Какво четат студентите на СУ :)
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
Вчера почнах Сага за Форсайтови
Иначе обичам Волтер, Дидро /"безбожникът"
/, Ницше..
Обичам неща със смисъл и послание - не послание-клише, а нещо което не се среща всеки ден. Например Франсоа Мориак....Но от него трудно намирам неща, още повече че предпочитам да си ги чета на френски.
Като стана на дума, я кажете пък вий - какво мислите за превода и не ви ли се е искало понякога да знаете всички европейски езици перфектно, за да можете наистина да разберете една книга, един автор изобщо.....

Иначе обичам Волтер, Дидро /"безбожникът"
Обичам неща със смисъл и послание - не послание-клише, а нещо което не се среща всеки ден. Например Франсоа Мориак....Но от него трудно намирам неща, още повече че предпочитам да си ги чета на френски.
Като стана на дума, я кажете пък вий - какво мислите за превода и не ви ли се е искало понякога да знаете всички европейски езици перфектно, за да можете наистина да разберете една книга, един автор изобщо.....
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Радвам се, че има оптимизъм в теб по тоя въпрос. Не е като да не съм чела преводи на поязия:) знам, че не ми харесват. Сори, ама е такаstone написа:Недей така абсолютно да заклеймяваш преводите на поезия! Прочети например преводите на Атанас Далчев и Яворов и тогава прави такива генерални заключения...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
айде, айде чак смисълът да се променя... но наистина предпочитам оригиналите...та аз какво чета...ми всичко...с най-ясни предпочитания към фентъзи и фантастика...само дето напоследък ми се налага да чета разни книги на френски и любимите Пратчет,Толкин,Марион Зимър Брадли са в ъгъла и съм се отдала на Мишел Бютор и Жан Пол Сартр...дано докарам не знам си кой курс до "прокълнатите поети" , че с удоволствие да чета задължителната литература като Бодлер,Верлен,Рембо... 
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Уф как ти завиждам , че знаеш френскиCrematory написа:айде, айде чак смисълът да се променя... но наистина предпочитам оригиналите...та аз какво чета...ми всичко...с най-ясни предпочитания към фентъзи и фантастика...само дето напоследък ми се налага да чета разни книги на френски и любимите Пратчет,Толкин,Марион Зимър Брадли са в ъгъла и съм се отдала на Мишел Бютор и Жан Пол Сартр...дано докарам не знам си кой курс до "прокълнатите поети" , че с удоволствие да чета задължителната литература като Бодлер,Верлен,Рембо...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
въх,като те слушам ,чак аз ще си завидяWinyan написа: Уф как ти завиждам , че знаеш френски![]()
а аз сега съм много щастлива,защото докато търсех "1984" на Оруел,попаднах на едно друго скъпоценно камъче от антиутопиите- "Прекрасен нов свят" на Хъксли.Бях я чела в оригинал,ама тогава какво ми е разбирала главата от тия неща.Сега я виждам в много по-различна светлина.Който може да я намери- да я прочете- стряскащото описание на бъдещето показва точно накъде се е запътила науката и светът с нея...
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Имам я тук, но не съм я чела още. Ще.
Какво да ти кажа, детските книжки на шведски не звучат така хубаво, колкото на български. Другите книги са си приятни за четене, но детските не ми харесват. Предпочитам ги в превод тези на Астрид Линдгрен, но въпрос на вкус все пак.
Не знам къде да вместя френския
може би след някоя и друга година. 
Какво да ти кажа, детските книжки на шведски не звучат така хубаво, колкото на български. Другите книги са си приятни за четене, но детските не ми харесват. Предпочитам ги в превод тези на Астрид Линдгрен, но въпрос на вкус все пак.
Не знам къде да вместя френския
-
kuponka
Q da se vkluchime kum temata :))
Privet banda, naposledak da vi kaja si cheta samo za kulturologiata koqto ucha i tova hich ne e tolkova bezineteresno kolkoto smqtah. No ne e v tova vuprosa nito v tova koi knigi sam prochela naposleduk a po skoro v tova koi knigi ot vsichkite procheteni do sega sa si zasljavali. Otgovorut mi e kategorichen- trqbva da prochetesh Igrata na Endur na Orsun Skot Kart i Iluzii na richard Bah... nestandartni i dulbokomisleni tezi dve knigi do goliama stepen me napraviha tova koeto sum. Dali shte povliqqt i na vas.. predlagam vi da proverite
I dvete gi ima kacheni v internet taka che mojete da gi izteglite bukvalno za sekundi.
Mila
Mila