Възможно ли е ...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Не питай
В началото бе словото

Възможно ли е ...

Мнение от Не питай »

Възможно ли е да си оставя дипломата в ТУ за да участвам за 2-ро класиране и след това при евентуално добро развитие на класиранията в СУ да си я взема от ТУ и да се запиша в СУ . Връща ли се част от таксата , която плащаш оставяйки си дипломата ?
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Ако на 1во класиране не си приета нищо в СУ, няма нужда да си оставяш дипломата в СУ. Тогава автоматично участваш на 2ро класиране.
Ако на 1во класиране обаче си приета в СУ (желание различно от 1во), задължително трябва да си оставиш дипломата там, за да можеш да участваш на 2ро класиране. Иначе ако си оставиш дипломата в един ВУЗ, винаги можеш да си я вземеш. Така стояха нещата миналата година. Официално не гарантирам, че и тази са така, но предполагам няма да има разлика.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
mdf
В началото бе словото

Мнение от mdf »

Защо трябва да си оставяш дипломата в ТУ. Там Първо класиране излиза на 01.08 и записването е до 07.08 т.е. като излезе и в СУ на 06.08 ще прецениш.

А ако се запишеш в ТУ за студент и после се откажеш след 24.08 мовеш да си вземеш дипломата, семестриалната такса и служебна бележка с оценката от изпита.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Възстановява се 90% от внесената такса.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Re: Възможно ли е ...

Мнение от Abele* »

Не питай написа:Възможно ли е да си оставя дипломата в ТУ за да участвам за 2-ро класиране и след това при евентуално добро развитие на класиранията в СУ да си я взема от ТУ и да се запиша в СУ . Връща ли се част от таксата , която плащаш оставяйки си дипломата ?
ако си оставиш дипломата в ТУ за 2-ро калсиране, не е необходимо да плащаш никаква такса. плаща се семестриална такса при записване. и аз мислих за такъв вариант, но въпросът става лелките в ТУ достатъчно добросъвестни ли са да ти върнат дипломата точно когато им я поискаш, за да можеш да я оставиш в друг университет.
Последно промяна от Abele* на 19 Юли 2007, 19:26, променено общо 1 път.
la consolation des arts...
Не питай
В началото бе словото

Мнение от Не питай »

Някой , който миналата година е имал подобни проблеми или е запознат нека каже веднага ли се връща дипломата , а един познат твърди , че можело да оставиш копие от дипломата с печат и подпис от директор "Вярно с оригинала" , но ми е съмнително това ...
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

Не питай написа:а един познат твърди , че можело да оставиш копие от дипломата с печат и подпис от директор "Вярно с оригинала" , но ми е съмнително това ...
в сайта на ТУ и на СУ пише, че трядва да се остави диплома-оригинал за продължаване в класациите!
la consolation des arts...
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Много ясно. че може да си земеш дипломата...то и при мен горе долу така стоят нещата.Имаш един ден да си земеш дипломата от ТУ и НЯМА как да не ти я дадат.Могат да направят друго...да ти забавят връщането на парите(ако си ги оставил) така, че задължително трябва да си си предвидил да имаш кеш за СУ а не да разчиташ на тея дет си оставил в ТУ щото имаш 1 ден разлика между двата срока(така го бях чел някаде).Обратния вариянт обаче(капариране в СУ и после записване в ТУ) мисля че е почти невъзможно...ама надали някой ще направи подобно нещо:Д
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”