Коя специалност ще посочите на първо място (ФМИ)?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Коя специалност ще посочите на първо място от възможните във ФМИ?

Анкетата свършва на 07 Сеп 2007, 22:35

информатика
12
16%
компютърни науки
26
34%
математика
4
5%
математика и информатика
1
1%
приложна математика
2
3%
информационни системи
6
8%
софтуерно инженерство
25
33%

Общо гласове: 76

Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Ами мисля, че начинът, по който съм питал е бил най-нормален.
Проблемът е, че винаги когато опреш до администрацията, те се държат с теб така сякаш си им длъжен с нещо, а всъщност е точно обратното - те са там за да ти дават нужната информация и да решават проблемите ти. Мисля, че това им е работата, но явно съм в грешка, не знам...

P.S. Дай да приключим тая тема, че много off-topic станахме!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Е да. Не ти изнася. Спирам. Аз не съм човека с проблемите :)
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Какво не ми изнася? Мисля, че съм прав за това, което казвам, така че няма за какво да не ми изнася. Освен това проблемите да не са мои, проблемите са само и единствено на университета, но от тях страдаме ние, студентите.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Бeтон, я кажи тая рецепта твоята да можем да се разбираме с администрацията ;)
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Оооо, моята рецепта е страшна. Като се видим мога да ти предам теорията, ама трябва да ме видиш на практика, как действам :D
Изображение
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Абе бетон ма ти на сека манджа меродия ли си бре...гледам навсякъде пишеш ама почти никога по темата...Земи се спри с тоя оффтопик и с тва заяждане...тебе да не ти плащат да боготвориш СУ и сичко свързано с него и МИ?

За да не съм и аз оффтопик я разяснете малко повече това КН...аз вече питах ама не получих отговор, които да ме удовлетворява.И ще помоля да не отговаряте с "прочети учебния план" щото и от него не ми стана много ясно.10х предварително.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ти на мене сметка ли се опитваш да държиш. Я бегай да си лягаш, че стана вече късно за малки деца.
Изображение
Аватар
Аlien
От дъжд на вятър

Мнение от Аlien »

sedrik написа:Мисля, че всеки във ФМИ е влязъл с ясната идея, че ще учи математика (ако не е, sorry, учебните планове ги има в интернет), било то много или малко. Така че няма за какво да се оплаквате. Пък и разгледайте сайтовете на чуждите унивеситети и ще видите, че нещата там не са кой знае колко по-различни.
Отвори сайта на Computer Science and Electronic Engineering в МИТ. Там има списък на всички предмети, които могат да се изучават. Има около 100-200 на брой. В тях аз видях ДВЕ математики, една от които беше Дискретна, без която програмист не се става.

....

Аз съм втора година, боря се да вляза трета (щото имам безумно много изпити, които не съм взел, щото са адски тъпи и безсмислени и не ми се учи), във ФМИ, специалност Информатика. Имах бал да вляза където пожелая, но избрах тази, защото уж била "най-добрата" и "най-престижната". My ass. Ако някой иска да учи нещо смислено - да влиза или в НБУ, или да забягва в чужбината. ФМИ, СУ, или поне специалност Информатика, е боза. Това е мнението ми. И не, Бетоне, няма да се аргументирам, защото не ми се занимава. Мисля, че ако си бях свършил домашното преди да вляза, тоест да бях прочел това-онова за специалността, а не просто на думи на хора, учещи в нея, щях да си дам сметка, че ФМИ не е място за хора, които не искат да стават теоритици.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Аlien, дано не си прав :roll:
zorry
В началото бе словото

Мнение от zorry »

Наистина дано да не си прав, че ще трябва да бягаме в чужбина. Къде ще бъде най-добре?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

zorry написа:Наистина дано да не си прав, че ще трябва да бягаме в чужбина. Къде ще бъде най-добре?
В Китай. Без бъзик.
Аватар
Аlien
От дъжд на вятър

Мнение от Аlien »

zorry написа:Наистина дано да не си прав, че ще трябва да бягаме в чужбина. Къде ще бъде най-добре?
MIT.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Аlien написа:...и не ми се учи...
Това, че не ти се учи си е лично твой проблем.

А относно НБУ едва ли е по-качествено образованието там от СУ. В крайна сметка качеството на специалността не се определя от това колко математика се учи.
hunterfrenzy
В началото бе словото
Обратна връзка:

относто специалност информатика

Мнение от hunterfrenzy »

@Аlien, не знам защо толкова се оплакваш от информатиката.Преди 10 -15 години е имало много математика( над 20 изпита в цялото обучение).Сега са 7-8, които са нужни.Не мога да разбера какво се оплакваш?
+ това програмист на нидко ниво не се става като прочетеш 1 книга за C++,java и т.н.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Аз ще ви кажа, че преди да вляза във ФМИ и през първите месеци във факултета също разсъждавах така - "тази математика е ужасна, за нищо не ми трябва, чиста загуба на време...". Обаче в последствие осъзнах, че греша, и че математиката е важна и ако й отделиш малко повече време, ще разбереш, че не е чак толкова трудна колкото изглежда на пръв поглед. Не казвам, че е лесна, изобщо дори. Казвам само, че трябва малко по-сериозно да се погледне на нея.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”