Журналистика - устен и писмен - как ще се подготвяте?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

според мен ще са около 600-700 :) за едни си 260 места :)
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

А колко ли ще са момчетата :lol: :lol: :lol:
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

vasko написа:А колко ли ще са момчетата :lol: :lol: :lol:
Определено сте малцинство...сравнение с нас.. И пак сте облагодетелствани(но тва е др тема) :twisted:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

clessy написа:
Определено сте малцинство...сравнение с нас.. И пак сте облагодетелствани(но тва е др тема) :twisted:
Тия 30 места за Журналистика и ВО не те ли е срам да го кажеш ;)
Аз се чудя колко повече трябва да изкарам ,а ти мислиш, че сме облагодетелствани. ;)
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Ми според мен са най-много 500 кандидатите.Просто за УНСС са 470, за СУ казаха, че първо желание журналистика са писали около 350 и още 120 да са писали ВО и Книгоиздаване и ето..просто не вярвам да има чак пък толкова голям наплив, а тия ,които кандидатстват в УНСС в повечето случаи са същите и за СУ.
за нашите медици - според мен пък точно защото всички очакват да се говори за нея, тя няма да се падне..но това е лично мнение,разбира се. пък и не виждам какво биха могли да ме питат освен да им говоря с някакви факти.. мнение по въпроса ли? според мен е глупаво - та повечето кандидатстващи са на по 18 години...а и мисля, че малко хора имат реална представа какво в действителност става..
исках да ви питам нещо - примерно за ЕС ако питат на устния ,какво ще представлява въпросът? в смисъл ще искат да видят знанията ни или мнението ни .. ?
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Със сигурност ще питат на устния за медиците, според мен. Аз мисля, че до 3.08 те вече ще са се прибрали. ;) През тия години медиите ни заляха с много информация около тях, тъй като е интересно , а и по този начин се съмнявам някой да не е запознат с фактите около тях.
А за ЕС, ако има нещо, според мен ще е за как се развива нашетп членство, усещаме ли, че сме в ЕС, някакви подобни въпроси.
lqlq
В началото бе словото

Мнение от lqlq »

я, някой да каже за есето нещо повече ... задължително ли е да се обвързва с обществения живот на България ?!
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

vasko написа:
clessy написа:
Тия 30 места за Журналистика и ВО не те ли е срам да го кажеш ;)
Аз се чудя колко повече трябва да изкарам ,а ти мислиш, че сме облагодетелствани. ;)
Местата-ОК! За момичета са повече,ама ние се бориме по 5 човека за едно място..ако не и повече...А местата за момчета са по-малко,щото са по-малко желаешите....Сещаш ли се?! :) От друга страна, вие влизате с мн по-нисък бал...аз,за да успея ми трябва хм... (не искам да споменавам) :D
При вас има много повече плюсове...а пък и самата комисия гледа по-снизходително към "силния" пол(става въпрос за устния изпит)... :D :thumbright:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Ха, това с по-ниският бал за момчета беше до преди 2 години, когато бройката за момчета и момичета беше равна. Миналата година бяха 1:2 и момчетата и момичетата бяха с еднакъв минимален бал, а тази година, като са орязали мместата за момчета още повече, нищо чудно моичетата да влезнат с по-нисък бал :lol:
А иначе темите за писмен изпит ги мислят почти преди самия изпит и никой не ги знае със сигурност. Какво трябва да пишете завис от формулировката на темата, може да пишете за общестевно политическия живот - може и да не пишете, но второто е по-сложно, тъй като това е животът все пак :lol:
За устния изпит - търпение. Като почакате 3-4-5 часа вече хич няма да се притеснявате от нищо и ще ви е все тая, отивате, казвате каквото знаете и си отивате. И там темите ги формулират в деня на изпита. Има няколко тройки въпроси, комисията си тегли една и тя е обща за всички.
Успех!
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

да попитам ббз (или който знае) - едно момиче ми каза, че имало три вида есета за журналистика и ако не разбереш по кой вид трябва да пишеш, едва ли не ти пишат 2... за мен това е много глупаво и не смятам, че е вярно. вие как мислите?
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Пълна глупост е.

Пиши каквото ти блика от душата!
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

И за мен е така! А и все пак трябва да си оригинален, а не да спазваш някакви дадени критерии, за да те оценят! Аз си мисля, че под какъвто и вид да е написано , оригинално ли е те ще го оценят добре! Незнам за никакви три вида есета и не мисля, че трябва да се пише под формата на ЕСЕ! Пиши каквото си поискаш и под каквато си форма поискаш!
А за местата, в УНСС 601 са писали журналистика, от които 420 са я сложили на първо място! Според мен ще е същия брой и в СУ + - някоя бройка! Но всичко ще се разбере съвсем скоро и темите, и кандидатите, и резултатите! Успех !
Аватар
HaPuCyBaHa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от HaPuCyBaHa »

точно така - никой не е казал, че задължително трябва да е есе. хората искат да проверят дали може да мислим оригиналнп
"Светът, в който живееше, беше еснафски и ограничен, а тоя, за който мечтаеше - приказен..."
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”