17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Далеч не само нета ползвам, стоманен..явно ти обаче не знаеш как се развива войната. :roll:
Изображение Изображение
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Това за Фердинанд е вярно. "Престъпното безумие" е дело именно на царя. Ето какво пише Иван Илчев по въпроса:
"До ден-днешен историците спорят кой бе издал фаталната заповед. Всички отричаха, но както личи и от изследванията от последните години, без изричното нареждане на върховния главнокомандващ, т.е. цар Фердинанд, па макар и устно, а не в писмена форма, едва ли някой от заместниците би дал подобно нареждане на своя глава..."
Ето това е приказка на място...В на4алото на 1912 Фердинанд признава пред своите генерали,4е нишо не разбира от военна стратегия и 4е няма да се меси в работата им,после става даже и фелдмаршал-да затва са го подигравали 4е ако има на4ин ще си сложи и на гъза медал!
СМЪРТТА НА ЕДИН Е ТРАГЕДИЯ,А СМЪРТТА НА МИЛИОНИ-ПРОСТА СТАТИСТИКА!
ЦСКА и Съветският съюз са ми болни теми!!!
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

Далеч не само нета ползвам, стоманен..явно ти обаче не знаеш как се развива войната. Rolling Eyes
Еми имаш възможност да ми я обясниш...Давай да те видим...
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Всъщност началото на войната е трагично за нас.България почва настъпление,което впоследствие е спряно от министър председателя.В изблик на гнея Фердинанд сменя началник генералният щаб.България почва настъплението с две от петте си армии.Една срещу Гърция и една срещу Сърбия,а нашите съседи само това и чакат.Въпреки първоначалното настъпление,българските войски са разбити и отблъснати на началните им позиции.Чак след това във войната влизат всички армии.Турция напада България именно заради неуспехите на българите,същото правят и румънците.
Чаша,ний пак сме сами!
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Светуващият написа:Между другото, radja, ти специално ще бъдеш отличен студент. Не ме залъгвай!
ако в университета се преписва толкова лесно, колкото в училище- 100%.
: )
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Светуващият написа:Стига де, ти можеш и без да преписваш. :D

Я се виж на снимката:
http://87.120.207.101/new_img/9/2/0/0/1/92001-2.jpg
хах..изровил си сладура. ако ми изровиш и паролата цена няма да имаш^^

що не намериш майспейс-а като си толкова отворен(=
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

STOMANEN написа:Еми имаш възможност да ми я обясниш...Давай да те видим...
Е да не съм ти учебник аз тука. Има откъде да ги изчетеш нещата.
- И едно друго нещо.Относно цар Фердинанд сме свикнали да чуваме само помии по една проста причина - той е бил цар, монарх с фамилия Сакс-Кобургготски, което е достатъчно 45 години името му да се плюе, плюе, и той да се обвинява за абсолютно всяко едно неща. Всъщност далеч не е така.Историята е по-дълбока отколкото изглежда.
Изображение Изображение
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

bilbo написа:
STOMANEN написа:Еми имаш възможност да ми я обясниш...Давай да те видим...
Е да не съм ти учебник аз тука. Има откъде да ги изчетеш нещата.
- И едно друго нещо.Относно цар Фердинанд сме свикнали да чуваме само помии по една проста причина - той е бил цар, монарх с фамилия Сакс-Кобургготски, което е достатъчно 45 години името му да се плюе, плюе, и той да се обвинява за абсолютно всяко едно неща. Всъщност далеч не е така.Историята е по-дълбока отколкото изглежда.
Не съм съгласен.Фердинанд наистина е виновен за двете национални катастрофи.От друга страна Борис III е може би най-способният държавник в модерната българска история.
Чаша,ний пак сме сами!
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

Не съм съгласен.Фердинанд наистина е виновен за двете национални катастрофи.От друга страна Борис III е може би най-способният държавник в модерната българска история.
Ей, ей... А Стамболов?!!
Последно промяна от ellli на 23 Юли 2007, 11:53, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Светуващият написа:Не аз съм отворения, заяждаш ли се с мене?
хах...просто се забавлявам(=
По-добре не го прави.
Много ми е любопитно с какви цитати ще ми отговаряш ако започна(=
Аватар
STOMANEN
От дъжд на вятър

Мнение от STOMANEN »

.От друга страна Борис III е може би най-способният държавник в модерната българска история.
Е какво мислиш за Стамболов?Билбо,билбо,билбо...Пак си плямпащ глупостите-кай си твоята версия на войната.За мен не бери грижа-"ти войната остави на нас"ако мога да перефразирам една нашумяла реклама-първия месец бием-кво то4но бием май само ти си знаеш.Добре 4е ген.Р.ДИМИТРИЕВ и ген.М.САВОВ прегазват северната сръбска отбрана,ина4е Турция само това и 4ака-да си върне Одринска Тракия...А румънците са егати и циганите прости...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”