Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Ух, аз имам 2 по биология ! Много ми е гадно. Писах си темата, бях я чела..., не знам какви са им критерииите за оценяване. В МУ пак имам 2...?! Написах там и 2-те теми. Има ли значение, че не съм писала 3-тата и автоматично да са ми написали 2-ка ? Много нереално просто. Аз се постарах много...
Сега се надявам на химията ... , ако влезна в някоя от специалностите с химия ще се радвам много. На химия 1 писах, поне съм най-доволна от себе си на този изпит, въпреки, че прехода не можах да го реша..., ако имам и този път 2-ка ... ще отида да разбера защо, при положение, че имам написани верни неща.
В МУ не пишат 2, когато не си писъл по дадена тема, а другите си ги написъл... и също така като си писъл нещо не значи, че ще имаш повече от две! Следователно ако си писъла повърхностно (там държат на всякакви подробности) получаваш 2, дори и нещата да се верни, но като не са достатачни...
Да,за повърхностно написани теми се пише веднага слаб 2.00,иска се всичко да е написано,дума по дума и да е вярно и да личи разбиране на материала от кандидатстудента! *Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Za-Zaa-Zou написа:грешеш най- големите зубъри влизат от първия път огрона част от тези който са умни не успяват не че се извинявам по този начин за своя неуспех .....
Като знам какве хора влязах миналата година ми призлява- куцо кьораво и съкато 90% от които си нямат и идея защо им се учи медицина........
Донякъде си много права,и аз съм на това мнение че най-големите зубари влизат медицина от първия път,и между тях малко наистина умни хора.
Но макар и от следващ път умните хора успяват стига да се борят за това което искат да постигнат и да го желаят силно.Ако човек на истина иска медицина ще кандидатства толкова колкото е нужно,има хора които кандидатстват по 2-3-4-5 години докато ги приемат медицина но успяват!
Така че борете се за мечтите си и за това което желаете да учите.Успех на всички кандидатсващи! *Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
karmensita написа:Ух, аз имам 2 по биология ! Много ми е гадно. Писах си темата, бях я чела..., не знам какви са им критерииите за оценяване. В МУ пак имам 2...?! Написах там и 2-те теми. Има ли значение, че не съм писала 3-тата и автоматично да са ми написали 2-ка ? Много нереално просто. Аз се постарах много...
Сега се надявам на химията ... , ако влезна в някоя от специалностите с химия ще се радвам много. На химия 1 писах, поне съм най-доволна от себе си на този изпит, въпреки, че прехода не можах да го реша..., ако имам и този път 2-ка ... ще отида да разбера защо, при положение, че имам написани верни неща.
Здравей!В медицинските университети никога не пишат двойка поради факта че имаш 2 написани теми а третата я няма.Както знаеш всяка тема се оценява средно аритметично и ако например:
на 1 тема имаш 6
на 2 тема имаш 4
на 3 тема имаш 2
общата ти оценка е добър 4.00
Или нещо не си си представила или представил добре,или си написал някоя голяма глупост,защото при написана голяма глупост веднага могат да ти сложат слаб 2.00 и да не 4ете нататък повече проверяващия ако ще всичко да ти е вярно!!
Грешиш! 2-ките не се сумират. Т.е. имаш 6,4 и 2-сумират се само оценките различни от 2- 6+4=10 и това го делиш на трите теми (демек към 3,33 ще ти е общата оценка). Ако двойките се сумираха-ехееее оценките щяха да са космически!
Грешиш! 2-ките не се сумират. Т.е. имаш 6,4 и 2-сумират се само оценките различни от 2- 6+4=10 и това го делиш на трите теми (демек към 3,33 ще ти е общата оценка). Ако двойките се сумираха-ехееее оценките щяха да са космически!
Ам...грешката е твоя - и двойката се сумира и тогава се дели на три .... и въпреки това оценките не са космически ...
пример : приятелка има 4 не е писала по една тема въобще, а при другите има съществени пропуски ... е как без да се сумира 2-ката ще има 4, при положение, че не са изрядно написани темите?!? 2-ката се смята на равно с другите оценки!
Мнеее явно пропуските й не са били чак толкова съществени. Когато ходих да си гледам работата по биология ми го казаха. Да не говорим, че цяла година учителката ми по химия това разправя. Все едно сумират се или не, на която и тема да имаш 2 не влизаш в МУ
Мнеее явно пропуските й не са били чак толкова съществени. Когато ходих да си гледам работата по биология ми го казаха. Да не говорим, че цяла година учителката ми по химия това разправя. Все едно сумират се или не, на която и тема да имаш 2 не влизаш в МУ Wink
Ами аз ходих на курс в МУ и проверяващи преподаватели казаха, че и 2 се сумира... и при химията е така, защото ако нямаш 1 зад или темата на всичко друго имаш 6 получаваш 5,2... което е 26 : 5 = 5,2 ...
Иначе съм съгласна - имаш на един от елементите 2, забравяш за МУ!
Ам....искам да питам нещо-според вас за колко могат да се продадат темите за 10 клц за МУ? Компилирани от 2 учебника и с тях са изкарани доста добри оценки.
Въпрос:
jana koceva написа:
аз имам един въпрос,който не се отнася до СУ и МУ,а за Югозападния университет в Благоевград.Ако някой знае много ще ми помогнете!
Отговор:
jana koceva написа:
Дали след като съм изкарала оценка различна от 2 и не съм приета никаква специланост на първо класиране участвам във второ класиране автоматично
сори че ви прекъсвам темата,а това важи ли и за третото класиране:)
предварително мерси:)
Ето че стигнахме до отговора които ви казах и аз,че оценките от всички теми се сумират и се делят на толкова колкото са темите.Например както за Му - темите са три и общата оценка от тях се дели на три.И двойки и всичко си се сумира!
fosilka написа:Пък аз се чудя дали ще ми стигне 5,70 за МБ в ПУ ...
Иначе в СУ изкарах 4,45
Май ще бъдем колеги в ПУ.
От твоята уста/пръсти/ в божиите уши
Оценките в ПУ са ви супер,но аз мисля че и в СУ ще се класирате за някоя специалност, но ако държите на МБ там бала предполагам ще бъде по висок от миналата година.Хайде, колегите се уредиха
Последно промяна от BB на 26 Юли 2007, 21:51, променено общо 1 път.
Ех дано да ни стигнат оценките.Аз за СУ не държа.Незнам колегата александър кво иска.Иначе дано всички колеги се уредим според желанията си.
А иначе ще ми е интересно да видя кво ще ме класират в СУ