17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Впрочем като казах 5 години математика в НПМГ нямах предвид, че съм учил в математическата паралелка. За съжаление бях профил химия.
да управляваш означава да служиш
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

bilbo написа:какво влияние оказва Версайския мир върху предпоставките за Втората световна война ? :wink:
Бих казала - почти пълното отменяне на тоя договор е последния пирон в ковчега ;)

P.S.: мн бързо пишете бе ;)
Последно промяна от ra4e^f на 23 Юли 2007, 13:48, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

mrent, и мене така ме обвиняват, че историята няма реализация.Обаче не е точно така, всичко може да се реализира, въпроса е да знаеш как. Wink Евалос, че си държиш на своето.
Не търся толкова реализацията, колкото това което ми е интересно. Сега вероятно ще ме обявите за глупак Very Happy Very Happy Very Happy
Всичко си е до 4овека-ако иска ще се реализира-а и ако знае как!А който не успее в своята област-си намира нещо друго!А за реализацията с история-еми не е много трудно пък!
СМЪРТТА НА ЕДИН Е ТРАГЕДИЯ,А СМЪРТТА НА МИЛИОНИ-ПРОСТА СТАТИСТИКА!
ЦСКА и Съветският съюз са ми болни теми!!!
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Бих казала - почти пълното отменяне на тоя договор е последния пирон в ковчега Wink
може ли да се поясниш????
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

STOMANEN написа:
Според мен пък е голяма грешка науките да се делят на хуманитарни и природоматематически по такъв драстичен начин. Не би следвало един историк да е пълен лаик в тези области, примерно.
Е па не сам толкоз зле-все пак си имам оценката!Просто я мразя,защото трябва практика!Демек пишеш кат малоумен задачи до припадък!А историята е изкуство-там е друго нещо!
Всъщност да кажа че има и общи черти. И двете трябва да ги разбираш - както да потренираш и да разбереш теоремите, с цел да решиш задачите (като не е нужно да решаваш 10000 задачи от един тип, които са ти елементарни), така и да научиш събитията не за да изпиташ оргазъм, че самоцелно си научил n брой дати, а за да анализираш фактите и хронологията, имайки достатъчно богат запас от данни, с цел да разбереш взаимовръзките и механизмите на системата, наречена човешко общество.
Последно промяна от mrent на 23 Юли 2007, 13:54, променено общо 1 път.
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

STOMANEN написа:
Бих казала - почти пълното отменяне на тоя договор е последния пирон в ковчега Wink
може ли да се поясниш????

Ми...хм.. Това е едно от събитията /отпадането на някои от точките по договора/,което е пряка предпоставка за войната,заедно с идването на Национал-социалистическата партия на власт в Германия. Твърде много отстъпки правят Западноевропейските лидери .. Щом успява да внуши,че тоя договор е нещо като заплаха за световния мир и всичко се развива в нейна полза,то тогава пред нея има шиииироко поле за по-настъпателни военни действия,нали така?
Изображение
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Между другото, STOMANEN, ти история ли си писал на първо място? Виждам, че имаш много голяма страст към нея.
Ne sam pisal istoriq na parvo mqsto!4ak na 5-to mi eVse pak trqbva da se realiziram,a samo s istoriq-u4itel,a ne stavam za takav!Nqmam jelanie,nqmam i nervi!A za strastta-emi golqma mi e...Sry za latinicata!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

mrent написа:да анализираш фактите и хронологията, имайки достатъчно богат запас от данни, с цел да разбереш взаимовръзките и механизмите на системата, наречена човешко общество.
:hello1: :thumbright:
Изображение
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Ако си посредствен като човек и имаш ограничен поглед върху нещата, наистина с една история можеш да станеш само учител. :roll:
Изображение Изображение
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

bilbo написа:Ако си посредствен като човек и имаш ограничен поглед върху нещата, наистина с една история можеш да станеш само учител. :roll:
Аз пък мисля, че учителската професия е достойна.
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

mrent написа:
bilbo написа:Ако си посредствен като човек и имаш ограничен поглед върху нещата, наистина с една история можеш да станеш само учител. :roll:
Аз пък мисля, че учителската професия е достойна.
всички /може би../ мислим така,но колко от нас биха били учители
Изображение
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Всъщност да кажа че има и общи черти. И двете трябва да ги разбираш - както да потренираш и да разбереш теоремите, с цел да решиш задачите (като не е нужно да решаваш 10000 задачи от един тип, които са ти елементарни), така и да научиш събитията не за да изпиташ оргазъм, че самоцелно си научил n брой дати, а за да анализираш фактите и хронологията, имайки достатъчно богат запас от данни, с цел да разбереш взаимовръзките и механизмите на системата, наречена човешко общество.
Това се разбира 4ак като си на 15-16 години.А ако си по4нал на 6...кво прайм?Аз първо нау4их датите,а после взех да ги анализирам!Добре 4е не влязах в МГ-то в моя град!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”