Английска Филология
user0, не ни се карай. Предполагам, че е малко досадно когато някои "любопитни и нахални" зайци не си дават зор да открият всичко сами, а само разпитват, но някои неща просто не ги пише никъде. Това с общежитията например и мен ме интересува. Предполагам, че някой поне няма да се затрудни да ни разкаже собствения си опит за това след 2ри курс дали е на общежитие и с какъв успех е успял да се класира за такова. Все пак всичко ни е ново и всяка информация ни е полезна и интересна.
Така че благодаря на всички, които дават информация, но и на онези, които не го правят, защото така ни принуждават сами да се блъскаме, което пък си е доста полезно
Така че благодаря на всички, които дават информация, но и на онези, които не го правят, защото така ни принуждават сами да се блъскаме, което пък си е доста полезно
И ако трябва утре да избирам,
отново тебе аз ще избера.
отново тебе аз ще избера.
- Nordlys
- Драскач
- Обратна връзка:
E, не е баш скука. И Шурбанов, и Панчева са страхотни преподаватели. Те (поне малко) компенсират материала. Пък и ще изучавате Милтън, какво по-хубаво от това?Лорд Носферату написа:Да, литературата беше изключително "интересна", но тази година ме чака Романтизмът... скууууккаааааа
Латинският е... приятен и интересен език... по-сложен и от немския, обаче
- Nordlys
- Драскач
- Обратна връзка:
Re: историческа лингвистика?
Ще оживеете при него, въпросът е да сте много редовни на упражнения, да взимате активно участие, ВСЕКИ ПЪТ да сте си чели нещата, които ви е дал. Хубавото е, че той обяснява много системно, подредено, и ако се слуша внимателно, няма да има неразбрали. Друг е въпросът, че накрая на изпита, дори и да си мислите, че всичко знаете и че сте изчели всичко възможно, ще има сеч, и то каква, хихихиgalkataa написа:а това Historical Linguistics май Митко Събев което предава в 3 курс....как така е устно....леле аз ще получа инфаркт....той и къвто си пада леко един саркастичен направо не ми се мисли....btw като си гледах юли месец оценката от дебата и видях че мн хора не ги е допуснал от 3 курс до изоит поради липса на attendance ....а ина4е като цяло оценките от семинари жарираха макс.до 4-ки....абе квото и да си говорим...тва май ще да е най-големия препъни камък в близките 2 годинки...(да не казвам тежка дума де....) ама така ми изглежда....поздрави на всички колеги и колежки и бъдещи попълнения....спокси ...ще оживеете!!!
- Nordlys
- Драскач
- Обратна връзка:
Какъв е пък този трансцендентализъм дето ще ви мъчат с него??? Ние такова животно нямахме. Е, присъстваше само като тема по American Culture and Society, аз се набутах да правя презентация за това прекрасно течение, ама как само я направих..Лорд Носферату написа:Historical-a е трудно, но трансцедентализма е по-зле. Послепис:
Пенчева обяснява адски добре, а Багашева е най-големия пич даскал, който съм виждал!
А, за ПС-то съм абсолютно съгласна с теб! Страшни са
- Nordlys
- Драскач
- Обратна връзка:
Nattefrost написа: Ще оживеете при него, въпросът е да сте много редовни на упражнения, да взимате активно участие, ВСЕКИ ПЪТ да сте си чели нещата, които ви е дал. Хубавото е, че той обяснява много системно, подредено, и ако се слуша внимателно, няма да има неразбрали. Друг е въпросът, че накрая на изпита, дори и да си мислите, че всичко знаете и че сте изчели всичко възможно, ще има сеч, и то каква, хихихи
При някои преподаватели оценката зависи от моментното им настроение. Аз бях също отлично подготвена по историческа, но при Мира Ковачева това не е най-важната предпоставка. Митко Събев, обаче, оценява изключително обективно и според заслугите. Така, че там е до късмет кой ще ти проверява работите.galkataa написа:Това ми напомня за семинарите при Стойчева по Култура и Общество на В-я.......1 към 1при нея смея да кажа 4е не съм изтървавала нито една лекция и на всички семинари ходих без 2...зна4и на около 12 някаде......и всичко бях изяла от лекции и хендаути...даже на изпита бях учудена как всичко така добре си написах..и с кеф излязох от залата...и накрая кво...4!!!...както и да е...факт е 4е има6е към 60% двойки...и това не ми дава право да се оплаквам...ама сигам до извода че Historical Linguistics ще е продължението на това....we'll see:P
Иначе за 3ти курс какво да кажа, аз лично забравих що е то живот(ама това аз, някои не си даваха особен зор, и сега са си уплътнили първата половина на септември).
Обобщение: най-важно е участието в семинари(трябва преподавателите да ви забележат, да им направите впечатление, не се притеснявайте от грешки, сега им е времето