17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история
Модератор: Boromir
Това за Фердинанд е вярно. "Престъпното безумие" е дело именно на царя. Ето какво пише Иван Илчев по въпроса:
"До ден-днешен историците спорят кой бе издал фаталната заповед. Всички отричаха, но както личи и от изследванията от последните години, без изричното нареждане на върховния главнокомандващ, т.е. цар Фердинанд, па макар и устно, а не в писмена форма, едва ли някой от заместниците би дал подобно нареждане на своя глава..."
Ето това е приказка на място...В на4алото на 1912 Фердинанд признава пред своите генерали,4е нишо не разбира от военна стратегия и 4е няма да се меси в работата им,после става даже и фелдмаршал-да затва са го подигравали 4е ако има на4ин ще си сложи и на гъза медал!
"До ден-днешен историците спорят кой бе издал фаталната заповед. Всички отричаха, но както личи и от изследванията от последните години, без изричното нареждане на върховния главнокомандващ, т.е. цар Фердинанд, па макар и устно, а не в писмена форма, едва ли някой от заместниците би дал подобно нареждане на своя глава..."
Ето това е приказка на място...В на4алото на 1912 Фердинанд признава пред своите генерали,4е нишо не разбира от военна стратегия и 4е няма да се меси в работата им,после става даже и фелдмаршал-да затва са го подигравали 4е ако има на4ин ще си сложи и на гъза медал!
СМЪРТТА НА ЕДИН Е ТРАГЕДИЯ,А СМЪРТТА НА МИЛИОНИ-ПРОСТА СТАТИСТИКА!
ЦСКА и Съветският съюз са ми болни теми!!!
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
Всъщност началото на войната е трагично за нас.България почва настъпление,което впоследствие е спряно от министър председателя.В изблик на гнея Фердинанд сменя началник генералният щаб.България почва настъплението с две от петте си армии.Една срещу Гърция и една срещу Сърбия,а нашите съседи само това и чакат.Въпреки първоначалното настъпление,българските войски са разбити и отблъснати на началните им позиции.Чак след това във войната влизат всички армии.Турция напада България именно заради неуспехите на българите,същото правят и румънците.
Чаша,ний пак сме сами!
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
хах..изровил си сладура. ако ми изровиш и паролата цена няма да имаш^^Светуващият написа:Стига де, ти можеш и без да преписваш.![]()
Я се виж на снимката:
http://87.120.207.101/new_img/9/2/0/0/1/92001-2.jpg
що не намериш майспейс-а като си толкова отворен(=
-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Е да не съм ти учебник аз тука. Има откъде да ги изчетеш нещата.STOMANEN написа:Еми имаш възможност да ми я обясниш...Давай да те видим...
- И едно друго нещо.Относно цар Фердинанд сме свикнали да чуваме само помии по една проста причина - той е бил цар, монарх с фамилия Сакс-Кобургготски, което е достатъчно 45 години името му да се плюе, плюе, и той да се обвинява за абсолютно всяко едно неща. Всъщност далеч не е така.Историята е по-дълбока отколкото изглежда.
-
Desodeset
- Постоянно присъствие
Не съм съгласен.Фердинанд наистина е виновен за двете национални катастрофи.От друга страна Борис III е може би най-способният държавник в модерната българска история.bilbo написа:Е да не съм ти учебник аз тука. Има откъде да ги изчетеш нещата.STOMANEN написа:Еми имаш възможност да ми я обясниш...Давай да те видим...
- И едно друго нещо.Относно цар Фердинанд сме свикнали да чуваме само помии по една проста причина - той е бил цар, монарх с фамилия Сакс-Кобургготски, което е достатъчно 45 години името му да се плюе, плюе, и той да се обвинява за абсолютно всяко едно неща. Всъщност далеч не е така.Историята е по-дълбока отколкото изглежда.
Чаша,ний пак сме сами!
Ей, ей... А Стамболов?!!Не съм съгласен.Фердинанд наистина е виновен за двете национални катастрофи.От друга страна Борис III е може би най-способният държавник в модерната българска история.
Последно промяна от ellli на 23 Юли 2007, 11:53, променено общо 1 път.

.От друга страна Борис III е може би най-способният държавник в модерната българска история.
Е какво мислиш за Стамболов?Билбо,билбо,билбо...Пак си плямпащ глупостите-кай си твоята версия на войната.За мен не бери грижа-"ти войната остави на нас"ако мога да перефразирам една нашумяла реклама-първия месец бием-кво то4но бием май само ти си знаеш.Добре 4е ген.Р.ДИМИТРИЕВ и ген.М.САВОВ прегазват северната сръбска отбрана,ина4е Турция само това и 4ака-да си върне Одринска Тракия...А румънците са егати и циганите прости...
Е какво мислиш за Стамболов?Билбо,билбо,билбо...Пак си плямпащ глупостите-кай си твоята версия на войната.За мен не бери грижа-"ти войната остави на нас"ако мога да перефразирам една нашумяла реклама-първия месец бием-кво то4но бием май само ти си знаеш.Добре 4е ген.Р.ДИМИТРИЕВ и ген.М.САВОВ прегазват северната сръбска отбрана,ина4е Турция само това и 4ака-да си върне Одринска Тракия...А румънците са егати и циганите прости...
СМЪРТТА НА ЕДИН Е ТРАГЕДИЯ,А СМЪРТТА НА МИЛИОНИ-ПРОСТА СТАТИСТИКА!