Арабистика, японистика, иранистика и прочие...
Модератор: Boromir
- mimosata
- В началото бе словото
Помощ!
POMO6T!!!!!!
Nqkoi spomnq li si na izpita po angliiski dali sa mu davali da si pi6e po listovete s testa, ili edinstveno na answer sheet-a e bilo razre6eno?
Притеснявам се ужасно, понеже съм свикнала да правя тестовете вкъщи като си пиша и подречтавам, особено на рийдингите. Утре ако не ми дадат да си драскам, ще се видя в чудо!
Моля ви да ми отговорите спешно!
Мими
Nqkoi spomnq li si na izpita po angliiski dali sa mu davali da si pi6e po listovete s testa, ili edinstveno na answer sheet-a e bilo razre6eno?
Притеснявам се ужасно, понеже съм свикнала да правя тестовете вкъщи като си пиша и подречтавам, особено на рийдингите. Утре ако не ми дадат да си драскам, ще се видя в чудо!
Мими
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Помощ!
Samo na answer-sheeta se pi6e! Aide uspeh utremimosata написа:POMO6T!!!!!!
Мими
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- snow_dreams
- В началото бе словото
хей, привет и от мен:) прочетих вече осемте страници и разбрах, че супер яко сте се запалили по филологиите, което много ме радва
но от друга старана...искаше ми се и за мен да оставите едно място
Японистиката е нещото, което много уприто е влезнало под кожата ми
та...тъй като тя ми е първото желание, ми е интересно дали и някой друг я е драснал в правоъгълниче N1 
Японистиката е нещото, което много уприто е влезнало под кожата ми
Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
абсолютно чисти филологии са си, който твърди обратното, значи просто не е в час; както и Crematoty по-горе е казала, и в другите (западните) филологии се учи странознание, история и т.н... дали ще кажеш японска филология или японистика е напълно все едно; даже на табелките на кабинетите пише 'китайска филология', 'японска филология'... то и на немската филология вече много хора й викат германистикаeli_girl написа:
всъщност не са точно филологии...водят се нащо като наука за арабските страни,наука за Япония и т.н.(Japanese studies)...разликата е,че освен езиците и литературата на съответния език,се учи странознание,история и други предмети за самата страна...
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
миии с к'ва цел ги пишеш тогава?! само за запълване на място?! ти и без това, ако си ги забутала някъде надолу, няма да имаш никакви шансове, дори и да изкараш висока оценка по езика, с който ще кандидатсваш... Само да изясня: всички тези екзотични филологии са за ценители и не очаквам, че някой, който иска да учи нещо масово, ще разбере желанието, които ние влагаме в ученето на 'странните' ни филологии.V_I_P написа:Днес си подадох документите и въпреки че писах японистика и тем подобни, няма да се запиша в тях ако ме приемат
Това са ненормално яки специалности.Винаги са ми били мечта и просто ги обожавам.Толкова екзотично ми изглеждат и съм залуднала,но за съжаление не можах да кандидатствам за тях.То е май само с английски или западен език?Мислех да се пробвам да кандидатствам с испански,ама се отказах.Ако не влеза тая година с литературата ще пробвам до година с испанския.
Успех на всички,които кандидатстват тези интересни специалности.
Успех на всички,които кандидатстват тези интересни специалности.
- snow_dreams
- В началото бе словото
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- snow_dreams
- В началото бе словото
оки,приемам критиката.всъщност я приех много отдавна още от КрематориCircle Line написа:абсолютно чисти филологии са си, който твърди обратното, значи просто не е в час; както и Crematoty по-горе е казала, и в другите (западните) филологии се учи странознание, история и т.н... дали ще кажеш японска филология или японистика е напълно все едно; даже на табелките на кабинетите пише 'китайска филология', 'японска филология'... то и на немската филология вече много хора й викат германистикаeli_girl написа:
всъщност не са точно филологии...водят се нащо като наука за арабските страни,наука за Япония и т.н.(Japanese studies)...разликата е,че освен езиците и литературата на съответния език,се учи странознание,история и други предмети за самата страна...
![]()
A Mind is a terrible thing to waste!
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
извинявай, ако критиката е била остра, ама много хора все питат кое е по-правилно, а то всъщност няма значение между двете наименования, въпреки че има преподаватели, които казват, че -истика е по-правилно, но като аргументи привеждат ученето и на странични предмети освен езика, без да вземат под внимание факта, че при западните филологии положенеито е абсолютно същото... абе все тая, важното е да ти се учиeli_girl написа:
оки,приемам критиката.всъщност я приех много отдавна още от Крематори
- mimosata
- В началото бе словото
izpit po angliiski
Изпитът по английски мина днес. Дано да ме приемат китаистика!
Не вярвах, че ще ни отмерват времето стриктно като на SAT, но всичко се следеше много сериозно! Обаче даже на SAT-a можеше да си пишем по книжките, а на изпита днес не можеше!
Есето беше "We can fully appreciate books only when we read them in the originalр not in the translation. Agree or disagree." Честно казано, малко ме стресна...
(Пиша тук, защото екзотичните филологии се кандидатстват с английски... и с други чужди езици де... )
Дали хората с високите оценки ще идат да учат разни международни отношения и ще остане едно местенце да вляза китаистика?
Не вярвах, че ще ни отмерват времето стриктно като на SAT, но всичко се следеше много сериозно! Обаче даже на SAT-a можеше да си пишем по книжките, а на изпита днес не можеше!
Есето беше "We can fully appreciate books only when we read them in the originalр not in the translation. Agree or disagree." Честно казано, малко ме стресна...
(Пиша тук, защото екзотичните филологии се кандидатстват с английски... и с други чужди езици де... )
Дали хората с високите оценки ще идат да учат разни международни отношения и ще остане едно местенце да вляза китаистика?