Въпрос за записване.

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Positron
В началото бе словото
Специалност: Физика
Курс: втори

Мнение от Positron »

hypnosssa написа:Хора,честно не ви разбирам...
И на мен ми беше гадно да уча като ненормална цяла година и да изпускам толкова готини моменти,ама все си казвах: ще има още толкова други лета,толкова пролети,слънце и дискотеки...но ако сега си загубя времето с тях,може би цял живот ще съжалявам за това....

така че наистина,все пак за момента кандидатстването ни е приоритет и малко или много около него се върти всичко.
И за мен това лято е доста различно от мечтанията ми,но тва е...морето и всякви други разходки ще почакат...

така че нз...всеки си решава за себе си де
Тук не става въпрос за това. Ако имаше изпити през август може би далеч нямаше да се противя. Става въпрос за налагането на едно абсолютно никому ненужно "правило", което ти прецаква всичко, само защото е "правило", и защото никой друг не го е*е, че нещата не трябва да са така.
няма подпис
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Е да....то има толкова неща,които не трябва да са така,но....

гадничко е иначе....мн по-добре шеше да е след изпитите всеки да тръгне нанякъде ама от СУ ни искат цяло лято да сме им роби...

Аз тва с личното записване си го обяснявам така:вече си пълнолетен,следователно се броиш за отделно семейство-едночленно(много смешно ама по закон наистина си е така)...следователно трябва за всичко,което касае личните ти данни да отговаряш със собственоръчен подпис
ИзображениеИзображениеИзображение
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Е хорааа това е само 1 лято от вашия живот и се налага да го заделите за КСК-то. Догодина и всяка година ще можете да си ходите на почивки, но сега, ако се налага ще ходите да врътнете 1 подписче. ;)
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Page_B написа:Който иска да се запише - записва се... а които не иска - не се записва и улеснява останалите :)
Така умно го каза, че нищо не каза.
Извинявай, no offence, но мисля че е ясно, че всеки, които е приет ще иска да се запише. Въпросът е, че цялата работа е усложнена от глупавото и излишно правило на СУ.

На мен лично правилото не ми пречи, но въпросът е принципен. Логиката 'тъпо е, но в името на приемането ми във ВУЗ ще търпя' ми се вижда глупава. Защо трябва да се правят жертви в името на каквото и да било, ако тези жертви не са нужни никому? Едно е да изтървеш нещо заради учене или заради изпит, съвсем друго е заради някакво тъпо правило.

А за нотариално заверенето пълномощно трябва да се пита. Защото се носеше слух, че можеш и с нотариално заверено копие от дипломата да се запишеш, но се оказа, че не става.
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

hypnosssa написа:Е да....то има толкова неща,които не трябва да са така,но....

гадничко е иначе....мн по-добре шеше да е след изпитите всеки да тръгне нанякъде ама от СУ ни искат цяло лято да сме им роби...

Аз тва с личното записване си го обяснявам така:вече си пълнолетен,следователно се броиш за отделно семейство-едночленно(много смешно ама по закон наистина си е така)...следователно трябва за всичко,което касае личните ти данни да отговаряш със собственоръчен подпис

И така трябва да бъде!КСК и всичко,свързано с нея,засяга лично нас!Не е много нормално мама и татко да ни оправят нещата,докато ние сме на "заслужена" почивка след цяла година учене!
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

На мен 1 приятел ми обясняваше, тъй като можеше да бачкам на морето, но нищо не стана, че отивам при 1 нотариус с този, който искам да ме представлява и готово. То не е само за да се запишеш за СУ, но и ако искаш и ти не можеш да се подписваш под други документи и т.н. ;)
Това си е съвсем нормална практика. А какви пари е - незнам.
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Добре, все пак не може ли някой модератор да даде точна и конкретна информация дали това с пълномощното е възможно. Или пък не искат да го кажат официално, за да не се юрнат всички родители да отменят децата си? Все пак, ако има такава опция, имаме право да знаем, нали?
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

Такъв филм с пълномощно няма .. пак няма да ви запишат... за кво сте кандидатствали тогава като дори на записването си няма да идете :roll:
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Да ти кажа не виждам какво значение има за записването моето присъствие. След като съм предоставила права на друг, естествено родител, да го направи вместо мен, не виждам проблема. Надали някой ще ми действа през главата, още повече че всичко е ясно.
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

Е като искаш направи го .. аз ти кавам какво ми каза секретарката , която ме записа мин год :) .. но има и друг момент- Цяла год си се блъскала да учиш за да изкараш що -годе добри оценки и да те приемат на елитно място .. и кво приеемат те и ще пропуснеш да се запишеш лично и да видиш лично плодовете от твоя труд .. както искаш :) но аз до сега не съм чувала случай на записани с пълномощно .. :) няма къде да се подписваш но така искат а ако можеше щяха да го напишат в правилника :roll:
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

А и ако искаш мама и тати да те запишат .. защо не им дадш едно пълномощно после да се явят вместо теб на сесията :lol: :lol: :lol: и съвсем ще си улесниш живота
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Благодаря за милия отговор, наистина промени гледната ми точка. Да ти кажа, плодовете от труда си ги виждам и сама, много добре знам за какво става въпрос. И аз кандидатствах миналата година, не ме приеха ПР и реших, че ще опитам пак. Нямам намерение да споря, най-малко това съм искала. Просто зададох въпрос, който не разбирам какво толкова те подразни (извинявам се за което ). За да не продължаваме спора, обещавам да се обадя в СУ и да си попитам сама.
П.П. А и не разбирам как точно записването се явява плод на моя труд. Според мен самото следване вече показва за какво си се борил толкова много. И все пак, какво ли знам аз :oops:
Аватар
pure poison
В началото бе словото

Мнение от pure poison »

и аз бих искала да може някой друг да те запише, че иначе трябва да се връщам от море за да се записвам, което лично на мен не ми харесва, но какво да се прави-ще се прежаля
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

както искате .. :) не съм се ядосала.. просто на мен ми беше голямо удоволствие да се запиша и да видя сама как ми се е збъднала една мечта .. :) но личен избор :)
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Positron написа:Да де, ама аз вече съм платил за почивка от 2 до 12... Ох леле. Може ли да са такива тъпанари?...
Това са бели кахъри ;) Като те приемат сигурно и сама би се завтекла към СУ да се запишеш,ако толкова силно си го желаела :)

А и щом кандидатстваш за 2ра година,би трябвало да знаеш как стои въпроса със записванията 8)
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”