Преместване и ФМИ

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Точно от Математика и информатика ще стане най-трудно. Виждаш ли подписа ми? Първо написах Математика и информатика, ама впоследствие сложих ФМИ.
За сметка на това стипендия ще си вземеш с 4.00.
Изображение
mariahcarey-bg.com
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mariahcarey-bg.com »

значи има значение от коя специалност ще решиш да се прехвърляш... :(
Да, това за стипендията го знам, но предпочитам да направя всичко възможно да вляза в КН или СИ, отколкото да разчитам на стипендия, която няма да получавам цял живот я :P :)
Мерси за отговора :wink:
joppy
В началото бе словото

.

Мнение от joppy »

Някой осведомен ли е вече дали прехвърлянето може след 1 курс? :?
mariahcarey-bg.com
В началото бе словото
Обратна връзка:

да, това е интересен въпрос. и мен ме интересува. :)
Аватар
HAKERA
В началото бе словото

Мнение от HAKERA »

И така и така сме почнали да питаме аз да питам дали ще е по-лесно да се прехвърля от СИ в КН, щото не съм сигурен, че веднага ще вляза в КН... Колко успех ще ми трябва за да направя тая хава и дали става след първата година :) мерси предварително
joppy
В началото бе словото

.

Мнение от joppy »

Ние си питаме,но няма кой да ни отговори! :o
Аватар
alys
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от alys »

mariahcarey-bg.com
В началото бе словото
Обратна връзка:

"Преместване се допусна не по-рано от успешно завършена предходна година и не по-късно от началото на следващата учебна година и при условие, че студентът е завършил първи или втори курс" - не се ли припокриват малко? Как може да не завършил Първи или Втори курс и да имаш неуспешно завършена предходна година?

"29....
-
- Удостоверение за успеха и студентското състояние от I или I и II курс" - е, в крайна сметка, може ли след първи курс, или не :?:

Иначе информацията е много полезна. Мерси за линка, alys.

С други думи, за КН, СИ, ИС и информатика трябва успех над 5.50, което е... :shock: :cry: :cry: :cry:
Аватар
[ OVeRMiND ]
Пишете, о, братя

Мнение от [ OVeRMiND ] »

mariahcarey-bg.com написа:....
...
- Удостоверение за успеха и студентското състояние от I или I и II курс" - е, в крайна сметка, може ли след първи курс, или не :?:
...
По наредба, не би трябвало да имаш проблеми с прехвърлянето след първата година, в която и да е специалност, ако си си взела всички изпити и имаш желания успех. Свободни места винаги има, поне така са ми казвали :roll:
А наистина, ако си решила да се прехвърляш от МИ или ПМ в КН, И, СИ , ще ти е доста трудно, но не и невъзможно. Просто трябва да залягаш яко над математиката ;-)
Tриъгълен квадрат с формата на сфера подскача на въже.
mariahcarey-bg.com
В началото бе словото
Обратна връзка:

мерси са отговора, само че аз съм Той, а не Тя :):):)
Между другото, приет съм Информатика на първо класиране :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:
днес го разбрах :lol:
И, между другото, като се заинтересувах по-подробно, май ми се струва, че информатиката е най-най като за мене. Според теб/вас струва ли си да участвам във второ класиране за ИС или СИ, защото не ми допадат особено. То за СИ няма да ми стигне, но струва ли си да се натискам ИС :?:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Колегата се обърка заради Марая Кери :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

mariahcarey-bg.com написа:мерси са отговора, само че аз съм Той, а не Тя :):):)
Между другото, приет съм Информатика на първо класиране :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:
днес го разбрах :lol:
И, между другото, като се заинтересувах по-подробно, май ми се струва, че информатиката е най-най като за мене. Според теб/вас струва ли си да участвам във второ класиране за ИС или СИ, защото не ми допадат особено. То за СИ няма да ми стигне, но струва ли си да се натискам ИС :?:
Ако искаш да учиш СИ и ИС повече от Информатика, подай за 2ро класиране. Аз миналата година преди Информатика бях писал ИС. Не ме приеха ИС, приеха ме Информатика и сега съм много доволен, че стана така. Другите специалности не искам да ги коментирам, но Информатиката си е екстра, ако те кефят програмирането и математиката. Пък и погледни учебните планове, ако още не си го направил.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Bringara
В началото бе словото

Мнение от Bringara »

Май вече всички разбрахме че успехът трябва да е поне 5,50 за да стане фатката.Порових се из още няколко теми за преместване отнасящи се за другите факултети и видях че там хората си изкарват висок успех и се преместват без проблеми,погледнах и в наредбата за преместване и там искаха само въпросният успех.НО във секцията за ФМИ пише че освен успех трябва да има и свободно място в съответните специалности.Та въпросът ми е колко са тези места - в смисъл(аз така предполагам) дали има неща от рода примерно 60 места за СИ - 50 от които утиват за кандидат студенти и 10 остават за преместване + приемане от олимпиади,или е възможно само ако някой от 50-мата кандидат студенти(вече студенти) прекъсне и да се заеме неговото място.
joppy
В началото бе словото

.

Мнение от joppy »

добър въпрос! :idea:
Аватар
cloud_9
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от cloud_9 »

Още не знаете учебните планове на специалностите, а вече мислите за прехвърляне. Защо не видите първо за какво става въпрос в специалностите, в които (евентуално) ще ви приемат, и тогава да мисите за преместване, а и ще познавате вече доста хора от факултета, които да могат да ви обяснят ФТФ. Аз лично имам приятели, които в началото искаха да се местят в специалности от по-горните си желания на кампанията, но в последствие им хареса това, което учат и си останаха в специалността доволно. В случая говоря за Информатиката, но това важи в пълна сила и за останалите. Да не ви е страх от много математика в първи курс, а :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”