17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история
Модератор: Boromir
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ох,това чакане вече ме убива!
Дано излезнат по-скоро резултатите!Ето,това им харесвам на УНСС-вчера беше изпита,днес си знам оценката.Между другото имам 5,83 на Модул 3 История,но с 5,56 на БЕЛ и 5,82 диплома може и да не се класирам право.Бала там май ще е космически!
Надеждата ми е СУ,а и мечтата също!
Надеждата ми е СУ,а и мечтата също!
Право, 1-ви поток, 4-та група
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Истината е, че никой не може да каже какво щеше да стане. Много антикомунисти смятат, че "ако не беше комунизма щяхме да цъфнем и да вържем и да живеем по 200 години".Corlic написа:Айде сега пак крайни мненияDesodeset написа:Доколкото знам Сталин е искал България да получи и Северна Добруджа.Но Стоманен не си мисли,че го прави заради голямата си любов към България.Това е било само начин да разшири съветското влияние на Балканите.Можеше да преживеем съдбата на Полша.
Можело да преживеем съдбата на Полша. Да може особено когато ти и близките ти живеете половин век по късно такива оценки са лесни за даване. Не че искам да се заяждам ама просто се подразних .
Cheers.
Истината е една (за мен, естествено): тези, които имат силата да правят подобни решения са преценили, че България трябва да е с територия, близо до сегашната (след Съедиението варираме между 100 и 112 хиляди кв. километра). Нито по-голяма, нито по-малка. По-голяма- прекалено силен играч, който може да започне да играе соло. Прекалено малка- прекалено слаб играч, който не заслужава внимание (а и при този вариант значи, че някоя друга балканска страна ще стане прекалено голяма и съответно- неконтролируема).
Германия например не е предвиждала да ни даде повече от Южна Добруджа- евентуално сме щели да намажем няколко хиляди квадратни километра, но Македония и Беломороска Тракия например- изключено. Това е, абсолютно нормално. Дори при балканските войни да имахме мислещи политици- какво? Дали нямаше в един или друг момент да ни бъде отнета Македония? Всички знаем съдбата на Югославия... ето, след последните събития, Сърбия стана парче сперма върху картата на Европа. Има фактори, които са прекалено големи за нас, ние сме просто цигулка от задните редове, която се настройва от други играчи.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
има логика, но аз си гледам през погледа на юридическото образованиеradja написа:в икономическите специалности не е точно така(=Бавария написа:Аз едно не мога да разбера, как някой предпочитат УНСС пред СУ.
Се едно да предпочетеш - кучешка радост ( вид салам ) пред пастърма
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз не предпочитам УНСС.За мен това винаги е бил резервен вариант.Просто казах че ми харесва че излизат бързо оценките.А от друга страна много ме е яд като чета във форума им че някой преписал това или онова.Наистина не е честно някой да учи толкова време,а други готованковци да изкарат дори по-висока оценка с преписване. 
Право, 1-ви поток, 4-та група
-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Факт обаче е, че за 3 години в Македония и Беломорието създаваме българска администрация.Какво значи тогава "немците нямаше да ни ги дадат" ? При балканските войни големият прецакващ нас отново е братска Русия. Именно Николай 3 в ролята си на арбитър не заема никаква позиция относно кой ще взема "спорната" част от Македония, и ни остава да се сбием пак.По никакъв начин не можеш да сравняваш обаче, идеята за "Велика България" с това което беше Югославия- в Югославия живееха сърби, черногорци, босненци, хървати, словенци, докато при нас май не е така, а ?нямазначение написа:Германия например не е предвиждала да ни даде повече от Южна Добруджа- евентуално сме щели да намажем няколко хиляди квадратни километра, но Македония и Беломороска Тракия например- изключено. Това е, абсолютно нормално. Дори при балканските войни да имахме мислещи политици- какво? Дали нямаше в един или друг момент да ни бъде отнета Македония? Всички знаем съдбата на Югославия... ето, след последните събития, Сърбия стана парче сперма върху картата на Европа. Има фактори, които са прекалено големи за нас, ние сме просто цигулка от задните редове, която се настройва от други играчи.