Журналистика!!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

blood_countess написа:Pimboli, че как си влязал тогава- "без изпити"?
Искам да питам и останалите- ходихте ли на курс по журналистика в СУ преди изпита?? И вярно ли е, че влизат предимно ходилите на курсовете, защото проверяващите вече "ги знаят" и т. н.??
:argue: И НЕ СЕ КАРАЙТЕ, PLS, НЕ Е ТОВА ЦЕЛТА НА РАЗГОВОРА!! :wink:
без курсове, исках да кажа :oops: без изпити - трудно :roll:
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

fragile написа:Ние книгоиздателите сме много будни, да знаете. И много имаме да четем. И постоянно търчим по панаири, представяния на книги.... Много труден бизнес! :D
човек, силно-силно се надявам след няколко месеца да съм при вас! просто това Е специалността и толкова съм луднала по нея, че само мисълта, че може да не вляза, ме побърква! :shock: скоро ще дооткача наистина :cry:

едит: как ми се ще да ми бе все тая къде ще уча :shock:
едит2: с какви оценки те приеха? :]
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

4.25 литература
4.25 журналистика - писмен
5.25 журналистика - устен.
Пълен провал за мен. Но пък Книгоиздаването ми така или иначе беше на трето място след Политология и Английска филология, доколкото си спомням :)
Дано те приемат. При нас е малко тежичко в някои изпити... но като цяло е супер.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

ВО-то ми е на сърце и не знам, ако не ме приемат, а се очертава оценките да не са ми много високи :( . Преди 2 години мислех да кандидатствам за журналистика, но с всеки изминал ден много ме разочароват тия хора - това е голяма манипулация (не че в ПР-а не е същото,но го приемам по друг начин).Значи примерно в НТВ не мога да разбера как могат да лъжат и да си затварят очите за някои неща..все съм си мислела, че журналистите трябва да не съдят и да не заемат позиции, а възможно най-обективно да предават събитията, но повечето са... дразнят ме.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Искам да ви попитам за магистратурите във ФМКЖ? На сайта всичко съм прочела. Имате ли поглед върху тях? Натовареността как е? Предварително ви благодаря за каквато и да е информация. :)
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Журналистите безпристрастни ?

Хах, сигурно...

Това е най-пристрастната професия - само прочети "Атака" или "Дума" да видиш какво значи едностранно представяне на информацията и чиста пропаганда... За ежедневниците е същото... Много силно им лъснаха задниците на всички, когато се появи идеята на Яне Янев да издигне медиците в Либия за евродепутати. Всички го издигнаха като бог, а идеята беше пълна помоя и подигравка... Ама парички са паднали явно! :wink: :wink: :wink:
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Vintersorg, това за безпристрастието си го мислех, когато бях млада и глупава :lol: .Но специално тоя проблем си го има от край време. Такива глупости се изписват на някои места, че.. ето например един мой познат - счупиха му носа няк'ви гаменчета и в "Труд" пишеше, че бил на косъм от смъртта... направо се скъсахме от смях.Както някога в НЛО имаше 1 скеч: "Не е новина, ако куче ухапе човек; новина е, ако човек ухапе куче." Та и тук е така.И все пак си се възмущавам - нали би трябвало да са съвестта на народа...май :roll: .
Аватар
DrEaMeR
В началото бе словото

Мнение от DrEaMeR »

Аз сам първа година книгоиздаване и това ми беше първото желание-още като прочетох в справочника за специалността и разбрах,че това е което наистина искам,така че много добре те разбирам,Rueva:)Имах много големи очаквания за университета като цяло,за преподавателите,за качеството на образованието във факултета(изобщо не вярвах на приказките,че всички там били несериозници,че нищо не се научавало и тн),за специалността,която ми се струваше страхотна,(въпреки че за повечето хора е просто третата спец. във ФЖМК,в която се набутват онези,коите не ги вземат журналистика или ПР...честно казано понякога се усеща малко и в отношението на някои от колегите от другите две специалности и дори от преподавателите леко пренебрежително отношение към нас книгоиздателите,но карай...)които до голяма степен се оказа, че не се покриват с действителността(то в повечето случаи е така с очакванията,тъй че май е по-добре да нямаш такива...),което донякъде ме разочарова,но в крайна сметка НЕ смятам,че съм сбъркала с избора си-специалността е интересна и ако и ти наистина искаш това,давай:) Впрочем не се влиза трудно-аз имах 4,88 по литература 4,25 на есето и 5.00 на устния.Успех на изпитите:)
Последно промяна от DrEaMeR на 17 Юли 2007, 17:10, променено общо 2 пъти.
"Wait for me by moonlight
Watch for me by moonlight
I'll come to thee by moonlight
Though hell should bar way..."
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Аз пък оставих журналистиката на 2ро място, а на първо посочих PR-а Мисля, че това е по-добрата специалност!! Но дали не сбърках, оставяйки книжките чак след всичките филологии?... :roll:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

blood_countess написа:Аз пък оставих журналистиката на 2ро място, а на първо посочих PR-а Мисля, че това е по-добрата специалност!! Но дали не сбърках, оставяйки книжките чак след всичките филологии?... :roll:
сбъркала си. Книгоиздаването е една прекрасна специалност и в нея се учи наистина много. Но всичко е свързано с книжките и е интересно!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Знам, че е интересно, аз лично съм едно малко книжно плъхче :wink: и за мен щеше да бъде цяло удоволствие да се занимавам с това, но... какви пари се изкарват от книжките? Не съм прагматик, но и не искам да живея с напразни илюзии за "синьо небе и бели облаци", както е казал Йовков...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

:?Между другото- може ли някой да ме упъти към сайт, където да има посочени темите, които са се падали в УНСС на писмения по журналистика, защото аз не намерих нищо... :(

Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Книгоиздаването е за хора с усет. Не за идиоти. Моля ви се. Могат да се изкарат добри... пари ... с тази специалност, стига да не те мързи. А всички знаем, че някои много ги мързи. Нали така, скъпи напудрени колежки?
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
DrEaMeR
В началото бе словото

Мнение от DrEaMeR »

Колежката е права-можеш да изкарваш добри пари от книгите(особено ако си в голямо издателство и имаш желание и усет за тези неща),но в специалността ни готвят не само за издатели ,а и за редактори,а на тях не им плащат никак зле...Но въпросът не е в парите(въпреки че май вече всички го свеждат именно към това,което е жалко наистина )-а до това какво смяташ,че и след 20-30 години все още може и да ти е интересно да правиш всеки ден,какво наистина те влече...
"Wait for me by moonlight
Watch for me by moonlight
I'll come to thee by moonlight
Though hell should bar way..."
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

DrEaMeR, както е казал още Бертолт Брехт - Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral. Или с други думи - първо е плюскането, а след това идват философиите (моралът, ако трябва да сме букваилисти).. така че не може да седиш гладен и да си мечтаеш за приказни страни...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”