Грешка! Още след смъртта на баща му е бил обявен за цар, а дори и преди това са го наричали "престолонаследникът"!tralala написа:Boromir написа:дефакто той си е цар - никога не е абдикирал![]()
Аз доколкото знам той май изобщо не е бил и коронясван, а после при завръщането му се дозамазаха нещата.............
Политикани
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
мерси за уточнението, но аз до коркото си спомням съм го търсила от няколко източника и всички сочеха това, явно не са били толкова достоверни, но..........както и да е ние живеем в република, а не монархия и според мен това определение не е много удачно, въпреки че върви и е лесно за употреба на мястото на ССІІ
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
сега ще се поровя за това с коронясването, че нещо ме човърка, а и да уточня разликите м/у горните две определения и да видя това-онова

GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Мен ме дразни това наименование ЦАР! Иначе Сакса си е умен човек, но той КАТО ЧЕ ЛИ не е запознат много добре с проблемите на България. Около него все някой му ЗАМАЗВА ОЧИТЕ, има толкова грешни съветници... Глупава работа! Ей,ако някой може да посочи положителните и отрицателните страни на НДСВ да го напрви,защото ще ми бъде интересно. Винаги съм се чудела,защо хората не са по-запознати с това,което прави избраното правителство, кмет, президент! Никой като че ли ясно и точно не поставя в две колонки + и - на управленеито... А нали човек се учи от грешките си?! 
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
мъшруум, ти си човека
, 'ми аз, ако исках да се чувствам и да съм поданик(това не звучи добре - поданица, 6тото май не съществува такава дума) щях да ходя в някоя от симпатичните ЕС монархии и да си живуркам хей така
....... бтв сигурно е интересно да живееш като поданик, но засега не смятам да пробвам.......
Тъй като активно се интересувам от политика и не мога да се сдържа да не изкажа някое мнение.
1. За Симеон Сакскобургготски - не знам той сам ли си избира стратегия или всичко изцяло е продиктувано от съветниците му, но като политическа фигура и по-точно "премиер" това за момента е един от най-добрите такива за България. Замислете се, погрешното в управлението не произтича от самия него, а от неговите министри, които са манипулирани от различни хора. "Царят" е фигура, която обаче, макар и играеща роля, я играе доста добре пред цивилизования европейски свят. Ако е въпрос на представителност, то той е идеалният човек. А относно земите, които си взима, не го винете. За себе си той е цар на тази държава и това му се полага по наследствено право
, макар и в една република.Хайде де, той е бил толкова години в изгнание, защо една планинка да не може да си вземе?!
2. За сегашния парламент единственото, което искам да кажа е, че лично за мен Иван Костов се представи най-достойно в целия този театър (никога не съм вярвала, че ще го кажа
). Ако не беше пословичният му инат и този на Н.Михайлова биха направили невероятен тандем.
3. А темата за явлението "Атака" не искам изобщо да започвам. За нея съм натрупала толкова впечатления, че ако имах и достатъчната подготовка щях да напиша научен труд. И те, както всички други обслужват нечии интереси (понякога и неволно).
4. На тези, които не гласуват ще кажа само, че те имат най-малкото право да изказват мнение по създалата се ситуация. Те не са поели своята гражданска отговорност, и все пак не се свенят да критикуват
5. В последно време наблюдавам една интересна стратегия от страна на български политици. Има бройка хора влезли в редиците на ДПС с български, християнски имена и кръв. Браво хора, явно вие сте чували за това, че системата се манипулира по-лесно от вътре. А и така турците не гласуват само за свои, ами и за наши. Давайте наште!
(Това беше малко в кръга на шегата
)
Смятам обаче, че все по-малко хората се интересуват от предизборни платформи и обещания. Гласувайки в днешно време те преследват свои лични интереси. Напр. ако работодателят ти е турчин ти гласуваш за него, защото знаеш, че ако той се развива добре същото ще се отнася и за теб и твоята работа. Не знам дали обясних добре.
Спирам дотук. Най-мразя хората, които много приказват, а всъщност нищо не казват, а май при мен това се получи.
1. За Симеон Сакскобургготски - не знам той сам ли си избира стратегия или всичко изцяло е продиктувано от съветниците му, но като политическа фигура и по-точно "премиер" това за момента е един от най-добрите такива за България. Замислете се, погрешното в управлението не произтича от самия него, а от неговите министри, които са манипулирани от различни хора. "Царят" е фигура, която обаче, макар и играеща роля, я играе доста добре пред цивилизования европейски свят. Ако е въпрос на представителност, то той е идеалният човек. А относно земите, които си взима, не го винете. За себе си той е цар на тази държава и това му се полага по наследствено право
2. За сегашния парламент единственото, което искам да кажа е, че лично за мен Иван Костов се представи най-достойно в целия този театър (никога не съм вярвала, че ще го кажа
3. А темата за явлението "Атака" не искам изобщо да започвам. За нея съм натрупала толкова впечатления, че ако имах и достатъчната подготовка щях да напиша научен труд. И те, както всички други обслужват нечии интереси (понякога и неволно).
4. На тези, които не гласуват ще кажа само, че те имат най-малкото право да изказват мнение по създалата се ситуация. Те не са поели своята гражданска отговорност, и все пак не се свенят да критикуват
5. В последно време наблюдавам една интересна стратегия от страна на български политици. Има бройка хора влезли в редиците на ДПС с български, християнски имена и кръв. Браво хора, явно вие сте чували за това, че системата се манипулира по-лесно от вътре. А и така турците не гласуват само за свои, ами и за наши. Давайте наште!
(Това беше малко в кръга на шегата
Смятам обаче, че все по-малко хората се интересуват от предизборни платформи и обещания. Гласувайки в днешно време те преследват свои лични интереси. Напр. ако работодателят ти е турчин ти гласуваш за него, защото знаеш, че ако той се развива добре същото ще се отнася и за теб и твоята работа. Не знам дали обясних добре.
Спирам дотук. Най-мразя хората, които много приказват, а всъщност нищо не казват, а май при мен това се получи.
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Чакаме с удоволствие научния ти труд
За ината в парламента се знае, но все пак за някои хора парите са над всичко
Личните блага над народните!
Какво ще спечелим от Европейския съюз? Почти нищо!
Ахмед Доган е добър политик, ако не,
то поне е честен! Каза си човечеца за фирмите, които ще бъдат облагоденствани то ЕС...А другите политици крият...
Дано поне новото правителство ни управлява добре,без значение какви са хората в него!
За ината в парламента се знае, но все пак за някои хора парите са над всичко
Какво ще спечелим от Европейския съюз? Почти нищо!
Ахмед Доган е добър политик, ако не,
то поне е честен! Каза си човечеца за фирмите, които ще бъдат облагоденствани то ЕС...А другите политици крият...
Дано поне новото правителство ни управлява добре,без значение какви са хората в него!
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
това май беше под въпрос в друга тема..
и в двте неща има нещо хубаво и истинско, но то вече не се вижда (поне за мен) от цялата тази агресия и нахъсани слова, лишени от трезва мисъл...Поне що се отнася до реализацията на техните виждания. А специално за предаването на Сидеров- според мен трябва да бъде свалено от ефир, след като той вече е в Парламента! Или поне не той или който и да било от съпартийниците му да е негов водещ, та това си е груба пропаганда на идеи, но вече с политическа окраска...
и в двте неща има нещо хубаво и истинско, но то вече не се вижда (поне за мен) от цялата тази агресия и нахъсани слова, лишени от трезва мисъл...Поне що се отнася до реализацията на техните виждания. А специално за предаването на Сидеров- според мен трябва да бъде свалено от ефир, след като той вече е в Парламента! Или поне не той или който и да било от съпартийниците му да е негов водещ, та това си е груба пропаганда на идеи, но вече с политическа окраска...
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny