ZmEiaT, значи сам осъзнаваш, че ако се премахнат квотите, повечето места ще се заемат от момичета и не за друго, а защото сме си седели на дупетата и сме учили. А сега момчетата разчитат на това, че за тях е много по-лесно да влязат, и си кръстят краката цяла година, а и след това.А защо да не ни Управляват жени, след като са се доказали като по-умни от мъжете?Точно за това става въпрос в този спор- че квотите целят, да се запази съотношението мъже-жени, а не се взимат под внимание личностните качества на индивида!Circle Line написа:Ами аз осъзнах със сигурност едно: ти си истински сексист... Досега повечто мъже се провалиха в управленито, така че не виждам нищо страшно и нередно в това да бъдем управлявани само от жени; ако не ти изнася, мести се някъде в арабските страни и се подчинявай на "разумно" измислените закони от мъже!!!ZmEiaT написа: ХОРА , ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ЧЕ СЛЕД 30 ГОДИНИ МОЖЕ ДА НИ ОПРАВЛЯВАТ САМО ЖЕНИ! някак си аз го осазнавам и този факт не ме кефи
За или против квотите по пол?
- macrobiotic
- В началото бе словото
Dum spiro, spero
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
не мисля, че изказванията са феминистки, по-скоро са си съвсем обективни; който е достаъчно умен и кадърен, независимо от пола си, ще успее да влезе в университета... познавам множество момичета, които са взлезли в ''мъжки" специалности, както и множество момчета, влезли в ''женски" специалности и всички те успяват да се борят с конкуренцията от противоположния пол съвсем успешно!mrent написа:Хайде стига с феминистки изказвания и т.н. Тази тема няма особен смисъл като се изключи гласуването, което е колкото да си начешеш крастата.
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Мисли каквото желаеш. Това е моето мнение.Circle Line написа:сравнението ти е, меко казано, неуместноmrent написа:А как ти се струва примерно във мятането на гюле, примерно, или в художествената гимнастика да се състезаваха смесено мъже и жени и да нямаше разделение? Това справедливо ли е? Важното е да има хармония и баланс.![]()
![]()
да управляваш означава да служиш
- OziRisS
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
.
Първо, забелязах че от 30 страници писане - говорите едни и същи неща.. за някой неща, ми идеше да споря.. но няма да го направя. И сега се чудя, да се направя на "развей ми шапката" и да кажа "я стига сте се карали деца" или да си защитя позицията, което от своя страна изисква енергия, а моята хвръкна преди няколко дни, по необясними причини. Като че ли ми се изка да изхарча малко енергия. Значи погледнато реално всяка година се спори за това - редно ли е не е ли?!? Ми щом е така, така са преценили мъдрите господа от заседателната зала в parliament`a. ОК, на дамите не им изнася, е да ама и на мене не ми се нравят милите очички които кифличките от класа ми правеха пред учителките и има пишеха 6чки, пък на мен не защото се ВДИГАХ на БУНТ всеки път когато на същите кифлички им задаваха кифленски въпросчета и без видим отговор получаваха nice results пък моите другари "за по бира" им трошеха ass`четата с въпроси и колкото и добър да беше отговора - резултата беше: "май си чуил. Сядай 4!" По някога човешките нерви ИМАТ граници, и какво излезе че аз съм най-зле по литература, пък учителчицата най-доволна от моите разсъждения - PARADOX ще си помислите, НЕ чиста проба женска солидарност!. УСФЕН това четох мнение че жените помнят, мъжете мислят - имаше след това допълнение "е да и у едните има и у другите има".... има частица истина, но ТУК си е казано - СТРУКТУРАТА на мозъците е различна, и да сравнявате двете неща е като да сравнявате, Шелби 68 с S 500 2007ма... Там си пише кратко и ясно: дамите са по емоционални даже ще си позволя да цитирам: “Women have an eight-lane superhighway for processing emotion, while men have a small country road,”.. от това може да ви стане ясно ВСИЧКО... къде е здравия разум?!??!? Темата като че ли се изчерпа. Както решат така ще бъде. (отностно квотите).
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
И аз, Озирис, се чудя къде е здравият разум.
Освен това искам дебело да подчертая, че в моя клас МОМЧЕТАТА, вече мъже са станали, се подмазваха 3 пъти повече от момичетата. Возеха учителките с автомобил, водеха ги на кафенце и зубреха по препоръка за да имат пълно 6, а момичета като мен, които имаха наглостта да подирят сметка за тази неприятна ситуация, получиха 4-ки и 5-ци. За да си ги оправя се явявах на изпит пред комисия от 3-ма даскали, където разбира се истината възтържествува... Но просто не съм съгласна с мозъците и пр. псевдонаучни факти. Чувствителността няма нищо общо с кадърността и знанието.
Против квотите по пол съм, струва ми се крайно соц. и несправедливо спрямо мъжете, подценяват ги за да им осигурят полагащите се места.
Освен това искам дебело да подчертая, че в моя клас МОМЧЕТАТА, вече мъже са станали, се подмазваха 3 пъти повече от момичетата. Возеха учителките с автомобил, водеха ги на кафенце и зубреха по препоръка за да имат пълно 6, а момичета като мен, които имаха наглостта да подирят сметка за тази неприятна ситуация, получиха 4-ки и 5-ци. За да си ги оправя се явявах на изпит пред комисия от 3-ма даскали, където разбира се истината възтържествува... Но просто не съм съгласна с мозъците и пр. псевдонаучни факти. Чувствителността няма нищо общо с кадърността и знанието.
Против квотите по пол съм, струва ми се крайно соц. и несправедливо спрямо мъжете, подценяват ги за да им осигурят полагащите се места.
-
b_estranged
- В началото бе словото
Всъщност наистина е така... и не само във ФМИ, ако отидете до Техническия, ще видите, че момичетата влизат с много по-нисък бал... Не знам каква е идеята да има квоти в кой да е университет, но определено е глупаво... Когато искаш да влезеш в университет, трябва да се конкурираш с всички, а не само с момичета или момчета. Това което ми го пише в персоналната информация: "категория: жена" много ми напомня на състезание по борба: "категория: до 95 кг", смешно е... Не се състезаваме физически, а умствено... Тук дори не става въпрос кои са по-умни: жените или мъжете, става въпрос за глупаво полово разделение и ощетяване и на единия, и на другия пол в съответните университети и специалности.
Re: .
Ами като момчетата от класа ти са неправилно оценени, значи си знаят всичко... Тогава на изпитите в СУ би трябвало да изкарат хубави оценки... Тогава не разбирам защо протестираш... Ако наистина са толкова умни - все някъде ще оценят техния генийOziRisS написа:Първо, забелязах че от 30 страници писане - говорите едни и същи неща.. за някой неща, ми идеше да споря.. но няма да го направя. И сега се чудя, да се направя на "развей ми шапката" и да кажа "я стига сте се карали деца" или да си защитя позицията, което от своя страна изисква енергия, а моята хвръкна преди няколко дни, по необясними причини. Като че ли ми се изка да изхарча малко енергия. Значи погледнато реално всяка година се спори за това - редно ли е не е ли?!? Ми щом е така, така са преценили мъдрите господа от заседателната зала в parliament`a. ОК, на дамите не им изнася, е да ама и на мене не ми се нравят милите очички които кифличките от класа ми правеха пред учителките и има пишеха 6чки, пък на мен не защото се ВДИГАХ на БУНТ всеки път когато на същите кифлички им задаваха кифленски въпросчета и без видим отговор получаваха nice results пък моите другари "за по бира" им трошеха ass`четата с въпроси и колкото и добър да беше отговора - резултата беше: "май си чуил. Сядай 4!" По някога човешките нерви ИМАТ граници, и какво излезе че аз съм най-зле по литература, пък учителчицата най-доволна от моите разсъждения - PARADOX ще си помислите, НЕ чиста проба женска солидарност!. УСФЕН това четох мнение че жените помнят, мъжете мислят - имаше след това допълнение "е да и у едните има и у другите има".... има частица истина, но ТУК си е казано - СТРУКТУРАТА на мозъците е различна, и да сравнявате двете неща е като да сравнявате, Шелби 68 с S 500 2007ма... Там си пише кратко и ясно: дамите са по емоционални даже ще си позволя да цитирам: “Women have an eight-lane superhighway for processing emotion, while men have a small country road,”.. от това може да ви стане ясно ВСИЧКО... къде е здравия разум?!??!? Темата като че ли се изчерпа. Както решат така ще бъде. (отностно квотите).
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Хммм с риск да се повторя за тези, които са против специално:
Ако в едно ФМИ нямаше квоти какво щеше да се случи според вас?
А дали нямаше да е дискриминация ако нямаше квоти?
Говорите за умствен багаж...и в коя сфера.За ФМИ в сферата на математиката.Ем мога да ви кажа, че има наистина добри програмисти и прочие, които не са толкоз добри в математиката.Не казвам, че тя не трябва...но не е само тя.И дай са няква зубарка(не целя да обидя никой) дет не е правила нищо последните 2 години а само е учила и знае математиката да влезне пред някой, който тия 2 години се е занимавал с програмиране примерно и даже и работа си има?ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО ТАКА ЛИ???Или обратното...някое момче дет нищо не е правило 2 години освен да ходи на уроци и да решава задачи и разбира САМО от математика да влезне преди някое момиче, което се е занимавало с други(примерно съчщо е намерила работа в сферата на компютрите) обаче по Мат знае малко по-малко от момчето?ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО???Ема а замислете се преди да пишете де.Не е толкоз трудно.
Говорите за умствен багаж...и в коя сфера.За ФМИ в сферата на математиката.Ем мога да ви кажа, че има наистина добри програмисти и прочие, които не са толкоз добри в математиката.Не казвам, че тя не трябва...но не е само тя.И дай са няква зубарка(не целя да обидя никой) дет не е правила нищо последните 2 години а само е учила и знае математиката да влезне пред някой, който тия 2 години се е занимавал с програмиране примерно и даже и работа си има?ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО ТАКА ЛИ???Или обратното...някое момче дет нищо не е правило 2 години освен да ходи на уроци и да решава задачи и разбира САМО от математика да влезне преди някое момиче, което се е занимавало с други(примерно съчщо е намерила работа в сферата на компютрите) обаче по Мат знае малко по-малко от момчето?ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО???Ема а замислете се преди да пишете де.Не е толкоз трудно.
-
lo_flo
- Драскач
- Курс: втори
petio написа:Хммм с риск да се повторя за тези, които са против специално:
Бе не си осбено прав!Аз съм за квотите по пол,поради подобни причини,които ти изреди,но ако обърнеш внимание на статистиката,вероятността това,което казваш да се случи е малка.Момичетата са доста по-зле по математика от момчетата.Само погледни статистиката.Един приятел има 5.50 по математика и има 101 момчета пред него,а една съученичка има 5.25 и 60 момичета пред нея(данните са така,защото и двамата ме помолих да им проверя резултатите в нета).Например обаче по история е точно обратното.Дори и да няма квоти по пол,нито в "момичешките" специалности ще се напълни само с момичета,нито в "момчешките" пак само с момичета
Който не пие на екс, да не види секс!!!