За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

1. Квотите трябва да се възприемат като даденост и въобще да не се обсъждат. (Аз завърших НПМГ тази година и там явно нямаше квоти, защото физиците бяха всичките момчета иначе при другите специалности си беше в общи линии нормално)

2. Писането на кирилица във този форум, май, не е задължително, а трябва да е. Трябва и да не се обсъжда, както и въпроса за квотите. :lol:
да управляваш означава да служиш
niana
В началото бе словото

Мнение от niana »

Само погледни баловете -при някои специалности разликата далеч не е 1 единица....
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

О да, извинявам се че момичета не кандидатстват инженерна физика :lol:

Нещата поне по този въпрос мисля че са измислени добре от доста по-умни от нас хора.

А и ниските балове подсказват нисък интрес, съответно бройките са изчислени така, че да има повече места за другите.
efegee
niana
В началото бе словото

Мнение от niana »

Разликата в баловете за инж.физика е 0,86 в полза на момчетата-значи имат по-високи оценки....Нищо не пречи ако нямаше квоти, да има по-малко момичета....А за право-задочно,където за момчетата е бил 18.50, а за момичетата 25.25....Къде е логиката? Или ще кажеш и за тази специалност,че кандидатстват само момичета?
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

Логиката е, че момчетата не могат да карат задочно без да са завършили казарма :wink:

А задължителна казарма няма да има чак след края на 2007-ма, така че повечето момчета, кандидатстващи задочно са минимум на по 21 години, щото иначе щяха да са били записали редовно

Touche :P
efegee
niana
В началото бе словото

Мнение от niana »

За тази специалност ( задочно) кандидатстват и такива които са изкарали казармата. Аз също вече имам 1 висше,тоест над 21г. съм,и какво? трябва момчетата със супер нисък бал да влизат....
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

Както ти ми даваш пример с тази специалност и аз мога да ти дам пример с накоя, където нещата са наобратно и спора ще зацикли

А и колкото и да rant-ваме тук, нищо няма да се промени. Ако бяха безсмислени нямаше да ги има.
efegee
niana
В началото бе словото

Мнение от niana »

ok, просто е така за съжаление...За мен това си е дискриминация .А и аз не съм писала,че за всички специалности момичетата имат по-високи балове.Да няма квоти и всички са доволни -и момчетата,както казващ някъде имат по-високи балове, и момичетата .....
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

А и в повечето случаи бройката е в полза на момичетата...
efegee
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

[quote="niana"]ok, просто е така за съжаление...За мен това си е дискриминация .А и аз не съм писала,че за всички специалности момичетата имат по-високи балове.Да няма квоти и всички са доволни -и момчетата,както казващ някъде имат по-високи балове, и момичетата .....[/quote]

Мдааа и кво се получава:Да вземе специалностите Информатика, СИ, ИС, КН-230 бройки за момчета и нз да речем 200 за момичета(не съм проверявал).Минават изпитите почва годината и излиза, че от 430 човека има 40-50 момичета.В други специалности и факултети става наобратно.И ВИЕ МУ ВИКАТЕ НА ТОВА ХУБАВО?!?WTF!!!Както казах досега не сте се сблъсквали с подобен проблем и затова си говорите малко насляпо и изхождате с някви банални неща.Стегнете се малко.
Аз съм за и да има квоти спрямо това, каде и какво си учил досега ама това надали ще стане в СУ някога.
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

На мен идеята още отначало ми е като на petio. Да си има квоти, които да са съобразени с наплива и на момичета и на момчета към всяка специалност. petio, ужасно си прав! Затова дадох примера с акушерката. Като влезе момиче е по-възможно да го завърши, отколкото като влезе момче, тъй като съм сигурна, че момчетата не пишат тази специалност по първите си желания. Ако местата са 40, защо да влязат 20 момчета, които ще се откажат не след дълго и 20 момичета, от които по-голямата част да завършат, вместо да влязат примерно 30 момичета, които евентуално ще завършат и 10 момчета, от които ако и едно остане - Евала!
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

mirchetu коет си е така, така си е:Д Щеше да е дискриминация ако бяха сложили за сички специалности 50/50.Тоест половината момчета, половината момичета.Това също е много лош вариант, но както споменах в университета не са някви идиоти и си преценяват каде колко и как:Д
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

ZmEiaT написа: ХОРА , ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ЧЕ СЛЕД 30 ГОДИНИ МОЖЕ ДА НИ ОПРАВЛЯВАТ САМО ЖЕНИ! някак си аз го осазнавам и този факт не ме кефи :-)
Ами аз осъзнах със сигурност едно: ти си истински сексист... Досега повечто мъже се провалиха в управленито, така че не виждам нищо страшно и нередно в това да бъдем управлявани само от жени; ако не ти изнася, мести се някъде в арабските страни и се подчинявай на "разумно" измислените закони от мъже!!!
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

Абе ти за колко добри жени дипломати или политици си чувала? :lol:
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

[quote="Circle Line"][quote="ZmEiaT"] ХОРА , ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ЧЕ СЛЕД 30 ГОДИНИ МОЖЕ ДА НИ ОПРАВЛЯВАТ САМО ЖЕНИ! някак си аз го осазнавам и този факт не ме кефи :-)[/quote] Ами аз осъзнах със сигурност едно: ти си истински сексист... Досега повечто мъже се провалиха в управленито, така че не виждам нищо страшно и нередно в това да бъдем управлявани само от жени; ако не ти изнася, мести се някъде в арабските страни и се подчинявай на "разумно" измислените закони от мъже!!![/quote]

Айдееее е ся вече го ударихте на полова дискриминация...:D:D а се сърдите на СУ!?!:D:D:D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”