Жунрналистика-време е

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
malkoto
В началото бе словото

Мнение от malkoto »

темите в унсс бяха наистина като за изпит по журналистика и се радвам че нямаше нищо за любовта,добротата и някакви такива глупости :D
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

едната тема в УНСС е конкретна... в/у другата може да си пишеш квото искаш кажи-речи :) в Су темата няма да е нещо конкретно обвързано с дадено събитие... дават такава тема върху която може да се намерят хиляди начини за интерпретация... миналата година когато аз кандидатствах положението беше същото... само дето и двете теми в УНСС бяха доста конкретни :)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Мила написа:медиците - сделка или не?
знаеш ли, тази тема е вариант според мен. аз лично мисля, че ако е насочена към темата за медиците, ще бъде формулирана като Цената на свободата или по някакъв начин да се съчетае идеята за платената свобода. естествено това са просто мои предположения. някой друг има ли идеи?
Arsnal
В началото бе словото

Мнение от Arsnal »

Абе, хора не,че искам да злорадствам, ама кво очаквате от таа специалност с тия преподаватели в СУ,та ив Унсс , както се оказа и в Нбу(казвам го от опит и за 3-те).
Ако нямате яки връзки,да не свъшите носейки кафето на Сашо Диков.
Не,че Ви казвам,че ''мечтата'' Ви угасва, но конкурсите за работа в медии или радио ще Ви се видят тъмна Индия.
Айде успех, но не възлагайте много,за да няма setbacks...
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Много е готино, когато някой мисли по този начин... Да, прав/права си, но по тази логика трябва всеки да се откаже да учи... Жените да разчитат на богати мъже или да си уреждат т.нар "връзки" от богати и влиятелни мъже, а мъжете... да станат влиятелни мъже :roll: ... Няма логика... Какво да правят хората? Когато отричаш нещо - давай алтернатива! Ти какво учиш? Да знаем накъде да пълзим...
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
Haralampii
В началото бе словото

Мнение от Haralampii »

Успех на всички ! Най-важното е човек да учи и да се занимава с това, което иска.. поне аз така мисля.
CSKA FOREVER !
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

"Сделка или не!" - това е добро попадение или пък "Парите са свобода" - нещо от този сорт ще е темата за медиците :lol:
А иначе за всички кандидати за ФЖМК темичка във форума
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

Arsnal написа:Абе, хора не,че искам да злорадствам, ама кво очаквате от таа специалност с тия преподаватели в СУ,та ив Унсс , както се оказа и в Нбу(казвам го от опит и за 3-те).
Ако нямате яки връзки,да не свъшите носейки кафето на Сашо Диков.
Не,че Ви казвам,че ''мечтата'' Ви угасва, но конкурсите за работа в медии или радио ще Ви се видят тъмна Индия.
Айде успех, но не възлагайте много,за да няма setbacks...
е то в никоя професия не ти връчват всичко на тепсия... и правото, и филологиите, и което и да е друго... нищо не става ей така... освен ако тате няма я вестник, я кантора, я фирмичка...специалността си е добра, дава се някаква начална подготовка другото ние сами си го набавяме от стажове и личен опит в редакции и т.н.
Arsnal
В началото бе словото

Мнение от Arsnal »

Page_B ,алтернатива не мисля ,че съм аз човека , който да ти даде.Nuc казвам,че точно в журналистиката е доста трудно да се реализираш, а и за мен това са загубени години.Ама има и хора успели,но не щото са блестящи.А нз до колко си карал стаж в радио или Тв, но не е това , което очаква един нормален човек стажа в Тв-то или радиото(в смисъл поне аз научих малко неща, не че исках, просто или не съм попаднал или навсякъде е същото).Айде стига,че прозвуча негативно.За мен алтернатива е 1-2 години в Бг университет, като основа и после С Тойфел Page_B, но всеки сам решава.Просто мисля,че трябва да се пробва внимателно и да не се страхува човек да прекъсва нещо.В търсенето се ражда истината...Та за мен Журналистика,Пр или филология дават основа, но в никакъв случай краен продукт...
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

"Краен продукт" :roll: ... Може би имаш предвид да завършиш и да те вземат на работа точно по специалността... Ами не - няма краен продукт... С нито една специалност, в нито един български университет... Съществуват още много условия, за да бъде един човек готов (неговите лични качества, език (езици), които знае, предприемчивост, амбиция)... и естествено почти никой не си намира работа по специалността... Това ни е ясно на всички. Въпросът е наистина да се сдобием с някакви умения и качества и да ги доразвием в исканата от нас посока (или посоката, която ни отреди съдбата) :D
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
little_secret
В началото бе словото

Мнение от little_secret »

А защо още ги няма разпределенията??
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Аз пък да ви кажа, че има тема, където да обсъждате тези неща!!
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?p=266955#266955
Глупаво е да се пазпокъсваме на милион места, вместо всички да пишем на едно и също!! :evil:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
borislava_
В началото бе словото

Мнение от borislava_ »

ми това все пак е КСК, никой от тия, които пишем тук не сме вече студенти! аз лично не влизам в другите отдели.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Да, но от студентите може да се научи много повече за изпитите и пр., отколкото от кандидат-студентите, ВЕРВАЙ МИ;)
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
borislava_
В началото бе словото

Мнение от borislava_ »

ми аз пък да ти кажа съм изчела всичките им теми по журналистика и колкото и да се стараят да са изчерпателни, не мисля, че ще кажат кога ще излезе разпределението по зали или ще идат да ми вземат изпитите, вервай ми:).
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”