17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история
Модератор: Boromir
-
benitabeni:)
- От дъжд на вятър
А на редовния някой попита за "забранените знаци" и звездичката не беше включена в табутатаPage_B написа:По принцип и аз трябваше да добавям, но квесторите ми препоръчаха да не го правя със звездичка (и стана много гадно ама не го направих със звездичка)... но на предварителния сложих звездичка и нищо не се случи - споко
да управляваш означава да служиш
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
е това всичко в уводаaya написа:Хм, няма логика да се говори за кризата от втората половина на 8-ми век подробно в тази тема - аз я споменах само в увода. А и ако пишеш да кризата , след това трябва да разкажеш и за Телериг и Кардам, а те са си от 8-ми век - все пек темата си има зададени граници![]()
моя увод съдържа - аспарух, тервел, криза, телериг, кардам
всичко това на страница и половина
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
И моя е такъвБавария написа:е това всичко в уводаaya написа:Хм, няма логика да се говори за кризата от втората половина на 8-ми век подробно в тази тема - аз я споменах само в увода. А и ако пишеш да кризата , след това трябва да разкажеш и за Телериг и Кардам, а те са си от 8-ми век - все пек темата си има зададени граници![]()
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
радвам се, че не съм самaya написа:И моя е такъвБавария написа:е това всичко в уводаaya написа:Хм, няма логика да се говори за кризата от втората половина на 8-ми век подробно в тази тема - аз я споменах само в увода. А и ако пишеш да кризата , след това трябва да разкажеш и за Телериг и Кардам, а те са си от 8-ми век - все пек темата си има зададени граници![]()
хах , а някой писа ли като историография - блазиус клайнер, мавро орбини и паисий
то те са си верни, но дано проверяващите да не си помислят, че се правя на тарикат
- lollabunny
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Тая криза май ни взе здравето! Че как да говориш за възход, като не си изяснил как са стояли нещата преди възхода? Че нали така Крум става още по-!
И аз писах за кризата и смятам, че няма лошо. Естествено, за Борис не съм писала - все ми се струва, че 852 вече не е Първата половина на 9в...
И аз писах за кризата и смятам, че няма лошо. Естествено, за Борис не съм писала - все ми се струва, че 852 вече не е Първата половина на 9в...
Мария Стойчева
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
е то крум не нормализира държавата, а телериг и кардамlollabunny написа:Тая криза май ни взе здравето! Че как да говориш за възход, като не си изяснил как са стояли нещата преди възхода? Че нали така Крум става още по-!
т. е. пишеш ли за кризата, неможе да не пишеш за тях
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз в увода започнах с обобщение за създаването на Българската държава и минах набързо през кризата-причини,последици,мнение на "добрия познавач на българо-византийските отношения проф. Мутафчиев".В изложението писах няколко изречения за Телериг,малко по-подробно за Кардам и чак тогава изкарах на преден план Крум.Говорих с учителката ми и тя каза че кризата и преодоляването не може да се пропусне.
А колкото до историографията аз писах Теофан(даже му цитирах мненията дословно),лексикографа Свидас,Михаил Сирийски,проф.Мутафчиев,Васил Гюзелев.Последния му дадох мнението че Крум поставя нова цел във външната ни политика-изравняване с византийските императори и пробив е т.нар. византийски икуменизъм.Споменах и каменните надписи.
А колкото до историографията аз писах Теофан(даже му цитирах мненията дословно),лексикографа Свидас,Михаил Сирийски,проф.Мутафчиев,Васил Гюзелев.Последния му дадох мнението че Крум поставя нова цел във външната ни политика-изравняване с византийските императори и пробив е т.нар. византийски икуменизъм.Споменах и каменните надписи.
Право, 1-ви поток, 4-та група
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
аз писах класиката - златарски, дринов, мутавчиев, иречекelektra_ написа:Аз в увода започнах с обобщение за създаването на Българската държава и минах набързо през кризата-причини,последици,мнение на "добрия познавач на българо-византийските отношения проф. Мутафчиев".В изложението писах няколко изречения за Телериг,малко по-подробно за Кардам и чак тогава изкарах на преден план Крум.Говорих с учителката ми и тя каза че кризата и преодоляването не може да се пропусне.