Правата на животните
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Правата на животните
Любител ли сте на животните? Замисляли ли сте се някога какво е да си животно днес? Човекът ти отнема жизненото пространство, използва те за опити, третира те като втора категория организъм, убива те за спорт и прочие. Виждал съм кадри как хора пребиват улично куче и го хвърлят в камион за боклук (ужасно, но за щастие кучето май оживя).
Само наша ли е тази планета?
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Любител съм. Обичам ги печени, варени, пържени и задушени. Зависи от животното.
Ако не са за храна...животните не струват. Нека си живеят там, не приемам домашните любимци.
Свобода за българските животни в Либия! И не само там. Навред. Да се размножават и да се радват на планетата.
По принцип от не-особено-ядливите животни харесвам делфините и китовете. Има някакъв хеви метъл в тях. Обожавам ги! Винаги съм обичал животни - най-често насилствено умъртвени (за храна).
или 
Определено избирам второто.
Ако не са за храна...животните не струват. Нека си живеят там, не приемам домашните любимци.
Свобода за българските животни в Либия! И не само там. Навред. Да се размножават и да се радват на планетата.
По принцип от не-особено-ядливите животни харесвам делфините и китовете. Има някакъв хеви метъл в тях. Обожавам ги! Винаги съм обичал животни - най-често насилствено умъртвени (за храна).
или 
Определено избирам второто.
Re: Правата на животните
хората сме зли и най-малко заслужаваме да живеем на тази планета. да не си припомняме това с тюленчетатаcastelo написа:Любител ли сте на животните? Замисляли ли сте се някога какво е да си животно днес? Човекът ти отнема жизненото пространство, използва те за опити, третира те като втора категория организъм, убива те за спорт и прочие. Виждал съм кадри как хора пребиват улично куче и го хвърлят в камион за боклук (ужасно, но за щастие кучето май оживя).
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това също е много интересна тема.Дали трябва да сме толерантни към животните?...Така поставен въпроса,да разбира се.Но ако приемем ,че тези животни ни пречат.Ние хората сме върха на еволюцията-the top of the food chain както казват англоговорящите братя
.Следователно за да осъществим просперитета на вида си трябва щем,не щем да потъпчем доста от представителите на другите живи същества
Естествено ,че за да изхраниш милиарди хора трябва да направиш на пържоли милиони глави добитък,за да откриеш нови лекарства трябва да ги изпробваш най-напред върху животно,за да построиш градове и пътища трябва да изсечеш гори и да лишиш хиляди животни от естественото им местообитание и т.н..Но това не означава да унищожаваш хищнически природата.Ако унищожиш хабитата на едно място трябва да създадеш друг на друго,където да не ти пречи.Не бива да се захвърля на боклука 2,5 млрд години еволюция,макар ,че хората са именно върховното творение на този процес
Природата трябва да служи на човека,но това не може да стане ако я няма

.
-
castelo
- Флъдзила
Ами аз за храната нямам какво да кажа, преди малко изядох 7 кюфтета.
Сега някой може да пита "Ама къде отиваш тогава?". Не мисля, че трябва да си вегетарианец, за да обичаш животните. Те също се изяждат. Това е естествен процес. Преди животните са се ловяли за храна, днес се отглеждат. А домашните ви писанчовци са истински машини за убиване. Въпросът е хуманно отношение. Като видиш мършаво коте/куче на улицата, да не го сриташ с презрение и да има закони, които те наказват за това. И да - опитите с животни. Такива се извършват не само с лекарства, а и с козметични продукти, примерно. Защо трябва една пудра да се тества върху животни? трябва да има друг начин. Ако няма, трябва да се намери. Доказано е че, някои от животните, използвани в такива опити, далече не са само маса клетки. Плъховете (да бе гадните плъхове) сънуват и имат възприятие за себе си. 
А за природата, както каза - черпим, без да възстановяваме. Ама до кога може така?
А за природата, както каза - черпим, без да възстановяваме. Ама до кога може така?

- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами виж сега.Аз съм милостив човек,не ритам кучетата и котките не се отнасям с презрение към тях и т.н.НО как да се отнасям с глутницата кучета дето ми лае под прозореца почти всяка вечер и помиярите от които ме е страх да минавам късно вечер по улиците по които се мотаят.Да се приберат в приют би казал.Ми хубаво да се прибират...Обаче като не се?Какво да се прави?Да търпя всичко това или да се вземат мерки от общината по изтребването им.Определено бих избрал второто.Защото в случая въпроса стои или мойто спокойствие или тяхното.Е винаги ще избера моето 
.
-
castelo
- Флъдзила
Е аз пък не казвам да ни се качват на главата.
Но някои от уличините кучета не са толкова "улични". Около моя блок има поне 2 породисти кучета, които живеят на улицата. Безотговорните стопани също са част от проблема. Не може когато малкото сладко кученце порастне и вече не е толкова сладко, да се изгони на улицата. Не би трябвало. Това не е играчка. Хората трябва да си поемат отговорностите 

- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
относно експериментите - мене ми е жал. гадно е, ама няма как. някакси закона не позволява да вадиш всеки ден мозъка на хора. и лекарствата как да ги тестваш.. на затворници ..? това няма да бъде допуснато просто. не всичко става с клетъчни култури. но забелязали ли сте - на всеки му е жал за котето, кучето, зайчето, а на никой примерно не му дреме за мухата дрозофила примерно. а те са еднакво живи. какъв е критерия?
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: