Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
ми не съм ходил на никакви курсове и тем подобни по принцип решавам задачи за олимпиади за тях се готвя и то по инфо предимно но мат си е била на първо място винаги. Иначе 3-седмична просто поречавах задачи по геометрия и така.
uktc написа:В тази статистика включени ли са оценките на лауреатите?
Не се включват. Виж тук:
Чл.31. (1) Класирането се извършва по низходящ ред на състезателния бал и по реда на посочените от кандидата желани специалности и форми на обучение, съгласно утвърдените места за категориите (мъже и жени) и квоти, с изключение на кандидатите по чл. 33, ал. (2). Ако в състезателния картон е допуснато несъответствие между шифър и словесно описание на специалността, за класирането е валиден шифърът.
(2) Кандидат-студентите, класирани с еднакъв бал на последното планово място за дадена специалност, форма на обучение и категория, се приемат над утвърдения брой. (3) Лауреатите на национални и международни олимпиади се класират извън утвърдените места за прием.
(4) Възстановяващите студентски права в същата специалност за втори и по-горен курс се класират без да заемат планови места.
(5) Незаетите места за мъже в хода на класирането се трансформират за жени и обратно.
еми то аз от бала нищо не съм пипнала, ама много ме мързи, пък и сега като изкарах 5,50 - никакъв шанс да хвана да решавам задача... въпреки тва искам 6.00 на мат2
всъщност ако съдя от баловете от миналата година-с 5,20 и 2 6тици от дипломата се е влизало(за момиче), ама нз що си мисля, че тая година има повече 6тици на изпитите...и ще трябва да изкарам по-висока оценка(имам 6 и 5 от дипломата )
знам че са с най-висок бал. дори принципно не исках като първо желание фми ама след вчерашната ми издънка по анг вече се ориентирам към фми и знам че 5.2 не е никак висока оценка, но все пак съм момиче и от дипломата 12 а и бях мн изненадана да прочета че има само 75 с по-висока оценка, честно казано изпитът беше лесен и очаквах да има поне 150 момичета преди мен(поне една хубава новина за вчерашния ужасен ден)