Въпрос относно второ класиране
Модератор: Boromir
Въпрос относно второ класиране
Ако изчакам второ класиране губя ли мястото си в специалността, където съм приет?
-
Cezare
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ще ти обясня как стоят нещата, понеже много хора питат за това. най-вече такива, които не са си подредили специалностите по най-добрия начин.
давам пример:
ти си посочил на първо желание право, на второ - публична администрация, на трето - социология, примерно.
приет си на първо класиране социология, да кажем. правото обаче е най-голямото ти желание. в същото време осъзнаваш, че си направил огромна грешка да пишеш публична администрация преди социологията, и те е шубе, че на второ класиране има шанс така и да не стигнеш до право, но да те приемат ПА, и по този начин да си изгубиш социологията.
значи, ситуацията е общо взето такава. ако решиш да участваш във второ класиране, ти си запазваш мястото в социологията, в смисъл, че ако не те приемат нищо по-нагоре, не си губиш мястото там. обаче в случай, че качиш едно желание по-нагоре, не можеш да се върнеш назад - нямаш право на този избор. просто компютърът счита, че като си си подредил специалностите така, значи това, което си писал на по-предно желание, го искаш повече.
при мен ситуацията беше точно такава... не бях наредил както трябва специалностите, и предпочетох да се запиша това от първо класиране, вместо да чакам за политологията, където шанса да падне бала беше малък, а бях писал преди това други по-тъпи специалности...
давам пример:
ти си посочил на първо желание право, на второ - публична администрация, на трето - социология, примерно.
приет си на първо класиране социология, да кажем. правото обаче е най-голямото ти желание. в същото време осъзнаваш, че си направил огромна грешка да пишеш публична администрация преди социологията, и те е шубе, че на второ класиране има шанс така и да не стигнеш до право, но да те приемат ПА, и по този начин да си изгубиш социологията.
значи, ситуацията е общо взето такава. ако решиш да участваш във второ класиране, ти си запазваш мястото в социологията, в смисъл, че ако не те приемат нищо по-нагоре, не си губиш мястото там. обаче в случай, че качиш едно желание по-нагоре, не можеш да се върнеш назад - нямаш право на този избор. просто компютърът счита, че като си си подредил специалностите така, значи това, което си писал на по-предно желание, го искаш повече.
при мен ситуацията беше точно такава... не бях наредил както трябва специалностите, и предпочетох да се запиша това от първо класиране, вместо да чакам за политологията, където шанса да падне бала беше малък, а бях писал преди това други по-тъпи специалности...
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- denitu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Инж.физика
- Курс: втори
Ако на 1во не те приемат желаната специалност подаваш молба за 2ро класиране и така мястото ти в приетата специалност се пази..Но ако решиш че и на второ не ти харесва специалността която са те приели, да знаеш че на 3то класиране не ти се пази мястото от 2ро.Дени написа:Мисля че за трето класиране не се пазят местата - само за 1во и 2ро.crystal написа:а как стоят нещата с трето класиране?
същото ли е или вече си губиш мястото?
- crystal
- В началото бе словото
прочетох го и понеже не намерих нужната ми информация,попитах тук...diana_gk написа:Прочети правилника поне
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Последно промяна от crystal на 26 Юли 2007, 12:32, променено общо 1 път.
Hold ur breath and count to ten