За да се направи такова нещо е необходимо то да бъде гласувано на най-висше ниво, т.е. пуснато като законопроект и гласувано в Парламента. В Парламента обаче са народните представители, т.е. тези, които ние избираме да представят нашето мнение. Сиреч ако това безумство бъде гласувано от НС, то това е станало с формалното съгласие на цялата българска нация. Ако не съм гласувал- сам съм си виновен. Ама аз съм гласувал.Какво ще кажете по въпроса, ако се забрани "предпазването от бременност" със закон, не се продават никаде презервативи и противозачатъчни и жените...
Пак ще ти го кажа- България е светска страна. Освен това в България има доста високо ниво на престъпност. Да кажем обаче, че ти позволят да се снимаш със забрадка за паспорт. Така рискуваш някой, който прилича на теб и се е добрал по един или друг път до паспорта ти, да се възползва от личните ти данни за незаконни цели. Говоря хипотетично, в никакъв случай не ти пожелавам подобно нещо.
В този ред на мисли ако някой ти свие паспорта и убие някого и след това избяга ти ще трябва да понесеш наказателна отговорност за извършено от друг криминално деяние, в което неволно си се превърнала в съучастник. Неспазвайки правилата и изисквайки изключение за себе си, ти ги нарушаваш и създаваш предпоставки за нови криминални прояви.
Е, да се абстрахираме от наказателната отговорност, която се предполага, че в такава ситуация ще понесеш. Само ще те попитам- ще бъдеш ли чиста и праведна пред Аллах като си си носила забрадката и си съдействала за едно убийство?