Английски език-19.07.2007-отзиви
Модератор: Boromir
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Диктовката ми беше лесна,,макар че сигурно имам 5 грешки ...
Думи като family ties,misery и сигурно имам още.
Да ви питам понеже без да искам почнах на нов ред едното изречение и така си го оставих,защото реших да не правя стрелки и такива работи,че знам ли ги какво ще кажат - ще ми го счетат за 1 грешка предполагам.Малко ме е яд,защото хем дигнах ръка да питам,но явно никой не ме забеляза ...
Теста:
Reading-а ми се стори супер лесен,текста не беше труден,приятен за четене,без сложни думи.Чудих се само на 1-2,но мисля че се справих.
Cloze-a само фразеологичния ме затрудни и в крайна сметка май не съм го налучкал.Останалите думи бяха сравнително лесни.
Error-ите ми бяха малко кофти,мисля че доста грешки направих.
Paraphrase-а бяха нормални,нищо особено.Само тази 47-ма позиция с тея отрицания - ***** си мамата,там нямах време да си го превеждам на български,в последната позиция имаше 4 отрицания,която всъщност беше вярната,но друго писах.
И това ЕСЕ - мен най-много то ме притесняваше,но странно успях да го напиша за 40 минути.И квесторката казва,че остават 5 минути,аз точно броя думите и бяха около 40-тина думи под 300,за 2 минути изстрелях още 3-4 изречения и мисля че се получи.Писах по втората тема.Не обичам да си измислям историйки или да си представям и т.н.
Като цяло съм доволен от себе си,мисля че ще получа достатъчно висока оценка,не ми трябва отлична дори много добра,но дано очакванията ми да се оправдаят.
П.С. И при нас се забавиха с час и нещо(Биолог. факултет),пуснаха ни за "кафе-пауза" пред вратата.Предполагам,че не се пуши във факултета,ама пред вратата такъв дим имаше,май дори и квесторките бяха след пушещите.
Да ви питам понеже без да искам почнах на нов ред едното изречение и така си го оставих,защото реших да не правя стрелки и такива работи,че знам ли ги какво ще кажат - ще ми го счетат за 1 грешка предполагам.Малко ме е яд,защото хем дигнах ръка да питам,но явно никой не ме забеляза ...
Теста:
Reading-а ми се стори супер лесен,текста не беше труден,приятен за четене,без сложни думи.Чудих се само на 1-2,но мисля че се справих.
Cloze-a само фразеологичния ме затрудни и в крайна сметка май не съм го налучкал.Останалите думи бяха сравнително лесни.
Paraphrase-а бяха нормални,нищо особено.Само тази 47-ма позиция с тея отрицания - ***** си мамата,там нямах време да си го превеждам на български,в последната позиция имаше 4 отрицания,която всъщност беше вярната,но друго писах.
И това ЕСЕ - мен най-много то ме притесняваше,но странно успях да го напиша за 40 минути.И квесторката казва,че остават 5 минути,аз точно броя думите и бяха около 40-тина думи под 300,за 2 минути изстрелях още 3-4 изречения и мисля че се получи.Писах по втората тема.Не обичам да си измислям историйки или да си представям и т.н.
Като цяло съм доволен от себе си,мисля че ще получа достатъчно висока оценка,не ми трябва отлична дори много добра,но дано очакванията ми да се оправдаят.
П.С. И при нас се забавиха с час и нещо(Биолог. факултет),пуснаха ни за "кафе-пауза" пред вратата.Предполагам,че не се пуши във факултета,ама пред вратата такъв дим имаше,май дори и квесторките бяха след пушещите.
Последно промяна от HeyGod на 19 Юли 2007, 23:15, променено общо 1 път.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

- bugaboo
- От дъжд на вятър
Re: uf!
до парафразите съм съгласна с отговорите ти. само че не беше " with her purse BEING stolen" , a "with her purse BEEN stolen", което е грешно, затова е верен другият вариант, който си задраскала. а за regret e conditional-a s hadn't със сигурностcannavaro написа:Аз не знам дали съм доволенНа диктовката имаше една дето фъфлеше и при четенето написах от бързане heard, после се усетих че е herd, но пък забравих да го напиша в минало време... Няма по-тъпа грешка от това, плюс че съм сбъркал и rigid и предполагам още няколко думи. Есето млако му превиших лимата май, писах по първата тема. Теста ми се стори по-сложничък и дано там нямам повече от 10-15 грешки
На рийдинга на 7-ми въпрос какво писахте, аз доста се чудих и измъдрих, че оня се чувства сякаш идва от друга планета. После на клоуз теста firm supporters Или desicive supporters? На ерорите помня само един въпрос за пандите, а от трансформациите нищо
Успех на всички
ami az pisah firm supporters kato ot izraza "I am a firm believer that", i pisah 4e se e 4uvstval important and powerful, za6toto toi se 4uvstva SQKA6 PILOTIRA Apolo, koeto ne e taka, a samo e razvulnuval.
Q kajete fires their imaginati0on ili illuminates their imagination? Az pisah fire, ot razpalvam vyobrajenieto na nqkogo. Az pisah na diktovkata wretched, ne sym 4ula rigid da e imalo... of, ne pomnq ve4e!
Kajete, 4e mai se olqh.
A na paraphrase... az pisah "WITH HER PURSE BEING STOLEN, Sue called the police." Predi tova bqh pisala "Her purse having been stolen", ama go zadraskah. Syvsem se zabih na paraphrase, deto po princip mn go haresvam. Qd me napravo!
Ami na pyrvoto, kakvo be6e... onaq regretted 4e ne e poslu6ala roditelite si... mai....
If only I didn't ili If only I hadn't... koe conditional e? Koe pisahte?![]()
- bugaboo
- От дъжд на вятър
не съм съгласна на 47 позиция на парафразите да е вярно тва с 4-те отрицания - напротив, след unless никога няма отрицание, аз помня 4е беше C верният отговор - towa bez otricanieto sled unlessДиктовката ми беше лесна,,макар че сигурно имам 5 грешки ...
Теста:
- HeyGod
- Легендарен флуудър
bugaboo и аз от тази логика изходих,но пак не ми изглеждаше правилно,а това с 4-те отрицания нямах време да го прегледам,но сън почти сигурен че е правилното.
В 239 зала бях.
В 239 зала бях.
Последно промяна от HeyGod на 19 Юли 2007, 23:28, променено общо 1 път.
Pick your moment and make the right play...

- mimosata
- В началото бе словото
bugaboo написа:А какво писахте на втория въпрос на reading-a там какво мисли онази за интернета - аз се колебах между A и Д ( едното беше, че е modern а другото - че подържа духа на хората жив)? A за CLOZE-a какво ще кажете? Беше ужасен според мен, сто процента съм го оплескала, съмнявам се за 4-5 неща. За това се сещам в момента :
1. FIRE/LIGHTEN/BRIGHTEN/ILLUMINATE ONE'S immagination (писах fire)
2. turn up/turn out/turn over/turn on books (писах turn out ама май е turn over)
3. concede/retreat/withdraw/resign to somebody (писах retreat ама почти съм сигурна вече че е resign)
Какво мислите?
И passing down от дицтовката с тире ли го писахте?
Pi6e v re4nika: if a business or an organization turns out something, it produces it! Dano da ne e tova, az sym pisala "turn over"
sy6to pisah passing down otdelno, poneje kazaha, 4e tiretata se diktuvat, a te ni6to ne izdiktuvaha. I ina4e slqto da go pi6a ne vyrvi... Therefore - otdelno...
Sy6to keep people alert ima6e, pi6e6e za nqkakvi sinopsy i t.n.
retreat pisah az... ne znam i az koe e...
retreat retreats retreating retreated
If you retreat from something such as a plan or a way of life, you give it up, usually in order to do something safer or less extreme.
withdraw withdraws withdrawing withdrew withdrawn
If you withdraw from an activity or organization, you stop taking take part in it.
resign stranno mi zvy4i na tova mqsto... concede ne zvu4i nikak...