Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
burningsnake
В началото бе словото

Мнение от burningsnake »

ами да ситуацията е особено интересна... но моля ви кажете ми колко трябва да имам за да продължа с изпита по журналистика? 3.50?
smoking life like cigarette....
Аватар
burningsnake
В началото бе словото

Мнение от burningsnake »

уф,нещо ми се бъгна компа,и той вече от напрежение изтрещява... ами успех на оцелелите желая :)

Аз паднах. Друг ще ме смени и...

толкоз.

Какво тук значи някаква си личност?!

стискам палци :)
smoking life like cigarette....
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Александър Панов ИСКАМ СРЕЩА!

Мнение от renn_g »

Искам да поканя уважаемия г-н Александър Панов на среща и да го попитам защо провали КС ми кампания???
Уважаемият господин беше написал "вдъхновяващо" помагало, в което представя втория изпитен вариант по литература /сравняването на два цитата/ за по-удачен и по-ценен, защто се виждат истинските знания на кандидат-студента, не може да се зубрят заучени теми и се показва общата култура на кандидатстващия...
Колко наивна бях за да повярвам!!! Всички ми казваха да не кандидатствам с есе, да заложа на сигурното - традиционната тема, че няма още ясни критерии за тази изпитна форма, но НЕЕЕЕЕ! Аз си бях твърдо решена - есе, есе ,есе. И се оказа че сгреших... нямам двойка, но оценката не ми достига за да продължа за следващия изпит по журналистика...
Тук е момента да потърся сметка, защо вобще се налага тази изпитна форма? Само за да се подвеждат кандидат-студентите?! И като няма още ясен критерий за оценяване, защо съществува като варианмт?
Мисля, че е крайно време да се откажем от зазубрените сухи теми. Вариантът с есето е много добре измислен, но все пак живеем в България - страната на недоизяснените неща... Искам да призова всички бъдещи кандидат-студенти: КАНДИДАТСТВАЙТЕ СИ С ТЕМА и не допускайте моята грешка, свободно мислещите хора винаги са били игнорирани... Но аз няма да оставя нещата така и наистина ще потърся сметка... Не е честно така да се подлъгват кандидат-студентите! Ако това е форма за да се пишат повече слаби оценки - е, успяхте! Поздравления! Искам г-н Александър Панов да ми прочете есето и да ми каже, дали не съм се придържала към неговите "препоръки" ?!
Е, г-н Панов, ЧАКАМ ВИ!

P.S. Всички които имат отношение към темата да ми пишат на maila renn_g@abv.bg
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

renn_g, не се надявай някой от СУ да ти прочете поста. До мен седеше едно момиче, което беше твърдо решено да пише есе и също беше за журналистика. Казах й да се откаже от тази мисъл понеже бях наясно как седят нещата, но тя го беше решила. Съжалявам много за вас, не знам какво да кажа. Не мислете, че ще откриете топлата вода като напишете някоя и друга по-завъртяна дума. И аз не съм особено доволна от оценката си, но в СУ нещата се развиват мнооого бавно.
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

.

Мнение от renn_g »

аз не мисля че ще открия "топлата вода" и какво значи да напиша по-завъртяна дума?! Аз пиша това, което мисля и не за да направя впечатление, а защото използвам такива думи по принцип...
Въпросът е защо има такава изпитна форма, като тя само прецаква, не мислите ли че е гадно?!
Аватар
summer
Да живей словото

Re: .

Мнение от summer »

renn_g написа:аз не мисля че ще открия "топлата вода" и какво значи да напиша по-завъртяна дума?! Аз пиша това, което мисля и не за да направя впечатление, а защото използвам такива думи по принцип...
Въпросът е защо има такава изпитна форма, като тя само прецаква, не мислите ли че е гадно?!
Прецакващо е. Затова повечето хора пишат тема. Мн хубаво, че си имала смелостта за есе, но реално наистина няма конкретни критерии, та не знам защо така си се полъгала. А защо го има като вариант... Може би за "зор-заман", за някой, който не може нищо да напише по темата. И за това ми е странно, че мн интелигнетни хора се полъгаха с тва есе и сами се забиха.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Искаш да кажеш, че този вариант е за хора които не могат да напишат нищо? А уж се спряга като " по - сложният "...
Божеее, Божееее.... как се подиграват с нас.. :(
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Не знам как се пише сравнителната творба(казвам творба, защото няма определен жанр). Но е факт, че повечето хора писали това са с по-ниски оценки и това е не защото не могат, а защото май никъде няма изнесени конкретни изисквания за писането на подобен тип работа. :wink:
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Има. "Изпитът по литература за кандидатстване в СУ" на Александър Панов издателство ДИОГЕН. Там са "изяснени" всички изпитни форми на изпитът по литература.... Жанрът е есе или по-точно "есе-казус".
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Изпитна задача 2
Създаване на самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-
студента жанрова форма, в който да се интерпретира проблематика, зададена чрез
цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът
трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.

Това е в програмата за изпита. За повече инфо-http://www.uni-sofia.bg/students+bg/admission+bg/programs+bg/bul_ezik.pdf
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

О, БОЖЕ! Тва е съвсем противоположно на онова което пише в помагалото!
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Мисля, че този вариант трябва да се спре... Как може?!
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

чакай сега... наистина много хора имат кофти оценки на втория вариант... Това обаче никак не означава, че при всички е така... имам познат, който в момента учи журналистика и миналата година на есето имаше 5... Прецакали са те (или по-скоро сама си се прецакала)...но защо да се отнема този шанс? Всеки сам си преценява... рискува... или не... никой не е виновен... Хората са ти дали право на избор! Какво повече?
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
renn_g
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от renn_g »

Много се радвам за твоя приятел, да прецакала съм се, ама "хората" не са си дали ясни критерии... ако си чела внимателно до сега на 2 места пише по различен начин за 2 вариант, нека го има, ама ... Кой е правилният?
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Нищо няма да промениш колкото и да роптаеш. Така че се стягай и мисли какво ще правиш оттук нататък. Пожелавам ти успех :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”