17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история
Модератор: Boromir
Хех. Тук са се разгорели страстите. Я да питам Стоманения, тъй като и аз имам известни симпатии към комунистическите идеи (но не точно към изпълнението им), какво му е отношението към религията? Защото знаем какво е на "редовите комуняги"
Emi ne sam golqm fen,ama da ti kaja ot moq opit sprqh da govorq sre6ty tiq raboti!Za men Koumnizmat ne trebva da se izdiga v religiq-ednoto nqma ni6to ob6to s drugoto!To i za tva komunizmat ne e uni6tojil religiqta-nali znae6,zabraneniq plod e vinagi jelan!Ta taka stoqt ne6tata spored men!A za UNSS emi kat ne ste sigurni 6to popalvate be hora!!!!!Na ostaveno prazno kvadrat4e-2 to4ki vzima6 vse pak-a pak ina4e ti vzimat!
Emi ne sam golqm fen,ama da ti kaja ot moq opit sprqh da govorq sre6ty tiq raboti!Za men Koumnizmat ne trebva da se izdiga v religiq-ednoto nqma ni6to ob6to s drugoto!To i za tva komunizmat ne e uni6tojil religiqta-nali znae6,zabraneniq plod e vinagi jelan!Ta taka stoqt ne6tata spored men!A za UNSS emi kat ne ste sigurni 6to popalvate be hora!!!!!Na ostaveno prazno kvadrat4e-2 to4ki vzima6 vse pak-a pak ina4e ti vzimat!
СМЪРТТА НА ЕДИН Е ТРАГЕДИЯ,А СМЪРТТА НА МИЛИОНИ-ПРОСТА СТАТИСТИКА!
ЦСКА и Съветският съюз са ми болни теми!!!
Emi mrent tva sam go pisal="Emi ne sam golqm fen,ama da ti kaja ot moq opit sprqh da govorq sre6ty tiq raboti!Za men Koumnizmat ne trebva da se izdiga v religiq-ednoto nqma ni6to ob6to s drugoto!"Nali ti kazvam ednoto za men nqma ni6to ob6to s drugoto!Ne sam protiv religiqta!Vseki si e svoboden!Makar 4e az ne vqrvam,no mai 4e ima ne6to.... NE ZNAM!A ako ima6 ne6to drugo vpredvid konkretizirai si vaprosa de!
Е в този пост вече беше по-конкретен, защото "не съм голям фен" е доста... хм... опростено и непълно като съдържание. Иначе се чудех дали няма да си толкова фанатизиран против религията, че да се заформи още едно спорче. А впрочем, би ли конкретизирал защо не пишеш на кирилица (но моля те, не казвай пак оня израз за руните)?
да управляваш означава да служиш
Mnogo originalno nali....Emi 6toto po princip mnogo vreme nemah comp i se po zalite-t.e. ta sam sviknal,a i v neta kirilicata mi drazni okoto-ne sam protiv neq!No imam malko po-razli4na predstava za nashata azbuka-ta zatova i karam na latinica!A za religiqta vinagi mojem da zaformim spor!Ta nali v spora se rajda istinata,t.e. si e taka po princip!Ti kvo misli6 za religiqta po princip?
E ne sam nekakav fanatik vse pak-ne zna4i 4e kato simpatizira6 na nekva idea nepremenno trqbva da si fanatik!Ideite sa zatova da se upravlqvat golqma masa ot hora-da gi obedinqvat,splotqvat i t.n.A koito ne go kefi Stalin si e negov problema-na men mi haresva kak naistina e bil STOMANEN(ne samo e ubival hora)Toi prosto e gradil imperiq pt razvalinite na edna zagnila i
razkapana darjava.....
razkapana darjava.....
Значи да ти кажа първо за кирилицата. Според мен би следвало във форума на такава институция като СУ да е задължително писането на кирилица. Причната според мен, дори не трябва да се търси в редовното "защото сме българи" и т.н. Просто е доста по-лесно да четеш българския на кирилица, поне за повечето хора. Я си представи в някой форум да пишеш на английски с кирилица. Дали ще е по-лесно и по-бързо да се прочете такъв текст?
Сега за религията. За мен това е едно явление в човешката история и култура, което със своята противоречивост буди интереса ми. Опитвам се да разглеждам проблема безпристрастно. Имал съм периоди на атеизъм и периоди на силна убеденост в Апокалипсиса, например. Но това беше доста отдавна. В момента съм убеден, че съществува т. нар. "висша сила". Въпросът за религията, разглеждан в обществения контекст обаче, по-скоро предполага да се разреши въпроса за ползата и нуждата, не толкова от вяра, колкото от една религиозна институция каквато е църквата. За съжаление, все още познавам твърде малко източните религии и философски учения, въпреки че симпатизирам доста на даоизма. Но базирайки се на това което знам мога да кажа, че институцията на църквата в една религия дава нещо доста съществено, което в нейно отсъствие (ако нямаше йерархична и догматична организация като нея) ни би се случило. Това е налагането, на една значителна площ, в доста случаи не съвсем доброволно, на общи ценности и норми в обществото. Защото религиите съдържат, както една "висша теоретична" част (космологична), така и съвсем практически насоки. А дали мнението ми за църквата като институция е положително в момента не мога да дам точен отговор, но по-скоро да. Пак повтарям, че не съм достатъчно запознат с всички религиозни учения и съответните им институции. Е дано се е получило нещо, защото съм доста уморен
Сега за религията. За мен това е едно явление в човешката история и култура, което със своята противоречивост буди интереса ми. Опитвам се да разглеждам проблема безпристрастно. Имал съм периоди на атеизъм и периоди на силна убеденост в Апокалипсиса, например. Но това беше доста отдавна. В момента съм убеден, че съществува т. нар. "висша сила". Въпросът за религията, разглеждан в обществения контекст обаче, по-скоро предполага да се разреши въпроса за ползата и нуждата, не толкова от вяра, колкото от една религиозна институция каквато е църквата. За съжаление, все още познавам твърде малко източните религии и философски учения, въпреки че симпатизирам доста на даоизма. Но базирайки се на това което знам мога да кажа, че институцията на църквата в една религия дава нещо доста съществено, което в нейно отсъствие (ако нямаше йерархична и догматична организация като нея) ни би се случило. Това е налагането, на една значителна площ, в доста случаи не съвсем доброволно, на общи ценности и норми в обществото. Защото религиите съдържат, както една "висша теоретична" част (космологична), така и съвсем практически насоки. А дали мнението ми за църквата като институция е положително в момента не мога да дам точен отговор, но по-скоро да. Пак повтарям, че не съм достатъчно запознат с всички религиозни учения и съответните им институции. Е дано се е получило нещо, защото съм доста уморен
да управляваш означава да служиш
Napalno sam saglasen s teb MRENT!To dori i v Komunizma go ima tova qvlenie-nali znae6 kak sa se kalnqli v LENIN,MARKS i ENGELS!To vsqka filosofia pone spored men si ima vinagi edna i sa6ta-vinagi ima edna visha sila ili kakto tam go kazvat BOG,vish razum i t.n.!A za curkvata -nemoje da nqma curkva 6tot religiqta nemoje da se naloji sama.Samo edno primer4e-v Hristiqnstvoto curkvata go zapazva i dorazviva.....A pak i maha ne6ta koito protivore4at na osnovnata liniq na povedenie.....!
Za kirilicata ne sam saglasen izob6to-tva e net i samv svobodna durjava!Ta dokato e taka-bez kirilica 6te go karam 6tot ma nervi!
Za kirilicata ne sam saglasen izob6to-tva e net i samv svobodna durjava!Ta dokato e taka-bez kirilica 6te go karam 6tot ma nervi!
Че симпатизирам, донякъде на идеите му, но за изпълнението му в съветския блок не съм особено въодушевен.
Nqma neopetnena ideq v cqlata 4ove6ka istoria mrent.A dokolko sa q izpalnqvali-emi USA sa trepereli ot nas(VIZIRAM WARSAW PACK)!CCCP e 6tql da e ve4en kato sveta,ama Gorbachov e izlqzal 4ovek i e svalil imperskite okovi!
Nqma neopetnena ideq v cqlata 4ove6ka istoria mrent.A dokolko sa q izpalnqvali-emi USA sa trepereli ot nas(VIZIRAM WARSAW PACK)!CCCP e 6tql da e ve4en kato sveta,ama Gorbachov e izlqzal 4ovek i e svalil imperskite okovi!
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Ти щеше да ни правиш най-малък кеф, ако пишеше на кирилица, не на латиница.STOMANEN написа:I zakvo ako smeq da popitam?Nie tuka si praim kefa....Ti kat ne ti haresva ne vlizai ve....Az tuka vzeh da se izjivqvavam kato Gospodar na taq tema-taka 4e Mariike aide.
Дето се вика, не се смеем всички с теб, а всички ти се смеем на теб.