Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
dazi
В началото бе словото

Мнение от dazi »

Абе, поне да ги попорзгледат, да ги попрехвърлят и дано се зачетат! :wink:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

що като пусна кирилизатора ми излиза на всяка буква някакво тъпо съобщение?! ....

иначе аз от тоя изпит съм леко в паника щото допуснах няколко грешки(едно сбъркано име и един разказ на Елин Пелин,който много хубаво приписах на Йовков:"),и като помня миналата година за едно объркано заглавие на произведение на Далчев как ми обясняваха "колко ужасна грешка било",си представям тая година ако не попадна на пичове какво ще е.И пак си мисля че може да мина през арбитър... дано арбитъра тази година е пич :") А всеки проверява различно,някои може и да претупват.Тези,които познавам обаче,знам,че четат много внимателно.

Иначе аз лично смятам че миналата година просто не знаеха какво и как да проверяват.А моята тема по Далчев беше добра. 3.50 ми се стори прекалено малко :") Сериозно.Да имаш 17 произведения,с хубава теза и агрументация,и с бетонни връзки между произведенията... и тн ... мислех че ще имам поне 4.00-4.50~~

"Търпение,млади Падуане".
Ама тази година ми идва в повечко :")
да излизат резултатите да си видя резила на рецензията поне...
lqlq
В началото бе словото

Мнение от lqlq »

еми като сме глупави да кандидатстваме с литература ... да не кандидатстваме с математика , където няма субективизъм и знаеш дали си се справил или не :wink: а не сега да агонизираме 1 седмица , докато излязат резултатите :?
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

знам знам ....

миналата година хич не ми пукаше...тая не знам що така съм се впрегнала :")
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

valeto написа:еми като сме глупави да кандидатстваме с литература ... да не кандидатстваме с математика , където няма субективизъм и знаеш дали си се справил или не :wink: а не сега да агонизираме 1 седмица , докато излязат резултатите :?
общо взето агонията идва от постовете на другите
аз вече не чета постове, в които се обеснява какво е трябвало, и какво е не трябвало да се пише

Само създават комплекси
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

ами да де - аз се домъкнах за да разбера кога излизат резултатите.А седнах и изчетох цялата тема и пак се бъгнах :")

Иначе аз се справих много добре според мене... ама тая грешка с Елин Пелин ме вкара във някакъв филм и сега постоянно като се сетя и си измислям други грешки и вече и аз сама не знам какво съм писала направо :")
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Pisobella написа:ами да де - аз се домъкнах за да разбера кога излизат резултатите.А седнах и изчетох цялата тема и пак се бъгнах :")

Иначе аз се справих много добре според мене... ама тая грешка с Елин Пелин ме вкара във някакъв филм и сега постоянно като се сетя и си измислям други грешки и вече и аз сама не знам какво съм писала направо :")
не, че нещо но на 1 са му писали две, защото е писал, че гераците са от йовков

темата, доколкото знам му е била мн добра, но само от увода и са драснали чертата
иначе, при теб най-вероятно ще свалят, да кажем .50 или повечко
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

е,Гераците са доста по-голяма грешка според мен.Все едно аз да напиша,че "Старопланинските легенди" са на Елин Пелин :")

Аз набутах "Самодивските скали",което не е някакво кой знае колко изучавано и набивано в главите произведение :")

Иначе много хубаво съм го набутала и навързала съответно :") Надявам се да гледат как съм писала,не някакви такива тъпи грешки.Ама квото- такова :") Майната му .... както ме бъзикат "на третата година можеш и да влезнеш в СУ" :")
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Pisobella написа:е,Гераците са доста по-голяма грешка според мен.Все едно аз да напиша,че "Старопланинските легенди" са на Елин Пелин :")
Ако некой го е написал това направо да забрави за кандидадстването му по литература. И аз в началото се обърках като попитах квесторката "Как се казваше темата от......ЪЪЪЪ Йовчев" :lol: :lol: :lol: :lol: Ама се осъзнах, а и бях весел, че се падна той и затова дойде това объркване.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

тва да се объркаш се случва,ама за "Гераците" може да се падне и едва и не отделна тема на изпита :") То си е "по-крупно" произведение.

Иначе тия имена е лудница да искат да ги знаеш всичките.Не виждам с какво повече знам аз по литература,като например помнq че нам-си-кой-си се казва Младен а не Милен например.Вярно,че имената имат някаква символизация :") уж... нали :") Ама това не ме прави по-малко знаеща в дадени отношения.Ей такива неща ме дразнят при проверяването. Името на Пауна го мислих сигурно цял час,щото нали ако го объркам ще ми намалят оценката с единица.Щото "Индже" се дъвче супер много и едва ли не е "немислимо" да сбъркаш имената :")

както и да е ... мина.... остана чакането,което е май също толкова гадно :") ше ходя да пия една бира да ми мине... за днеска :")
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз 3 часа се чудих как беше името на бащата на Тиха, ама след като така и не се сетих, си написах "бащата на Тиха" :wink:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Pisobella, ако не си разглеждала какви са били темите преди ще ти кажа, че е имало отделна тема за "Гераците. ;)
Иначе и аз като TimShel_Girl направих няколко подобни измъкващи трикчета ;) Забравих името на разказа "Песента на колелетата" и не го написах, забравих и името на дъщеря му на Сали Яшар и не го написах, но минах по краткия начин на колежката ;) :lol: :lol: :lol:
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Йовков и Елин Пелин често се бъркат, макар че, ако спокойно седнеш и ги научиш за по един ден всеки, няма начин да сбъркаш. Нямам идея колко могат да ти вземат за сбъркан разказ, но е кофти. Обаче по темата за имената съм съгласна, според мен си е чисто зубрене при разказвачите, Елин Пелин, Йовков и Иван Вазов, да знаеш всеки разказ с всичките му герои - хайде, Йовков го поназвайвам, ама Елин Пелин ... :shock:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Точно за това за изпита не бях и пипнала Елин Пелин... щото бях чела някои неща от Йовков и си викам сега ако прочета и Елин Пелин, Йовков отива на кино..... щях да ги объркам :roll:
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”