Ислям, българка, забрадка?

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
zmey
Пишете, о, братя

:)

Мнение от zmey »

Луд ли си? Девственици щял да пренася в жертва - аз имам по-добри идеи за тях, ама няма да са вече девственици...
Като се замисля повече в тази насока, може би е по-добре носенето на забрадки от мюсюлманките... и без това повечето са ужасно грозни и поне няма да се налага да им слагам торба на главата, та да им вкарам един голям християнски К*Р!
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Тая тема придоби учудваща популярност... :roll:
.
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

и ще доведе до световни сътресения! като в Саут Парк
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: :)

Мнение от Circle Line »

zmey написа:А бре спасителите/и най-вече спасителките.. що не ме спасите и мен от Ада :)) Аз не вярвам ни в християнство, ни в ислям, нито пък в друга религия... по-скоро вярвам, че всички религии са лъжи! Че целта им е една - манипулация с цел изгода! И сега щом съм такъв неверник какво - ще отида в Ада и ще се пържа или там каквото ми е отредено - е да ама кой ми го е одредил и в чий Ад ще ходя? На християните, на мюсюлманите или нечий друг? Или може би само вярващите отиват в Ада? Е тогава що да вярвам? Ами, ако всички отиваме в Ада/Рая.. няма ли и вие вярващи да сте виновни, че не сте ме "спасили" ...?
Хайде стига с глупостите, тази тема не е за форума на СУ!!!
четеш мислите ми просто :lol: :lol: :lol: :lol:
hina
В началото бе словото

:-)

Мнение от hina »

след всичко казано досега си мисля, че е по-добре първо да се приеме закон за "изкарването на България от ЕС", да се помолят членките да зачеркнат България от страните членки и да я запишат заедно с Турция слез 30г. Пък тогава да му мислим да забрадките.
Защото индустриализираните и страните, в които се е наложила демокрацията нямат нищо против паспортни снимки със забрадки, въпреки че в някои страни, като нпр. Франция те са забранени в училищата, но пък за сметка на това има училища за мюсюлмани или други частни училища, където няма проблем да се носят забрадки! И тези училища са признати в нациовален мащаб.

сега нямам много време... така че до скоро :-)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Първият пост в темата е измислица! Има ли някой, който го е чел и не е убеден в това? С риск да се повторя, аз вярвам в това, в което са вярвали българите от повече от хиляда години:
Символ на вярата
Вярвам в един Бог Отец, Вседержител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.
И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца и чрез Когото всичко е станало;
Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплати от Дух Светий и Дева Мария, и стана човек;
И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан;
И възкръсна в третия ден, според писанията;
И се възнесе на небесата, и седи от дясно на Отца;
И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви, и царството му не ще има край.
И в Духа Светаго, Господа, Животворящия, Който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и Го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.
В една света вселенска и апостолска Църква.
Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.
Чакам възкресение на мъртвите.
И живот в бъдещия век! Амин! :idea:
Aminaa
В началото бе словото

Мнение от Aminaa »

Здравейте,

мисля, че хина малко е надценила интелигентността на българските студенти за да пусне такава тема тук.

А това с България да се махне от Европейския съюз, ами те рано или късно ще забележат, че не и е там мястото. :-)

Някои от вас беше написал "Бог е Един" правилно един е, само човек трябва да се поразмисли и да открие кое е истина и кое лъжа и така да намери сам пътя си.

Аз също приех исляма преди 4 години, нося забрадка и сам безкрайно щастлива с тази религия. "Ислямът иска много, но и дава много." така е ;-)

За забрадката си права хина, глупав закон, обаче мисля че на хората в България проблема им е, че нямат никаква религия. Ти си намерила пътя си, понеже си вярвала в Бог и преди това. Но иди обяснявай на някой, който "вярва само в себе си" че има Бог.
или пък още по-зле някой, който си мисли че филма "Време разделно" е ислямската религия. чесно да ви кажа бях изненадана от такива коментари в подобен форум. човек очаква нещо повече от студенти:-)
hina
В началото бе словото

Мнение от hina »

така знаех си че ще се появи някой със "Сивола на Вярата" приет на в първоначалната си форма - не тази, която е цитирана - на първия вселенски събор. Кога беше? Маю доста след смъртта на Иисус. Иисус е пророк, а не сам Бог - това е нещо, което Павла си го е измислил.

В Библията Иисус казва: "А сега искате да убиете Мене, Човека, Който ви каза истината, що чух от Бога. Авраам това не е правил." (Иоан. 8 - 40)

Ти ли знаеш какво е в сърцето ми, че да казваш, че нещо е измислица?
hina
В началото бе словото

Мнение от hina »

Инфо за християнския символ на Вярата. Намерих го в Wikipedia

"Никео-цариградски символ на вярата или кратко Символ на вярата се формулира на втория вселенски събор през 381 г., като разширение на приетия символ на вярата по време на първия Никейски събор през 325 г. и е най-разпространената и популярна християнска формулировка на вярата.

От създаването си през 4 в. сл. Хр. той е използван в източното православие, католицизма, от якобитите, древните източни национални църкви, асирийската, англиканската, лутеранската и повечето други протестантски църкви."

Какво ще кажете Иисус докато е бил на земята е вярвал в Бог и се е представял за човек, и 4 в. след него той се провъзгласява за Бог и първите които са се учудили са били учениците му. Това също го има в Библията, трябва да се ровя обаче...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Бръкни в Уикипедията и ще разбириш какво е човек, какво е Бог и какво Богочовек. Но Християнството е сложна религия за интелигентни хора. Трябва много вяра и мисъл, за да се разбере, че Бог може да има различни проявления и да си остане пак Той, Вседържителят!
Говориш за късното записване на Веруюто, но нали и в Исляма имате същия жанр, хадити, май се казваше... Кой какво си спомнял от пророка Мохамед...
И аз като теб открих Истинската вяра в по-късна възраст и тя ми помогна да се върна в страната си въпреки настояванията на цялото ми семейство. След 2 години успях да върна и тях! Чудни са пътищата Му!
hina
В началото бе словото

Мнение от hina »

Ислямът се оповава на Корана, в който оригинал не е променена нито една буква от над 1400 г. и се знае наизуст - оригинал - от мнага не-арабско говорящи... незнам за интелигенстност, но поне не си казвам мнението по теми, по които нямам знания :-)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Aminaa написа:Здравейте,
мисля, че хина малко е надценила интелигентността на българските студенти за да пусне такава тема тук.
Но пък е подценила българския правопис... :?
Aminaa
В началото бе словото

Мнение от Aminaa »

Но Християнството е сложна религия за интелигентни хора.
това е разликата :-) Исляма е лесна религия и за всички хора, не само за отбрани

В Свещения Коран пише:

„Кажете: “Вярваме в Аллах и в низпосланото на нас, и в низпосланото на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете [му], и в дареното на Муса и на Иса, и в дареното на пророците от техния Господ. Разлика не правим между никого от тях и на Него сме отдадени.”“ (Коран 2:136)

;-)материал за размисъл сомо за тези от вас, които са убедени, че имат право на избор, а не само следват това, което им е завещано от родителите, било то християнство, било то атеизъм или вярата във "време разделно" :-)

а някъде някои беше написал за приятелка туркиня с потниче. само за инфо - ако приятелката ти туркиня изпълнява задълженията си на мюсюлманка (5 молитви на ден, постене през рамадан, и т.н) въпреки начина по които с еоблича тя не престава да бъде мюсюлманка, ако обаче тя не изпълнява нищо от тези неща значи е мюсюлманка колкото и ти си:-)

и с това стигнахме до другия проблем в България - един куп мюсюлмани, ама колко наистина си изпълняват задълженията на такива?

чакай, че и на мен ще ми кажете че съм станала по мюсюлманка от мюсюлманите или как беше...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Реално погледнато дискусия на тема коя от 2те религии е "по- по - най" е глупава от една страна и НЕхристиянска от друга...
Аз исках да кажа да не обвинявате обществото за това че е изградено по светско- християнски модел...
ЩЕ СИ СВАЛЯТЕ ЗАБРАДКИТЕ КАТО СЕ СНИМАТЕ ЗА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ...та ако ще и свинка на джамия да се покачи ("мухабет" от родопския край)
Това са законите...съжалявам...аз ако отида в арабска държава...няма да мрънкам че не мога да ям свинско и не мога да пия...а най- малкото ще ходя да мърморя по форумите...и не ми говорете за свободи (най малко за "права и свободи" от една абривиетура) имате ПРЕмного привилегии че да мърморите...все пак джамиите на глава от ислямското население са си доста внушителна цифра...
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Aminaa написа:обаче мисля че на хората в България проблема им е, че нямат никаква религия
Τова е нещо ново. :roll:
Аз бях споменала за момичето с потниче - за 5-те молитви на ден не знам, но за задълженията й през Рамадан съм почти убедена. Но, по тази логика и аз не съм истинска вярваща, щом не изпълнявам всичко от християнството. Понякога е по-важно да имаш вярата вътре в себе си...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Заключено

Обратно към “България”