Журналистика!!!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Все пак си мечтая за теми от типа на режсьорските в NATFA - "Ако чорапите ми можеха да говорят..." и т.н.т. Иначе и на изпита в Су имат попадения, аз от моята не се оплаквам, само ме е яд, че не ми дойде музата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Първата, даже ако питаш мен, няма смисъл да я обвързваш с политиката, поради простата причина, че всички ще са го сторили и на проверяващите ще им стане интересно, коагто видят нещо различно. Да не говорим, че ще го запомнят.
Това с нЕВРОзата не може да не го вържеш обаче, в темата ти е зададено (затова смятам, че първата е по-свободна). Впрочем, по нея вероятно бих писала разказ (зависи от момента и дали щях да имам вдъхновение) и щях да пречупя нещата през произволно избрана единица, дори няма да е характерен типаж.
А в СУ ги дават различни... тая година като нищо може да ръснат нещо за гражданско общество (т.е. натам да отидат нещата) или нещо за човешкия живот като залог (но пак няма да е толкова ясно формулирана). И, следователно, ако намерите логична връзка с нещо, което не е Либия, мисля че ще спечелите много (което не значи да не се споменава Либия).
Разбирате ли, трябва да е вашето мнение и то, по възможност, да не ползвате най-общоизвестните примери като база за анализ. Например, аз по евентуална тема като втората, бих писала за 2мата наши шофьори, дето ги обезглавиха в Ирак. Естествено, че бих споменала и Либия, но акцентът ми ще бъде другаде.
И, да, не пишете стихотворения.
Това с нЕВРОзата не може да не го вържеш обаче, в темата ти е зададено (затова смятам, че първата е по-свободна). Впрочем, по нея вероятно бих писала разказ (зависи от момента и дали щях да имам вдъхновение) и щях да пречупя нещата през произволно избрана единица, дори няма да е характерен типаж.
А в СУ ги дават различни... тая година като нищо може да ръснат нещо за гражданско общество (т.е. натам да отидат нещата) или нещо за човешкия живот като залог (но пак няма да е толкова ясно формулирана). И, следователно, ако намерите логична връзка с нещо, което не е Либия, мисля че ще спечелите много (което не значи да не се споменава Либия).
Разбирате ли, трябва да е вашето мнение и то, по възможност, да не ползвате най-общоизвестните примери като база за анализ. Например, аз по евентуална тема като втората, бих писала за 2мата наши шофьори, дето ги обезглавиха в Ирак. Естествено, че бих споменала и Либия, но акцентът ми ще бъде другаде.
И, да, не пишете стихотворения.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Сега се сетих да видя темите от минали години. Закопаващи според мен са теми като
Престъпление без наказание, Пуснете слънчевата светлина - сеш'те се защо
Но и от двете можете да се измъкнете - от първата - по-трудно, ако не сте чели Достоевски. Но ако сте, това ще е много дебела не сламка, ами греда, за която да се хванете и ще бъдете оценени МНОГО високо, гаранция (щото няма да пишете само за мутри). Като цяло обаче, всички теми ми харесват. Май най ме радва точно "Пуснете слънчевата светлина", там бих избесняла много (вероятно щях да имам отпратки към всички парчета в мюзикъла, както го обичам... но щях да сменя контекста, при попътен вятър).
Също и Видения с мирис на хашиш. Ай, защо не ми се падна тя.
Айде да дойда да ви напиша изпита - пък... колкото, толкова.
И, най-вече, стига съм флъдила.
Престъпление без наказание, Пуснете слънчевата светлина - сеш'те се защо
Също и Видения с мирис на хашиш. Ай, защо не ми се падна тя.
Айде да дойда да ви напиша изпита - пък... колкото, толкова.
И, най-вече, стига съм флъдила.
В края на ноември
В края на ноември
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Блъххххххх
Аз бях на този изпит в УНСС днес. Писах по първата тема- "Изборите-свобода и отговорност". Наблегнах и на двата аспекта на проблема- индивидуалният избор (дали той е свободен или не, влияем ли се от чуждото мнение, съобразяваме ли се с него, понасяме ли отговорностите и резултатите от действията си) и изборите като политическо понятие (където си излях цялата насъбрана жлъч срещу политическите партии и някои по-специално). Дори си позволих да цитирам чичото на Spiderman- Бен: "С голямата сила идва и голямата отговорност" 
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
Абе ако не друго, "книжките" са в намален състав в тоя форум...
Не за друго, ми щото сме тарикати и гледаме да се учим от грешките на другите, да поизслушаме кой кво има да напише и ако видим полза от това да напишем нещо, го пишем в крайна сметка.
Иначе сичките недоразумения идват от цифричката 3
И за ПС да ви посъветвам: не правете грешката да подценявате колежката Чуплива
Не за друго, ми щото сме тарикати и гледаме да се учим от грешките на другите, да поизслушаме кой кво има да напише и ако видим полза от това да напишем нещо, го пишем в крайна сметка.
Иначе сичките недоразумения идват от цифричката 3
И за ПС да ви посъветвам: не правете грешката да подценявате колежката Чуплива
-
Bloody_Rose
- В началото бе словото
Наистина са сравнително хубави темите, ама тия от УНСС можеха да са малко по-оригинални при измислянето им - http://temanews.com/index.php?page=release&relID=254 и това е от архива на 2005г. 
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За пореден път се убеждавам, че в УНСС са повече от зле!!Bloody_Rose написа:Наистина са сравнително хубави темите, ама тия от УНСС можеха да са малко по-оригинални при измислянето им - http://temanews.com/index.php?page=release&relID=254 и това е от архива на 2005г.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
- love_delight
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социални дейности
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Поне прочитат по някой друг вестникBloody_Rose написа:Наистина са сравнително хубави темите, ама тия от УНСС можеха да са малко по-оригинални при измислянето им - http://temanews.com/index.php?page=release&relID=254 и това е от архива на 2005г.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Толкоз могат, толкоз дават. Ама и вие какво искате - "Косата ми лилава" ли? Хм... при все, че аз много бих се накефила
Това за изборите не е никак лоша тема - конкретна, ясна, спокойно можете да напишете увод, теза (с 2 подтези, които са си кодирани в заглавието), изложение и заключение... ако държите да спазвате някакви правила за художествено благоприличие. Аз, като видна литературна хулиганка, ги поругах тотално на изпита си, естествено.
Важното е да видят, че колкото и идиотска да е темата (което е напълно възможно и очаквано), сте си направили труда да поразсъждавате върху нея и сте вкарали своето мислене (което може и да не пращи от насилствена оригиналност).
Това са единствените съвети, които мога да ви дам.
Това за изборите не е никак лоша тема - конкретна, ясна, спокойно можете да напишете увод, теза (с 2 подтези, които са си кодирани в заглавието), изложение и заключение... ако държите да спазвате някакви правила за художествено благоприличие. Аз, като видна литературна хулиганка, ги поругах тотално на изпита си, естествено.
Важното е да видят, че колкото и идиотска да е темата (което е напълно възможно и очаквано), сте си направили труда да поразсъждавате върху нея и сте вкарали своето мислене (което може и да не пращи от насилствена оригиналност).
Това са единствените съвети, които мога да ви дам.
В края на ноември
В края на ноември
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Търговецът на кристал, съветите ти и помагат на всичкото отгоре!
Задължени сме ти! Ако вляза връзки или журналистика, имаш 1 каса от мен(от това, което пиеш) 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Никаква каса. Аз затова съм тук.
(При все, че няма да откажа да се присъединя за по едно малко, ако откривате официално учебната година в любимия ни факултет).
Имай предвид, че сега е скучната част, после става интересно, понеже ще искате да знаете и що за хора са преподавателите. А там какво шоу е...
(но за това - оффлайн, не че не съм писала фермани и тук, джъст ин кейс).
(При все, че няма да откажа да се присъединя за по едно малко, ако откривате официално учебната година в любимия ни факултет).
Имай предвид, че сега е скучната част, после става интересно, понеже ще искате да знаете и що за хора са преподавателите. А там какво шоу е...
В края на ноември
В края на ноември
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Елица явно е във ваканция
Нема такива фермани - можеш да събереш всичко и да го издадеш в годишник 
Бе Ели, то всяка тема те кефи теб бе! Може ли така? Според мен повечето са супер тъпи и са си чиста гавра със студентите. Един вид дъртите лелки си казват: "Ха да ги видим сега, ше им праснем нещо нестандартно, нали искате демокрация, сега не е като ние как сме учили при кУманизЪма, я да им видим свободата на словото..."
Е, темата, по която писах аз, си я биваше. Но всички други съкс!

Бе Ели, то всяка тема те кефи теб бе! Може ли така? Според мен повечето са супер тъпи и са си чиста гавра със студентите. Един вид дъртите лелки си казват: "Ха да ги видим сега, ше им праснем нещо нестандартно, нали искате демокрация, сега не е като ние как сме учили при кУманизЪма, я да им видим свободата на словото..."
Е, темата, по която писах аз, си я биваше. Но всички други съкс!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Жоро бе. Я млък. Нали знаеш - у всеки журналист дреме по един роман... въпросът е дали трябва да се събужда (и аз го събуждам моичкия на части, както е видно).
И не съм във ваканция, а съм много нервна и избивам нерви с боса нова, джаз стандарти и флъдване тук и там. Обзела ме е алтруистичната вълна, използвайте ме докато все още давам
Колкото до темите - ако имам муза, абсолютно всяка би ме устройвала (справка - вж. по-горе за журналистите и романа).
И не съм във ваканция, а съм много нервна и избивам нерви с боса нова, джаз стандарти и флъдване тук и там. Обзела ме е алтруистичната вълна, използвайте ме докато все още давам
Колкото до темите - ако имам муза, абсолютно всяка би ме устройвала (справка - вж. по-горе за журналистите и романа).
В края на ноември
В края на ноември