Да.mirchetu написа:Не баш. Има момичета, които сме за квотите.Тая анкета определено си е момчета срещу момичета![]()
![]()
За или против квотите по пол?
- reni.misskiss
- В началото бе словото
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Това не е така. Че момичетата по-лесно запаметявали. Поне съдя по себе си, де. И по повечето около мен. Квотите не са правилни, защото не е честно момчетата да влизат с тройка в специалности, в които момичетата едва успяват с петица. Нито пък обратното в по-технически специалности. Но за промяната на изпитите съм напълно съгласна - сегашният формат е отвратителен.
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Не казвам, че по-лесно запаметяват, а че са по-способни да прекарат по-дълго време, без да "изключат". Тоест, не по-лесно, а по-дълго.Шепот написа:Това не е така. Че момичетата по-лесно запаметявали. Поне съдя по себе си, де. И по повечето около мен. Квотите не са правилни, защото не е честно момчетата да влизат с тройка в специалности, в които момичетата едва успяват с петица. Нито пък обратното в по-технически специалности. Но за промяната на изпитите съм напълно съгласна - сегашният формат е отвратителен.
Апропо, няма специалности, в които да важи това правило- момчета с три, момичета с 5. При почти всички разликата е към половин единица. Евентуално и по-малко. Да не забравяме, че и много момчета са тъпи копелета и не се интересуват много от оценките си в училище и страдат от по-нисък бал и от това, което също е фактор.
Според мен разделение по квоти н трябва да има по чисто принципни причини.
Първо:ако има , те трбва да са 50% момчета и 50% момичета , защото всяко друго съотношение си е един вид полова дискриминация.
.Това обаче създава съществената разлика във входящите балове,за която споменаха и други по-горе.
И второ: Лично според мен уменията на всеки са преди всичко личностни,пола е сравнително ниска предпоставка в това отношение.
Първо:ако има , те трбва да са 50% момчета и 50% момичета , защото всяко друго съотношение си е един вид полова дискриминация.
И второ: Лично според мен уменията на всеки са преди всичко личностни,пола е сравнително ниска предпоставка в това отношение.
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
това е форум. всеки има право на мнение, всеки има право да споделя друго виждане.Светуващият написа:Между другото, кои сте вие, че да давате акъл на Университета как да си разпределя студентите и кое е полова дискриминация. Кой ви дава право? А ти, Георги Милев, случайно да си конституционен съдия, че да казваш кое е дискриминация и кое не?
след като са ни дали свобода да плюем, ще го правим, ако ще да се удавим в гнуста си(байганьовския виц с ябълките го знаете^^)
(=
Аз гласувах "ЗА".Нека първо задам един въпрос към хората, които мислят че не е редно да има квоти:Аджаба вии каде учихте...щото аз учих 5 години в даскало с 20 момичета и 500 момчета.Повярвайте ми не е никак хубаво.Просто да прекарваш половината ден само със хора от твоя пол не е приятно.Друг е въпросът как да се разпределят тези квоти и какво да е процентното съотношение.Това го решава университета.Те имат достатъчно акъл за да знаят как да го направят. А вие, които сте против-еми като досега не сте се сблъсквали с подобен проблем клас/курс или както искате го наречете да се състои от 25 момчета и нито едно момиче...по-добре се замислете по-хубаво. Не е тайна за никой, че по принцип момчетата са по-добре с математика, а момичетата с езиците(английски, български) и история и т.н. като говоря масово как стоят нещата щото винаги има изключения. Колко се различава бала, че говорите за дискриминация-я дайте неква статистика и се обосновете малко.
А и честно да си кажа не вярвам какъвто и да е резултата в тази анкета нещата да се променят кои знае колко:)
А и честно да си кажа не вярвам какъвто и да е резултата в тази анкета нещата да се променят кои знае колко:)
Аз никога не съм казвал че мнението ми е абсолютната истина.Но това си е моето мнение,и аз имам право да си го изказвам както и когато предценя.Не е ли така?Светуващият написа:Между другото, кои сте вие, че да давате акъл на Университета как да си разпределя студентите и кое е полова дискриминация. Кой ви дава право? А ти, Георги Милев, случайно да си конституционен съдия, че да казваш кое е дискриминация и кое не?
Иначе..за мен това наистина ще бъде дискриминация.Така го приемам .Нямам идея дали някой конституционен съдия би се съгласил с мен,а и това едва ли е най-важното.Съгласен съм че има специалности,които са предимно за момичета( например посочената вече "Акушерство").Но...и без квоти едва ли в такива специалности би имало съществен наплив на момчета.Но ако пък има желаещи,защо пък не,стига да се справят и да имат желание какъв е проблема.
- addictedtobass
- В началото бе словото
Вие чалнати ли сте, ква дискриминация бла бла бла.. Чисто статистика момичетата са повече. Колкото повече броики толкова повече конкуренция. Без квоти подлата женория ше завладее пазара, простото щото са повече и по-амбицирани от от конкуренцията
Шегувам се.. По скоро квотите са щото без тях ще се специализират чисто мъжки или чисто женски специалности, към които ще се загуби общия интерес и по малко кандидати следователно и СУ губи.. Щом така са преценили, значи така трябва.. Ин МУ луи тръст
А и който иска ше влезе. Ако си някое момиче си мисли че някое гадно подло момче с по ниска оценка и зима мястото, да помисли колко още други момичета ще се борят за тва място ако нямаше квото.. Аз съм абс ЗА.. 
oko za oko, pasta za zubi.