Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Офф, ама моля ви се? всеки така си казва: "Какво ще промениш?" и затова сме в това положение... Ами сигурно мога да променя нещо, или поне ще пробвам.. Но с мълчание и апатия наистина нищо не може да се промени...... Ако наистина сте учили и разбирали литературата както твърдите, би трябвало да сте разбрали, че основното, което текстът иска да ни каже е , че всеки трябва да бъде активен във времето, в което живее.. А не да се примирява със "злочестата си съдба".. Както е при Далчев например, ама :roll:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Защо си чела някакво си помагало на някакъв си АЛ. Панов? Такъв преподавател няма във Факултета по славянски филологии. Дори не си прочела какви са официалните изисквания, които СУ е публикувал за този вариант на изпита! Избрала си кофти вариант на подготовка и на писане при 50% шанс да избереш другото - традиционната тема. Сгрешила си поне 2 пъти по своя инициатива, а сега се опитваш да хвърлиш вината на всеки друг, освен на себе си. Обвиняваш СУ, комисии, проверители, бедният Ал. Панов, само не и себе си! Трябва и ти да си поемеш отговорността, защото мама и тати не могат да го правят вечно! :twisted: :twisted:
Говориш за необходимстта от промени: започни да променяш себе си! Там имаш най-голям шанс за успех.
Иначе положението ни е добро. И тази година Университетът ще е пълен с готини млади хора и ще бъде все така жизнен и весел, както вече 120 години!
Vivat Academia! Vivant Professores!
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

renn_g написа:Офф, ама моля ви се? всеки така си казва: "Какво ще промениш?" и затова сме в това положение... Ами сигурно мога да променя нещо, или поне ще пробвам.. Но с мълчание и апатия наистина нищо не може да се промени...... Ако наистина сте учили и разбирали литературата както твърдите, би трябвало да сте разбрали, че основното, което текстът иска да ни каже е , че всеки трябва да бъде активен във времето, в което живее.. А не да се примирява със "злочестата си съдба".. Както е при Далчев например, ама :roll:
Какво положение? На непрочетен правилник? :? Кофти ми е за теб, но в случая и ти си имаш някаква вина.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Ако обичаш не ми говори сякаш сме си играли на пързалката... Нито ме познаваш, нито знаеш коя съм. Баща ми почина, а майка ми ме е оставила да се оправям сама в живота. Интересувала съм се и именно преподавател от СУ ми даде това помагало... Като не си достатъчно наясно с моята особа не ме съди и не ме поучавай какво да правя със себе си...
Аз не казвам, че съм с тема без грешки, нито търся вината "у всеки друг,но не у себе си"... Ако обичате, без лични нападки, невъзпитано е
Аватар
poli_dreamz
В началото бе словото

Мнение от poli_dreamz »

Sega znam 4e na pove4eto hora ne im se zanimava s oplakvaniqta na nqkvi si plovdiv4anki,no v kraina smetka nie sme si zalojili bude6teto na tozi izpit.Puk i nqma6e da protestirame ako ne razbirame ot literatura.Problemut e v tova 4e se dava tema s neopredelen stil i posle kandidatite polu4avat dvoiki i troiki (a te hi4 ne sa malko).Az li4no pisah po vtoriq variant i kogato pitah kvestorkata dali tova e ese tq mi otgovori 4e ne znae.E 6to za prepodavateli sa tova a posle 6te mi govorqt 4e kriteriite im bili mnogo visoki
*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Като квесторката не знае, ти не знаеш... Защо рискуваш? Не си учила Йовков ли? Хайде! Който е избрал "есето" да си каже защо го е избрал!... Еххх... "избрах неподходящ вариант :(... Защо вариантът е толкова неподходящ?" така излиза :roll:
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Аз избрах есето, не защото не съм учила Йовков, а защото е есе и заради жанра есе... Защото ми допада повече и не предполагах че критериите за оценяване са толкова неясни. Бях подготвена за всички автори
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Абе аз като ви го разправях тва преди време,ама всеки вика есето,та есето...
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Оххх... тъпчем все на едно място!... Ами аз не видях един доволен от оценката си по есето! => било е по-трудно... Това е... лош избор... обвинявайте себе си... Не се чувствай "прецакана", защото повечето, които са писали на есето са разочаровани от оценките си... Всеки съзнава какво рискува... или поне би трябвало... И всеки знае, че "есето" е по-трудно... Да, на теб може да ти е лесно, да ти харесва как е написано, но идеята е не да ти хареса на теб :)... Съжалявам...
Аватар
poli_dreamz
В началото бе словото

Мнение от poli_dreamz »

...
*Raya_Alexandra: Мнението на латиница беше изтрито.
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Дааа... винаги трябва да се рискува! Ами продължавайте да рискувате :) На мен не ми пречите. Едва ли пречите и на друг :)
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Ето тука ви е грешката на всички - ТОВА НЕ Е ЕСЕ! Милена Цанева издаде книжка за тоя цел и определя уж есето като СЪЧИНЕНИЕ ПО ЦИТАТИ. На съвещание в Кюстендил е била с всички учители от района и изрично е казала това да не се възприема като есе, защото не е.... И да, може да е гадно, но е казала също, че на това съчинение се гледа с малко по-лошо око, отколкото на темата....демек : учете си автарите, четете си произведенията, пешете тема!
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Не, не... нека рискуват, за да покажат чувствата си. Това е по-важно ... На мен, както казах, не ми пречат :)
Аватар
poli_dreamz
В началото бе словото

Мнение от poli_dreamz »

Page_B естествено че не ти пречим нали така ще има по-малко конкуренция за теб ама дали е честно или не не ви пука
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Някои да ви е карал да пишете есе? Друг е въпросът, че и мн хора с тема не са си доволни от оценката. Всеки иска повече, просто не всеки го получава.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”