Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007
Модератор: Boromir
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
мерсиuNDiDo написа:Някой ако се интересува от някакви ориентировачни критерии за оценяване по БЕЛ макар и в друг университет -> http://www.ue-varna.bg/uploads/news/kri ... l_2007.rtf . Аз лично от тук си правя моите изводи.![]()
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ами един колега до мен тръгна с амбицията да пише за Ангелинка...MeGzz написа:Дали ще ми смъкнат много от оценката ако съм писала малко за нещо, което не е от Йовков ?!![]()
Ако е нещо от този сорт, може и малко да те санкционират.
Don't look back, 'cause you know what you might see
- clessy
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Хмм ..изгл ми доста груба фактологична грешка...но не и чак толкова фатална..Моли се на някаква случайност да не я забележат..или поне да не те отрежат много заради нея..MeGzz написа:Бавария.. ами за жалост е точно от този.. Някак си реших , че Под манастирската лоза е на Йовков ..ужас
И аз се преебах с подобна глупост като написах,че "Вълкадин говори с Бога" от "Вечери в Антимовсия хан"...
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
clessy написа:Хмм ..изгл ми доста груба фактологична грешка...но не и чак толкова фатална..Моли се на някаква случайност да не я забележат..или поне да не те отрежат много заради нея..MeGzz написа:Бавария.. ами за жалост е точно от този.. Някак си реших , че Под манастирската лоза е на Йовков ..ужас
И аз се преебах с подобна глупост като написах,че "Вълкадин говори с Бога" от "Вечери в Антимовсия хан"...![]()
Уфф дано ! Да излизат тия резултати вече , че ...
аз там ,където не бях сигурна за име или нещо такова, говорех завоалирано и с някакви обяснения към конкретното нещо.за фактологически грешки режат много.преди време без да исках казах, че "септември" е стихотворение и ми казаха, че на изпита подобоно нещо директно значи 2...на мен не ми се вярва чак пък толкоз да режат, ама..
абе няма да са много критични сигурно заради малкото кандидати тая година.да чакаме сега резултатите и тва е - вече нищо не зависи от нас.
абе няма да са много критични сигурно заради малкото кандидати тая година.да чакаме сега резултатите и тва е - вече нищо не зависи от нас.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
НЕ ГО ХАРЕСВАМ ТОЗИ ЙОВКОВ!! Толкова ми е скучен и еднообразен, че ми иде да изкарам обратно обяда си!! Е, написах 17 страници (8 листа и половина) (дали не прекалих малко??
). Казвали са ми в никакъв случай да не пиша повече от 10 листа, защото дори няма да си направят труда да ги проверят (вярно ли е това, btw?), затова и се спрях. Иначе можех и 30 листа да ги направя, защото въпреки всичко Йовков бе сред малкото автори, които знаех добре и бях преговаряла. Основно наблегнах на "Старопланински легенди", но споменах по малко и за други разкази. ИСКАХ ГЕО МИЛЕВ!! Толкова добре си бях назубкала всичко, пък и бях намислила едни паралели с Ницше, Стендал и др... 
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...