Биология - КСК - 2007
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
И аз съм изправена пред същата дилема , само че СУ ми е сигурен, а МУ на 2 класиране , ако някой евентуално се откаже, но не се знае, иначе и двете специалности за които кандидатствам ми харесват ! Ох незнам , остава накрая от 2 стола, не от 2 , от 3 стола бях ви писала за ..........да остана на земята 
-
jana koceva
- В началото бе словото
аз имам един въпрос,който не се отнася до СУ и МУ,а за Югозападния университет в Благоевград.Ако някой знае много ще ми помогнете!
Дали след като съм изкарала оценка различна от 2 и не съм приета никаква специланост на първо класиране участвам във второ класиране автоматично или трябва да си дам дипломата или да популня някакви документи,но как при положение че не съм приета абсолютно нищо.Някай знае ли.....
Дали след като съм изкарала оценка различна от 2 и не съм приета никаква специланост на първо класиране участвам във второ класиране автоматично или трябва да си дам дипломата или да популня някакви документи,но как при положение че не съм приета абсолютно нищо.Някай знае ли.....
- aleksander
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- aleksander
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Въпрос:
Отговор:jana koceva написа:аз имам един въпрос,който не се отнася до СУ и МУ,а за Югозападния университет в Благоевград.Ако някой знае много ще ми помогнете!
jana koceva написа:Дали след като съм изкарала оценка различна от 2 и не съм приета никаква специланост на първо класиране участвам във второ класиране автоматично
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.

-
jana koceva
- В началото бе словото
- aleksander
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Участваш автоматично във второ класиранеjana koceva написа:аз имам един въпрос,който не се отнася до СУ и МУ,а за Югозападния университет в Благоевград.Ако някой знае много ще ми помогнете!
Има две трагедии в живота - едната е да не получиш това, което искаш, а другата - да го получиш!
Здравей!В медицинските университети никога не пишат двойка поради факта че имаш 2 написани теми а третата я няма.Както знаеш всяка тема се оценява средно аритметично и ако например:karmensita написа:Ух, аз имам 2 по биология ! Много ми е гадно. Писах си темата, бях я чела..., не знам какви са им критерииите за оценяване. В МУ пак имам 2...?! Написах там и 2-те теми. Има ли значение, че не съм писала 3-тата и автоматично да са ми написали 2-ка ? Много нереално просто. Аз се постарах много...
Сега се надявам на химията ... , ако влезна в някоя от специалностите с химия ще се радвам много. На химия 1 писах, поне съм най-доволна от себе си на този изпит, въпреки, че прехода не можах да го реша..., ако имам и този път 2-ка ... ще отида да разбера защо, при положение, че имам написани верни неща.
на 1 тема имаш 6
на 2 тема имаш 4
на 3 тема имаш 2
общата ти оценка е добър 4.00
Или нещо не си си представила или представил добре,или си написал някоя голяма глупост,защото при написана голяма глупост веднага могат да ти сложат слаб 2.00 и да не 4ете нататък повече проверяващия ако ще всичко да ти е вярно!!
Не може да и пишат 2-ка че и липсва едната от трите теми.Оценката на темите е средно аритметична,в по горен пост съм обеснил пример на формиране на оценка.И защо може да се сложи 2-ка при писане дори на една глупост!!!Za-Zaa-Zou написа:в му като едното нищо може да са ти написали 2-ка защото нямаш трета темалгадно е, но.........
Молете се мен д ме приемт медищина ще ви освободя място в БФ
Ами относно момичето което има 2-ка в Му,ами ти казваш че не се е подготвила вероятно по подходящите учебници,само мога да ти кажа да знаеш че всички учебници са равностойни и комисията приема всички верни факти и твърдения.Така че ако си написал всичко дори и от друг учебник които не е основен ти се признава всичко!cufff написа:В му не бях пипнала да пиша по 3тата тема и една дума и имам 4,13...така че няма значение. Явно не си се готвила по подходящите учебници.karmensita написа:Ух, аз имам 2 по биология ! Много ми е гадно. Писах си темата, бях я чела..., не знам какви са им критерииите за оценяване. В МУ пак имам 2...?! Написах там и 2-те теми. Има ли значение, че не съм писала 3-тата и автоматично да са ми написали 2-ка ? Много нереално просто. Аз се постарах много...
Сега се надявам на химията ... , ако влезна в някоя от специалностите с химия ще се радвам много. На химия 1 писах, поне съм най-доволна от себе си на този изпит, въпреки, че прехода не можах да го реша..., ако имам и този път 2-ка ... ще отида да разбера защо, при положение, че имам написани верни неща.
п.п всяка тема се оценява отделно някъде по 1,33. Така че, ако другите две теми са ти перфектни, а една нямаш спокойно може да имаш 4,67. Аз не бях учила 5 теми и ми се падна една от тях. В момента, който видях, че се падна генотипна изменчивост, разбрах, че няма да вляза и забих....Ако не се бях сдухала толкова, сигурно щях да си напиша другите две теми по-добре.