Политикани

Архив на всички останали категории.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

tralala написа:
Boromir написа:дефакто той си е цар - никога не е абдикирал 8)

Аз доколкото знам той май изобщо не е бил и коронясван, а после при завръщането му се дозамазаха нещата.............
Грешка! Още след смъртта на баща му е бил обявен за цар, а дори и преди това са го наричали "престолонаследникът"!
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

мерси за уточнението, но аз до коркото си спомням съм го търсила от няколко източника и всички сочеха това, явно не са били толкова достоверни, но..........както и да е ние живеем в република, а не монархия и според мен това определение не е много удачно, въпреки че върви и е лесно за употреба на мястото на ССІІ
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

а и си мисля, 4е има някаква разлика между реално управлявал цар и престолонаследник........или..... :?
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

сега ще се поровя за това с коронясването, че нещо ме човърка, а и да уточня разликите м/у горните две определения и да видя това-онова :shock: :lol:
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Мен ме дразни това наименование ЦАР! Иначе Сакса си е умен човек, но той КАТО ЧЕ ЛИ не е запознат много добре с проблемите на България. Около него все някой му ЗАМАЗВА ОЧИТЕ, има толкова грешни съветници... Глупава работа! Ей,ако някой може да посочи положителните и отрицателните страни на НДСВ да го напрви,защото ще ми бъде интересно. Винаги съм се чудела,защо хората не са по-запознати с това,което прави избраното правителство, кмет, президент! Никой като че ли ясно и точно не поставя в две колонки + и - на управленеито... А нали човек се учи от грешките си?! :shock:
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

България е република и за мен той е г-н Сакскобурготски.Никога няма да го призная за цар защото съм гражданин ,а не поданник :wink:
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

мъшруум, ти си човека :thumbright: :lol: , 'ми аз, ако исках да се чувствам и да съм поданик(това не звучи добре - поданица, 6тото май не съществува такава дума) щях да ходя в някоя от симпатичните ЕС монархии и да си живуркам хей така :lol: 8) :lol: ....... бтв сигурно е интересно да живееш като поданик, но засега не смятам да пробвам.......
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

А как оприличавате сегашния парламент и хората, които са вътре? :lol:
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

Според мен България трябва да е президентска република.
Сегашното правителство мисля, че има добри министри. Мен лично ме дразни , че депутатите са все едни и същи и това е голям проблем.
Изображение
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Хайде всички от форума да станем еднидепутати диа оправим България ! :lol:
Аватар
runtavela
В началото бе словото

Мнение от runtavela »

Тъй като активно се интересувам от политика и не мога да се сдържа да не изкажа някое мнение.
1. За Симеон Сакскобургготски - не знам той сам ли си избира стратегия или всичко изцяло е продиктувано от съветниците му, но като политическа фигура и по-точно "премиер" това за момента е един от най-добрите такива за България. Замислете се, погрешното в управлението не произтича от самия него, а от неговите министри, които са манипулирани от различни хора. "Царят" е фигура, която обаче, макар и играеща роля, я играе доста добре пред цивилизования европейски свят. Ако е въпрос на представителност, то той е идеалният човек. А относно земите, които си взима, не го винете. За себе си той е цар на тази държава и това му се полага по наследствено право :shock: , макар и в една република.Хайде де, той е бил толкова години в изгнание, защо една планинка да не може да си вземе?!
2. За сегашния парламент единственото, което искам да кажа е, че лично за мен Иван Костов се представи най-достойно в целия този театър (никога не съм вярвала, че ще го кажа :? ). Ако не беше пословичният му инат и този на Н.Михайлова биха направили невероятен тандем.
3. А темата за явлението "Атака" не искам изобщо да започвам. За нея съм натрупала толкова впечатления, че ако имах и достатъчната подготовка щях да напиша научен труд. И те, както всички други обслужват нечии интереси (понякога и неволно).
4. На тези, които не гласуват ще кажа само, че те имат най-малкото право да изказват мнение по създалата се ситуация. Те не са поели своята гражданска отговорност, и все пак не се свенят да критикуват :?
5. В последно време наблюдавам една интересна стратегия от страна на български политици. Има бройка хора влезли в редиците на ДПС с български, християнски имена и кръв. Браво хора, явно вие сте чували за това, че системата се манипулира по-лесно от вътре. А и така турците не гласуват само за свои, ами и за наши. Давайте наште!
(Това беше малко в кръга на шегата :wink: )

Смятам обаче, че все по-малко хората се интересуват от предизборни платформи и обещания. Гласувайки в днешно време те преследват свои лични интереси. Напр. ако работодателят ти е турчин ти гласуваш за него, защото знаеш, че ако той се развива добре същото ще се отнася и за теб и твоята работа. Не знам дали обясних добре.

Спирам дотук. Най-мразя хората, които много приказват, а всъщност нищо не казват, а май при мен това се получи.
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Чакаме с удоволствие научния ти труд :thumbright:
За ината в парламента се знае, но все пак за някои хора парите са над всичко :? Личните блага над народните! :?
Какво ще спечелим от Европейския съюз? Почти нищо!
Ахмед Доган е добър политик, ако не,
то поне е честен! Каза си човечеца за фирмите, които ще бъдат облагоденствани то ЕС...А другите политици крият...
Дано поне новото правителство ни управлява добре,без значение какви са хората в него!
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Какво мислите за АТАКА и предавнията по СКАТ на Волен Содеров?
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

това май беше под въпрос в друга тема..
и в двте неща има нещо хубаво и истинско, но то вече не се вижда (поне за мен) от цялата тази агресия и нахъсани слова, лишени от трезва мисъл...Поне що се отнася до реализацията на техните виждания. А специално за предаването на Сидеров- според мен трябва да бъде свалено от ефир, след като той вече е в Парламента! Или поне не той или който и да било от съпартийниците му да е негов водещ, та това си е груба пропаганда на идеи, но вече с политическа окраска...
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Така е Малиция... А аз тази тема одавна си я бях сложила тук. Друг е въпросът,че се премстиха някои неща в Хоби ис е разискваха идеи за Йори, Сталин и кой ли не...
Заключено

Обратно към “Други”