е аз ти казах Просвета не случайно-тестовете на СУ са от издателство Просвета-казват се five real tests with key and explanatory answers-пище го с жълти големи букви и са 5 книвки с по 5 теста всякаcannavaro написа:На мен СУ ми е малко по-близо все пак, а и там евентуално ще е по-евтиноНо пак онтопик - някой да каже точно как се казва книжката
English
Модератор: Boromir
- pure poison
- В началото бе словото
- pure poison
- В началото бе словото
Аз почнах с тестовете вчера
Изреших петата книжка, пък да видим...
Обаче имам два въпроса - 1. Миналата година минах CPE без особени проблеми, по тестовете, които направих, не виждам да е чак толкова сложен изпитът в СУ...защо тогава имам толкова много познати с добро владеене на езика, които получават чисти двойки?
2. За философия петица по английски стига ли, малко ли е? Жена се пиша...
Обаче имам два въпроса - 1. Миналата година минах CPE без особени проблеми, по тестовете, които направих, не виждам да е чак толкова сложен изпитът в СУ...защо тогава имам толкова много познати с добро владеене на езика, които получават чисти двойки?
Много просто защо - изпитът по АЕ на СУ е с типични за него упражнения, и това че някой е взел друг изпит с 6 не означава, че ще вземе и този на СУ с 6. Дори е напълно нормално даже и да знаеш езика, ако не си се готвил специално за този изпит, да не се представиш добре. Е, разбира се, че трябва да си добър по английски, но трябва и да изрешиш всички онези готини книжки (поне според мен). Успех!blue-sky написа:Аз почнах с тестовете вчера![]()
Изреших петата книжка, пък да видим...
Обаче имам два въпроса - 1. Миналата година минах CPE без особени проблеми, по тестовете, които направих, не виждам да е чак толкова сложен изпитът в СУ...защо тогава имам толкова много познати с добро владеене на езика, които получават чисти двойки?![]()
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Ужасно гаден е....Мен поне така яко ме кастрят на тия диктовки,а и аз с моето невнимание(изяждам по някоя буква от бързина) не знам утре как ще стане номера
А иначе СУ си е СУ няма никакво значение кой какъв сертификат има.Ако имаше щяхме да влизаме с тях,а не с изпита по английски
Една приятелка имаше и FCE и CAE , но на изпита в СУ имаше 3
Хубаво, не отричамchehulche написа:Ужасно гаден е....Мен поне така яко ме кастрят на тия диктовки,а и аз с моето невнимание(изяждам по някоя буква от бързина) не знам утре как ще стане номераА иначе СУ си е СУ няма никакво значение кой какъв сертификат има.Ако имаше щяхме да влизаме с тях,а не с изпита по английски
Една приятелка имаше и FCE и CAE , но на изпита в СУ имаше 3
Мерси много, току-що се връщам и си взех петата книжкаpure poison написа:е аз ти казах Просвета не случайно-тестовете на СУ са от издателство Просвета-казват се five real tests with key and explanatory answers-пище го с жълти големи букви и са 5 книвки с по 5 теста всякаcannavaro написа:На мен СУ ми е малко по-близо все пак, а и там евентуално ще е по-евтиноНо пак онтопик - някой да каже точно как се казва книжката
Не е сложно, просто е малко по-различно. Форматът може да прилича на TOEFL, съгласен съм, даже има много сходни неща, има обаче и специфични. Не казвам трудни, просто специфични и затова трябва да си се занимавал с книжките. В никакъв случай обаче не е задължително подготовката ви да се изчерпва само с книжките. Ние на уроците по английски си ги правихме тези тестове, но заедно с това работихме и по други - от Cambridge например.
Едната тема беше за реалити шоутата, дали ги одобряваме, дали бихме участвали, някви такива работи. А другата беше нещо такова: "Защо в днешно време хората предпочитат да излизат с приятели на кафе, отколкото да ги канят вкъщи?" (или беше като въпрос, или беше като твърдение с agree or disagree, не помня вече).