова - както си му е реда - присъствия и изпит. Оказва се обаче, че тренера ме е записал в списъка на друга тренерка, която пак си ми пише присъствия, но на края на 1вия семестър като имах 3 (бях ходила и при другия, а и доста боледувах :( ), не ми каза нищичко, а си беше редно да ми се скара.
Та, сега не искам повече да ходя в онзи басейн там брр 8) (човек, когато има поне мъничко мозък, първо отиде, провери как е, пък тогава се юрка да се записва :? ), но не знам дали ще имам проблеми, да ходя ли при личния лекар да ми изкарва бележка за освобождаване (имам причина и е точно заради басейна, слава богу лека форма :evil: :x :evil: !!), да пробвам ли да се разбера с тренерката или по-добре с категоричните аргументи, подписани и подпечатани от чичо доктор :?: Или - най-приятния вариант - просто не се вясвам никога повече без обяснения :roll:
Изображение Изображение
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

кога запо4ва записването за 2рия семестър за спорт??
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
alabalanica
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: трети

Мнение от alabalanica »

Толкова е объркано всичко покрай тези спортове, че вече взех много да се притеснявам.Първи курс Българска филология съм.Не записах спорт или език този семестър,защото убедително ни обясниха, че те са ни факултативни.(?:)!)И сега като чета си мисля...изобщо дали някой знае кое какво е в тая администрация, защото в отдела ни казаха както на колегата по-горе-"това не е НСА", в тази кат. по спорт-"ами не е много задължителен".Ушите не ме лъжеха...а сега очите ми се утроиха като прочетох за мъките на някои като мен, които не са си записали смотания спорт.Та.Явно няма да стане ясно от хората, на които трябва да им е ясно.Няма ли някои от вас по-голям БФ да каже нещо?:(,или поне някой от вас да има познат БФ по-висок курс.Благодаря:)
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

в учебния ти план има 3 раздела - задължителни, избриаеми и факултативни дисциплини, като последните са по избор без да е задължително да ги избираш изобщо. тоест ако спортът е факулаттивен, не е задължително да ходиш на спорт, може по желание... например в биологическия факултет спортът е факултативен и почти никой не ходи на спорт, в юридическия примерно /ако не се лъжа/, задължително трябва да се ходи на някакъв спорт... така че виж си учебния план или питай в отдел студенти
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

то в нашия план пише за спорта,че е факултативен,но лъжаааааат!Задължителен си е :lol: Така че по-добре да се пита в департамента за спорт за по-сигурно :wink:
Toto-I will remember
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

е как може в учебния план да пише, че е факултативен, а да е задължителен... или имаш стар план, или нещо е тотално объркано. трябва да се уверите точно как е, защото е тъпо да тругнеш да завършваш и да се окаже, че трябва да караш спорт
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
alabalanica
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: трети

Мнение от alabalanica »

Първо благодаря за отзивите.
Проверих безброй пъти учебния план на БФ-по време на кандидатстудентската кампания, в началото на семестъра и сега-когато той свърши.Учебният план няма никаква, никаква, никаква промяна.Пише : избираеми дисциплини- не са изброени, но са няколко на брой, Факултатини дисциплини:Спорт и Западен език-Ф.По моите скромни изчисления каквото и да ми кажат при заверяването на семестъра в сайта на ФСФ и раздела на специалността няма упоменати спорт и ЗЕ като задължитени...Всичко е наред...докато не се намери някой, който да ми каже например"О!Не сме обърнали внимание?!"Дали изобщо това е възможно...объркана съм и за съжаление не съм в града да разбера до края на седмицата, дано не е фатално.
П.С.Ice_Spirit, ти БФ ли си?
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

До кога е записването за спорт, знаете ли .. ? :oops: :roll:
Изображение
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

А ако спорта е факултативен трябва ли да го записваме?
Thumbelina
В началото бе словото

Мнение от Thumbelina »

За този спорт, според мен, направо трябва да се сезира министерство на образованието, това е пълно безобразие, жестоко се злоупотребява с правилниците. Не може да питате департамент Спорт, на които очевидно им се плаща за тоя труд и поради този факт те "твърдят", че е задължителен. И аз да бях и да знаех, че студентите не се оплакват, и аз сигурно щях да ги манипулирам - "ама няма да може да завършите", "ама няма да може да запишете магистратура", и други подобни се чуват из университета. Аз лично не съм записала спорт и нямам никакво намерение, особено след като манипулират по този начин.
:D
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”