За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

Аватар
macrobiotic
В началото бе словото

Мнение от macrobiotic »

Circle Line написа:
ZmEiaT написа: ХОРА , ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ЧЕ СЛЕД 30 ГОДИНИ МОЖЕ ДА НИ ОПРАВЛЯВАТ САМО ЖЕНИ! някак си аз го осазнавам и този факт не ме кефи :-)
Ами аз осъзнах със сигурност едно: ти си истински сексист... Досега повечто мъже се провалиха в управленито, така че не виждам нищо страшно и нередно в това да бъдем управлявани само от жени; ако не ти изнася, мести се някъде в арабските страни и се подчинявай на "разумно" измислените закони от мъже!!!
ZmEiaT, значи сам осъзнаваш, че ако се премахнат квотите, повечето места ще се заемат от момичета и не за друго, а защото сме си седели на дупетата и сме учили. А сега момчетата разчитат на това, че за тях е много по-лесно да влязат, и си кръстят краката цяла година, а и след това.А защо да не ни Управляват жени, след като са се доказали като по-умни от мъжете?Точно за това става въпрос в този спор- че квотите целят, да се запази съотношението мъже-жени, а не се взимат под внимание личностните качества на индивида!
Dum spiro, spero
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Хайде стига с феминистки изказвания и т.н. Тази тема няма особен смисъл като се изключи гласуването, което е колкото да си начешеш крастата.
да управляваш означава да служиш
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

mrent написа:Хайде стига с феминистки изказвания и т.н. Тази тема няма особен смисъл като се изключи гласуването, което е колкото да си начешеш крастата.
не мисля, че изказванията са феминистки, по-скоро са си съвсем обективни; който е достаъчно умен и кадърен, независимо от пола си, ще успее да влезе в университета... познавам множество момичета, които са взлезли в ''мъжки" специалности, както и множество момчета, влезли в ''женски" специалности и всички те успяват да се борят с конкуренцията от противоположния пол съвсем успешно!
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

А как ти се струва примерно във мятането на гюле, примерно, или в художествената гимнастика да се състезаваха смесено мъже и жени и да нямаше разделение? Това справедливо ли е? Важното е да има хармония и баланс.
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

mrent написа:А как ти се струва примерно във мятането на гюле, примерно, или в художествената гимнастика да се състезаваха смесено мъже и жени и да нямаше разделение? Това справедливо ли е? Важното е да има хармония и баланс.
сравнението ти е, меко казано, неуместно :!: :!: :!:
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Circle Line написа:
mrent написа:А как ти се струва примерно във мятането на гюле, примерно, или в художествената гимнастика да се състезаваха смесено мъже и жени и да нямаше разделение? Това справедливо ли е? Важното е да има хармония и баланс.
сравнението ти е, меко казано, неуместно :!: :!: :!:
Мисли каквото желаеш. Това е моето мнение.
Аватар
OziRisS
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: първи

.

Мнение от OziRisS »

Първо, забелязах че от 30 страници писане - говорите едни и същи неща.. за някой неща, ми идеше да споря.. но няма да го направя. И сега се чудя, да се направя на "развей ми шапката" и да кажа "я стига сте се карали деца" или да си защитя позицията, което от своя страна изисква енергия, а моята хвръкна преди няколко дни, по необясними причини. Като че ли ми се изка да изхарча малко енергия. Значи погледнато реално всяка година се спори за това - редно ли е не е ли?!? Ми щом е така, така са преценили мъдрите господа от заседателната зала в parliament`a. ОК, на дамите не им изнася, е да ама и на мене не ми се нравят милите очички които кифличките от класа ми правеха пред учителките и има пишеха 6чки, пък на мен не защото се ВДИГАХ на БУНТ всеки път когато на същите кифлички им задаваха кифленски въпросчета и без видим отговор получаваха nice results пък моите другари "за по бира" им трошеха ass`четата с въпроси и колкото и добър да беше отговора - резултата беше: "май си чуил. Сядай 4!" По някога човешките нерви ИМАТ граници, и какво излезе че аз съм най-зле по литература, пък учителчицата най-доволна от моите разсъждения - PARADOX ще си помислите, НЕ чиста проба женска солидарност!. УСФЕН това четох мнение че жените помнят, мъжете мислят - имаше след това допълнение "е да и у едните има и у другите има".... има частица истина, но ТУК си е казано - СТРУКТУРАТА на мозъците е различна, и да сравнявате двете неща е като да сравнявате, Шелби 68 с S 500 2007ма... Там си пише кратко и ясно: дамите са по емоционални даже ще си позволя да цитирам: “Women have an eight-lane superhighway for processing emotion, while men have a small country road,”.. от това може да ви стане ясно ВСИЧКО... къде е здравия разум?!??!? Темата като че ли се изчерпа. Както решат така ще бъде. (отностно квотите).
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

И аз, Озирис, се чудя къде е здравият разум.
Освен това искам дебело да подчертая, че в моя клас МОМЧЕТАТА, вече мъже са станали, се подмазваха 3 пъти повече от момичетата. Возеха учителките с автомобил, водеха ги на кафенце и зубреха по препоръка за да имат пълно 6, а момичета като мен, които имаха наглостта да подирят сметка за тази неприятна ситуация, получиха 4-ки и 5-ци. За да си ги оправя се явявах на изпит пред комисия от 3-ма даскали, където разбира се истината възтържествува... Но просто не съм съгласна с мозъците и пр. псевдонаучни факти. Чувствителността няма нищо общо с кадърността и знанието.
Против квотите по пол съм, струва ми се крайно соц. и несправедливо спрямо мъжете, подценяват ги за да им осигурят полагащите се места.
Katalina
В началото бе словото

Мнение от Katalina »

Хъх.... уредете си една среща и се сбийте :D

Аз мисля, че е глупаво да се делим на момчета и момичета.Първо, аз не съм се молила да се раждам женска и второ-в такъв случай защо не ни деляха и в училище?

Защо пък не направят бала за момчетата по-висок?
Аз се чувствам полово дискриминирана :x
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

ПРОТИВ квотите по пол.
И аз се чувствам дискриминиран! Във ФМИ баловете за момичета са направо смехотворни.
Ама кой ме пита? :lol:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

Всъщност наистина е така... и не само във ФМИ, ако отидете до Техническия, ще видите, че момичетата влизат с много по-нисък бал... Не знам каква е идеята да има квоти в кой да е университет, но определено е глупаво... Когато искаш да влезеш в университет, трябва да се конкурираш с всички, а не само с момичета или момчета. Това което ми го пише в персоналната информация: "категория: жена" много ми напомня на състезание по борба: "категория: до 95 кг", смешно е... Не се състезаваме физически, а умствено... Тук дори не става въпрос кои са по-умни: жените или мъжете, става въпрос за глупаво полово разделение и ощетяване и на единия, и на другия пол в съответните университети и специалности.
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Re: .

Мнение от Page_B »

OziRisS написа:Първо, забелязах че от 30 страници писане - говорите едни и същи неща.. за някой неща, ми идеше да споря.. но няма да го направя. И сега се чудя, да се направя на "развей ми шапката" и да кажа "я стига сте се карали деца" или да си защитя позицията, което от своя страна изисква енергия, а моята хвръкна преди няколко дни, по необясними причини. Като че ли ми се изка да изхарча малко енергия. Значи погледнато реално всяка година се спори за това - редно ли е не е ли?!? Ми щом е така, така са преценили мъдрите господа от заседателната зала в parliament`a. ОК, на дамите не им изнася, е да ама и на мене не ми се нравят милите очички които кифличките от класа ми правеха пред учителките и има пишеха 6чки, пък на мен не защото се ВДИГАХ на БУНТ всеки път когато на същите кифлички им задаваха кифленски въпросчета и без видим отговор получаваха nice results пък моите другари "за по бира" им трошеха ass`четата с въпроси и колкото и добър да беше отговора - резултата беше: "май си чуил. Сядай 4!" По някога човешките нерви ИМАТ граници, и какво излезе че аз съм най-зле по литература, пък учителчицата най-доволна от моите разсъждения - PARADOX ще си помислите, НЕ чиста проба женска солидарност!. УСФЕН това четох мнение че жените помнят, мъжете мислят - имаше след това допълнение "е да и у едните има и у другите има".... има частица истина, но ТУК си е казано - СТРУКТУРАТА на мозъците е различна, и да сравнявате двете неща е като да сравнявате, Шелби 68 с S 500 2007ма... Там си пише кратко и ясно: дамите са по емоционални даже ще си позволя да цитирам: “Women have an eight-lane superhighway for processing emotion, while men have a small country road,”.. от това може да ви стане ясно ВСИЧКО... къде е здравия разум?!??!? Темата като че ли се изчерпа. Както решат така ще бъде. (отностно квотите).
Ами като момчетата от класа ти са неправилно оценени, значи си знаят всичко... Тогава на изпитите в СУ би трябвало да изкарат хубави оценки... Тогава не разбирам защо протестираш... Ако наистина са толкова умни - все някъде ще оценят техния гений :lol:
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Хммм с риск да се повторя за тези, които са против специално:
Ако в едно ФМИ нямаше квоти какво щеше да се случи според вас?
А дали нямаше да е дискриминация ако нямаше квоти?
Говорите за умствен багаж...и в коя сфера.За ФМИ в сферата на математиката.Ем мога да ви кажа, че има наистина добри програмисти и прочие, които не са толкоз добри в математиката.Не казвам, че тя не трябва...но не е само тя.И дай са няква зубарка(не целя да обидя никой) дет не е правила нищо последните 2 години а само е учила и знае математиката да влезне пред някой, който тия 2 години се е занимавал с програмиране примерно и даже и работа си има?ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО ТАКА ЛИ???Или обратното...някое момче дет нищо не е правило 2 години освен да ходи на уроци и да решава задачи и разбира САМО от математика да влезне преди някое момиче, което се е занимавало с други(примерно съчщо е намерила работа в сферата на компютрите) обаче по Мат знае малко по-малко от момчето?ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО???Ема а замислете се преди да пишете де.Не е толкоз трудно.
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

petio написа:Хммм с риск да се повторя за тези, които са против специално:
Ако в едно ФМИ нямаше квоти какво щеше да се случи според вас?
А дали нямаше да е дискриминация ако нямаше квоти?
Говорите за умствен багаж...и в коя сфера.За ФМИ в сферата на математиката.Ем мога да ви кажа, че има наистина добри програмисти и прочие, които не са толкоз добри в математиката.Не казвам, че тя не трябва...но не е само тя.И дай са няква зубарка(не целя да обидя никой) дет не е правила нищо последните 2 години а само е учила и знае математиката да влезне пред някой, който тия 2 години се е занимавал с програмиране примерно и даже и работа си има?ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО ТАКА ЛИ???Или обратното...някое момче дет нищо не е правило 2 години освен да ходи на уроци и да решава задачи и разбира САМО от математика да влезне преди някое момиче, което се е занимавало с други(примерно съчщо е намерила работа в сферата на компютрите) обаче по Мат знае малко по-малко от момчето?ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО???Ема а замислете се преди да пишете де.Не е толкоз трудно.

Бе не си осбено прав!Аз съм за квотите по пол,поради подобни причини,които ти изреди,но ако обърнеш внимание на статистиката,вероятността това,което казваш да се случи е малка.Момичетата са доста по-зле по математика от момчетата.Само погледни статистиката.Един приятел има 5.50 по математика и има 101 момчета пред него,а една съученичка има 5.25 и 60 момичета пред нея(данните са така,защото и двамата ме помолих да им проверя резултатите в нета).Например обаче по история е точно обратното.Дори и да няма квоти по пол,нито в "момичешките" специалности ще се напълни само с момичета,нито в "момчешките" пак само с момичета
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

petio, ето тук вече не съм съгласен с теб!
Щом по-умни от нас хора са преценили, че трябва да се влиза с математика във ФМИ, значи трябва! Щом си толкова добър програмист- ами влез с олимпиада по информатика! Кой ти пречи?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”