17.07.2007-Денят на Страшния съд-отзиви от изпита по история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

[quote="benitabeni:)"]5.13 е добре..в су ще имаш повече...сигурна съм....[/quotе]

Мерси!Аз като видях оценката в Благоевград където очаквах повече и се отчаих за СУ.Между другото мойта учителка ми каза че за липсата на Тома Славянина отнемат около 0,50 стотни. :cry:
Право, 1-ви поток, 4-та група
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

elektra_ написа:
benitabeni:) написа:5.13 е добре..в су ще имаш повече...сигурна съм....[/quotе]

Мерси!Аз като видях оценката в Благоевград където очаквах повече и се отчаих за СУ.Между другото мойта учителка ми каза че за липсата на Тома Славянина отнемат около 0,50 стотни. :cry:
Недей да се панираш, дори за перфектна тема можеш да получиш 4-4.5 в СУ, а за тема, по която има много да се дяла- 5.30-5.50. Всичко зависи на какъв човек попаднеш. Смятай, че си хвърлила зара и сега всичко зависи от това как ще се завърти. :wink:
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

Светуващият написа:По история е сравнително обективно оценяването. Не е толкова страшно да има под-ценяване.
абсолютно е така...зависи мнгого кой проверява..
нямазначение
От дъжд на вятър

Re: изпитът - изкуството да вярваш и да се бориш

Мнение от нямазначение »

Светуващият написа:Миналата година също се падна "приятна" тема, всички се бяха зарадвали. Само че двойките не бяха по-малко. Изпитът не е просто проверка на знанията и уменията, а премерване на тези знания и умения с другите. Той е конкурс. Защото ти може да си знаещ и можещ, но другите да са по-добри от теб и да те изместят от желаното място.
Всичко обаче вече е написано и свършено. Затова нека погледнем на изпита като на игра, в която мерим силите си - каквото било било. Като на състезание, защото такъв е животът.
Аз съм участник в Националния кръг на олимпиадата по литература. Това, което каза там професор Милена Цанева се отнася за всеки един изпит по хуманитарна дисциплина. Тя каза, че всички може да сме еднакво добри, но конкретната тема допада на едни, а на други - не. Едни печелят, други отпадат. Но такъв е животът по принцип. Не може да искаме да ни се случва винаги най-доброто и да гледаме света само през призмата на прагматизма. Най-важното обаче е да не спираме да вярваме. Когато човек се отчайва, той се оставя на живота да го мачка. Изкуството е в това - нито да не се надценяваме твърде много, нито пък да се подценяваме. Нека най-добрите успеят. За тях късметът ще дойде от само себе си. А за останалите - един ден те ще станат най-добрите. Стига да вярват в това. Но истински, без болезнени амбиции, защото те изпиват енергията.
Звучиш като програма на политическа партия (без лоши чувства). :wink: На думи изглежда така, но всъщност не е баш така. Все пак, когато получиш няколко тежки удара под пояса, следващия път, когато замахнат, ще се свиеш подсъзнателно... същото е и в живота. Онези, които не са получили и един удар под пояса тичат като коне и постигат успехи- защото са сигурни, че няма да им се случи, някои даже са убедени, че удари под пояса не съществуват. Тези, които са понесли такива обаче се свиват при следващата опасност или най-малкото не са толкова... енергични. А това колко удара ще понесеш може да се нарече по много начини... качества, късмет, карма...

Да, изпитите в хуманитарните дисциплини са съвършено субективни. За литературата няма да говоря- там си е ебало майката (не ми се прибягваше до тези думи, но по-точно определение не съществува). При историята- пак е много субективно. Можеш да напишеш теорията на Гошо, ама проверяващият да харесва теорята на Пешо- и да те посече заради това. Може да не хареса някоя твоя досадна правописна грешка. Може да не хареса това, че пишеш без пълен член. Може да сметне, че някой детайл, който си изпуснал, заслужава половин единица наказание... И обратното. Може да види, че пишеш с добър стил, но си допуснал грешки от бързане. Може да не те накаже, за дето си объркал 3-4 дати и т.н.

Честно казано, за това уважавам изпита по математика- там нещата са си абсолютно ясни- или решаваш задачата, или не я решаваш- зависи само от тебе и от твоите качества.
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

benitabeni:) написа:трябва вече да дават от всеки период по една тема ( по избор
Доколкото знам от следващата година се теглят две теми и си избираш. Но дотогава всичко може да се промени :lol:
да управляваш означава да служиш
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

uktc написа:Но и обема е от значение. И околната повърхнина, и всичко!
А сечението? :D
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Disasterpiece написа:Е представи си, че пише сбито и без да оставя пространство между редовете, мисля, че се получава.
Рекорда ми е 52 реда на страница. Иначе сега написах около 4.2 страници.
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

reni.misskiss написа:
phoebe написа:Я споделете и врътката, Маламир е син на Звиница, внук на Омуртаг? Че тия семейни драми също се чудих бая време, но май ги нацелих както си му е реда.
Да и са братя с Персиян.
Омуртаг има три сина. Енравота, Звиница и Маламир. Първия е християнин и го лишават от трона, втория умира млад и затова Маламир става хан, а Пресиян му е племенник (син на Звиница).
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Бавария написа:
reni.misskiss написа:
Бавария написа:
reni.misskiss написа:
phoebe написа:Или като фалос пред мацка.
Аз също съм поизпуснал сифоните и Тома Славянина, loel ;)
Три пъти добавях кога е завладян Пловдив, така и не се престраших да го присадя към Маламир или Крум, най-накрая темата остана без него.
Аз също имам пропуск на това.
аз писах, че при маламир
защото поне така пише в темата, която учих
и то 837 мисля, че беше
За Маламир съм писала май доста малко, като главно върху гоненията му срещу християните., които продължава след Омуртаг.
ми за маламир малко се пише
за християните, за брат му, за 836 битката и май е това

едит - аве така само се панираме като си намираме грешки
... и за водопровода в Плиска
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

W140 написа:
Ситалк написа::D :D :D
Аз споменах за Борис в заключението.
и аз
само, че вместо бг-ср война при пресиян, съм писал за бг-вз война :oops: :oops: :oops:

то и с тях се тупаме :lol:
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Ситалк написа:Я по-добре кажете как сте писали за ония двамата за които се предполага, че са управлявали между Крум и Омуртаг - Цог и Диценг или Дукум и Диценг?????
Дукум и Диценг писах аз, а Цок (и един от предните двама пича) мисля че е участвал дейно при гоненията срещу християните ама това го пропуснах щото не бях сиурен кои/кой беше точно.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Дюд, научи се да ползваш бутончето "Промени".
Написал си хубава тема, браво, ще черпиш.
medicate, medicate
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”