17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

JUVENTINO написа:Аз едно не мога да разбера, как някой предпочитат УНСС пред СУ.
Се едно да предпочетеш - кучешка радост ( вид салам ) пред пастърма

А да избереш СУ пред УНСС е все едно да избереш тъмна, мрачна и стара сграда, където не си плащат редовно парното пред доста по-модерната и приятна сграда на УНСС.

Да ти кажа на Су зградата по ми харесва.
А и ако университет се избираше по сградата, мисля че тогава наплива щеше да е в друга посока.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
AzoN
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от AzoN »

JUVENTINO написа:Аз едно не мога да разбера, как някой предпочитат УНСС пред СУ.
Се едно да предпочетеш - кучешка радост ( вид салам ) пред пастърма

А да избереш СУ пред УНСС е все едно да избереш тъмна, мрачна и стара сграда, където не си плащат редовно парното пред доста по-модерната и приятна сграда на УНСС.

Хаха, че какво й е модерното на сградата на УНСС? Свръхгрозния комунистически архитектурен стил, който и без това ни заобикаля навсякде.
А когато казваш за СУ че е стар, аз приемем че употребяваш тази дума, макар и неволно, като синоним на Утвърден и с традиция.

Сравняваш двата университета на базата, на която те се различават най-много. Уверявам те - за сградата на ректората са се погрижили достатъчно изтъкнати западни архитекти.
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

На изпита по история все едно бях в някое килийно училище. Чинчетата бяха супер зле. Само с няколко см по-големи от книжката с листовете. За ръката нямаше никаква опора, че трябваше да се кривя и суча през цялото време. . .
И само един кандидат-студент, който много иска да влезе в СУ, може все още да използва в речника си фрази като "кучешка радост".
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

bilbo написа:Факт обаче е, че за 3 години в Македония и Беломорието създаваме българска администрация.Какво значи тогава "немците нямаше да ни ги дадат" ? При балканските войни големият прецакващ нас отново е братска Русия. Именно Николай 3 в ролята си на арбитър не заема никаква позиция относно кой ще взема "спорната" част от Македония, и ни остава да се сбием пак.По никакъв начин не можеш да сравняваш обаче, идеята за "Велика България" с това което беше Югославия- в Югославия живееха сърби, черногорци, босненци, хървати, словенци, докато при нас май не е така, а ? :roll:
Напълно прав си.В Югославия е имало един куп народности,които не са искали сръбската власт .Такива са босненските мюсюлмани,хърватите,албанците и българите от Македония.Ако идеята за Велика България се бе осъществила,то тогава единственото значимо малцинство щеше да бъде отново турското.България щеше да включи територии населени предимно с българи,а сърбите са заграбвали територии,в които сръбското присъствие е минимално.Югославия е била обречена още при създаването си.

А относно втората балканска война,заедно с Русия голямата вина носи и изключително интелегентният ни цар Фердинанд.Неговите заповеди са били толкова безмозъчни,а отчасти той е виновен за войната.Руският императори изрично предупреждава Сърбия и България да не влизат в конфликт помежду си.Поне като почва война да я почне с цялата военна мощ на България и да осигури един неутралитет.

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Последно промяна от Desodeset на 23 Юли 2007, 10:50, променено общо 2 пъти.
Чаша,ний пак сме сами!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Светуващият написа:
aL` написа:На изпита по история все едно бях в някое килийно училище. Чинчетата бяха супер зле. Само с няколко см по-големи от книжката с листовете. За ръката нямаше никаква опора, че трябваше да се кривя и суча през цялото време. . .
И само един кандидат-студент, който много иска да влезе в СУ, може все още да използва в речника си фрази като "кучешка радост".
Явно "килийното училище" СУ е твърде тясно за толкова "широко" мислещи хора като теб. Никой не те кара да учиш тук. Това не е място за парашутисти.
Да ти пишеха и темата вместо тебе още по-голям кеф!
А термина "килийно училище" се отнася не за СУ, а за другите Университети.
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Това не е място за парашутисти.

неведнъж се е случвало именно "парашутистът" да се окаже най-добрия. Мисля си, че срахът от силния конкурент е основния мотив за омраза към гореописания. Правилно ли си мисля?

бтв мразя думата парашутист именно заради подобни ситуации.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Светуващият написа:
radja написа:

неведнъж се е случвало именно "парашутистът" да се окаже най-добрия. Мисля си, че срахът от силния конкурент е основния мотив за омраза към гореописания. Правилно ли си мисля?

Не си мислиш правилно. Помисли още малко!
аха-ха-ха-ха
найс туш
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Светуващият написа:
radja написа:

Не си мислиш правилно. Помисли още малко!
Не мисля в рамките на общоприетата норма, но това не означава, че не мисля логично.

И двамата знаем как се учи за кандидатстудентски изпити и как се взимат те. И двамата знаем, че влизат и малоумници и че добре взетият изпит въобще не е гаранция за способности и развит потенциал.

Освен това- след кандидатстудентските изпити не полагаш изпити по история и литература, полагаш изпити по други предмети. Именно защото е мразен, парашутистът се амбицира да се докаже. Тук вече битката е друга и старите оценки...нямат значение?

бтв...сподели ми когато започна да мисля правилно. смятам момент след това да си пръсна мозъка.
: )
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Някой ще ме просветли ли в моето невежество?Какво точно означава парашутист? :roll:
Чаша,ний пак сме сами!
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Светуващият написа:Браво, radja, имаш значителен напредък в дискурсивното си словоизлияние.
След като "парашутистът" се е амбицирал и е имал силата да се докаже - той вече не е парашутист, а "пехотинец" :D . След като е успял да се "заземи" в Университета и да влезе - това си е негова радост, мен не ме интересува как го е направил, то си е за негова сметка.
Ако знаех, че съм оценяван, несъхмнено щях да се постарая повече(=

бтв не ми каза откъде ми знаеш името и оценката по Литература на втория кръг на олимпиадата(=

пп само ми е любопитно кога "пехотинецът" ще стане "танкист" ако разбираш накъде бия(=
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”