Отзиви за изпита по химия 1
Модератор: Boromir
- simona_baby
- От дъжд на вятър
- slavenceto
- В началото бе словото
simona_baby написа:Миналата година бях приета екохимия с 4.83,но не ти препоръчвам тази специалност?Замисли се за реализацията после
Какво й има на тази специалност, защото и аз съм я писала, както и компютърна химия
А може ли да кажете нещо по специално за задачите, какво точно включваха като материал, преход имаше ли... такива неща
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
- simona_baby
- От дъжд на вятър
И аз очаквах трудно задачи, ама тва беше доста лесно.
Теста... горе долу нищо не помня (нз защо така не помня мн от изпитите
) ама не ме затрудни за 10 мин го реших. Задачите...
Едната беше преход с олово и малко обяснения за СнО, за хидроксида да се докаже характера му чрез уравнения от прехода... а и за взаимодействието с киселини да се обясни.
Втората беше за натрий към 4 уравнения, за оксидите му, комплексите с вода - да се каже какво е CaSO4.2H2O и още нещо имаше май, не се сещам.
Третата беше органичния преход, който ако не се сетиш за веществата може да мине за по-трудна. И имената са объркващи. Значи от изходно съединение някакъв арен окисляваш, присъединяваш, елиминираш и т.н. (като съединенията са ти с А, Б, В..., а ти е даден само какъв е процеса) и накрая се получаваше 2-хидрокси-2-фенилпропанонитрил или нещо такова по памет го казвам въобще не съм сигурна...
И искат оптични изомери.
Последната искаше да се определи кои функционални групи на една АК участат в реакциите с няколко изброени вещества, да се напише дипептид, да се хидролизира част от 1 белтък и на АК-те да се отбележи асиметричния въглероден атом. Накрая ф-ции на белтъците и сравнение на строежа им с този на мазнините.
Тва е което се сещам, ако си спомня друго ще пиша

Теста... горе долу нищо не помня (нз защо така не помня мн от изпитите
Едната беше преход с олово и малко обяснения за СнО, за хидроксида да се докаже характера му чрез уравнения от прехода... а и за взаимодействието с киселини да се обясни.
Втората беше за натрий към 4 уравнения, за оксидите му, комплексите с вода - да се каже какво е CaSO4.2H2O и още нещо имаше май, не се сещам.
Третата беше органичния преход, който ако не се сетиш за веществата може да мине за по-трудна. И имената са объркващи. Значи от изходно съединение някакъв арен окисляваш, присъединяваш, елиминираш и т.н. (като съединенията са ти с А, Б, В..., а ти е даден само какъв е процеса) и накрая се получаваше 2-хидрокси-2-фенилпропанонитрил или нещо такова по памет го казвам въобще не съм сигурна...
Последната искаше да се определи кои функционални групи на една АК участат в реакциите с няколко изброени вещества, да се напише дипептид, да се хидролизира част от 1 белтък и на АК-те да се отбележи асиметричния въглероден атом. Накрая ф-ции на белтъците и сравнение на строежа им с този на мазнините.
Тва е което се сещам, ако си спомня друго ще пиша

Аз не съм се готвила особено много, освен по органична химия (там отделих две седмици да уча). Не защото ме мързи да уча, а защото две години учих в тоя умрел Химически факултет и що годе имах някаква подготовка. Тогава като кандидатствах ме приеха с тройка на второ класиране.
Наистина ли сега има повече места? Ако е така е добре, защото миналата година там не приемаха под 4 (ако не са ме излъгали).
Успех ви желая, дано ви приемат каквото искате и дано не съжелявате като мен после:)))
Наистина ли сега има повече места? Ако е така е добре, защото миналата година там не приемаха под 4 (ако не са ме излъгали).
Успех ви желая, дано ви приемат каквото искате и дано не съжелявате като мен после:)))
- Methuselah
- Легендарен флуудър