17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история
Модератор: Boromir
- summer
- Да живей словото
Аз да ти казвам какво да правиш? Просто да буташ някоя специалност само за спорта ми се струва тъпо и го казвам. Нищо лично.RauCher написа:Abe i v kraina smetka ne si li e moq rabota kakvo tochno shte pravq
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Надути и арогантни са точно тия дето мечтата им е да дойдат у голямото село и да си показват селянията, щото видиш ли измъкнали се от малкото село и ся си веят байряка наляво и надясно. Ама те не са кореняк софиянци а по-скоро селяндури със софийска регистрация и самочуствие че живеят в Столицата рабииш ли. Иначе в софия има 2млн жители и такиа изказвания че сички мразят провинцията ги има само по форумите 
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
А колко от тия два милиона са софиянци?Доколкото знам през Освобождението населението на София е около 20 хиляди души.Иначе тези които спомена са най-противните.Те идват от провинцията и изведнъж стават ревностни софиянци.Плуя на такива.Но това не значи,че в провинцията всички са селяндури.Нормалните хора са много повече.Особено в балканските селища.
Чаша,ний пак сме сами!
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
Абсолютно вярно.Не трябва да се приема селянин за обида,а така се обиждат и хилядите нормални хора на село.Селяндур е вече друг въпрос.И да,по-скоро би трябвало да се отнася за манталитет,а не за местожителство.hypnosssa написа:Аз винаги съм казвала,че селянин е едно,а селяндур съвсем друго!
Чаша,ний пак сме сами!