ФЖМК - легендата продължава
Модератор: Шепот
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
http://fjmc.activebb.net/OAIE-c1/Aaieienooaoeaie-f3.htm
Виж тук, Дани
Виж тук, Дани
Живей на ръба, но недей да падаш 
-
безидеен
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
тия отчети НЕ ви трябват, най-важното е бележката и една препоръка от работодателя, кратко в свободен текст какво мислят за работата ви, разбира се ако сте ходили на стаж, да ви открехна има начин само белжки да си намерите(в смисъл без да сте си губили времето да носите кафе на някой , а да си топите дупето на морето)!! 
Успех
Успех

Kакво по-точно искаш да знаеш за изпита по ИК,колега?Повечето хора си излязоха още в началото,до края останахме само 5-6 човека.Общо взето,който е писал смислени неща по 2-те теми(паднаха се Книгопечатането в Западна Европа през 17-19век и в България-90те год на 19век)все е взел изпита-било то и с 3-ка,доколкото знам.Поправителният май щеше да е на 13-ти септември,към 9 часа в Ректората,но все пак провери,че не съм 100% сигурна.Успех ако ще се явяваш на есен.
"Wait for me by moonlight
Watch for me by moonlight
I'll come to thee by moonlight
Though hell should bar way..."
Watch for me by moonlight
I'll come to thee by moonlight
Though hell should bar way..."
- vassito_val
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Въпреки че темата вече е почти отминала, не мога да се въздържа да не коментирам въпроса за (не)ученето във ФЖМК. 
Първото и основно нещо, което трябва да осъзнае човек, е че това е Университет - тоест академична общност, където правилата на гимназиалното образование не важат. Всеки учи толкова, колкото смята, че му е нужно. Ако си взимаш изпитите и въпреки това не знаеш какво е чело, ок за теб. Но в момента, в който почнеш да работиш, не ти гледат дипломата много-много. Първото нещо, което ме попитаха на интервюто за работата, която работя в момента, не беше "Къде учиш?" (или "Колко ти е успеха?", ако приемем, че това вече е било известно от CV-то ми), а "Можеш ли да ми напишеш прессъобщение?".
Дипломата е лист хартия и нищо повече - да, отваря ти някои вратички в началото, но дали извоюваното местенце в някой лъскав офис ще си остане за теб зависи само и единствено от възможностите ти.
Следователно, добра идея е студентите да не мрънкат за безхаберието във факултета, а да си налягат парцалите, да четат повече книжки и да се стремят да разпитват преподавателите за това, което ги интересува. Смисълът на академичното образование е не в това някой да ти навира насила лъжицата със знания в устата, а в това ти сам да използваш възможностите на университета в съответствие със собствените си нужди.
Често чувам оплаквания от образованието, дори и аз съм изразявала някой (много) от тях. Няма какво да се лъжем, не всичко е розово. Обаче е просто несериозно студентите винаги да обвиняват преподавателите за собствените си неуспехи.
Дерзайте, колеги!
Първото и основно нещо, което трябва да осъзнае човек, е че това е Университет - тоест академична общност, където правилата на гимназиалното образование не важат. Всеки учи толкова, колкото смята, че му е нужно. Ако си взимаш изпитите и въпреки това не знаеш какво е чело, ок за теб. Но в момента, в който почнеш да работиш, не ти гледат дипломата много-много. Първото нещо, което ме попитаха на интервюто за работата, която работя в момента, не беше "Къде учиш?" (или "Колко ти е успеха?", ако приемем, че това вече е било известно от CV-то ми), а "Можеш ли да ми напишеш прессъобщение?".
Дипломата е лист хартия и нищо повече - да, отваря ти някои вратички в началото, но дали извоюваното местенце в някой лъскав офис ще си остане за теб зависи само и единствено от възможностите ти.
Следователно, добра идея е студентите да не мрънкат за безхаберието във факултета, а да си налягат парцалите, да четат повече книжки и да се стремят да разпитват преподавателите за това, което ги интересува. Смисълът на академичното образование е не в това някой да ти навира насила лъжицата със знания в устата, а в това ти сам да използваш възможностите на университета в съответствие със собствените си нужди.
Често чувам оплаквания от образованието, дори и аз съм изразявала някой (много) от тях. Няма какво да се лъжем, не всичко е розово. Обаче е просто несериозно студентите винаги да обвиняват преподавателите за собствените си неуспехи.
Дерзайте, колеги!
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
Напълно съм съгласна. Само ще добавя, че сме много странни хора ние във ФЖМК-то. Повечето хора се оплакват от това, че трудно си взимат изпитите, че много ги натискат да учат и т.н., а ние тук точно обратно. Направо дърпаме дявола за опашката ако питате менvassito_val написа:Въпреки че темата вече е почти отминала, не мога да се въздържа да не коментирам въпроса за (не)ученето във ФЖМК.
Дерзайте, колеги!
Живей на ръба, но недей да падаш 
- Nuc
- От дъжд на вятър
оздравял вече
чакаме стажове и т.н... все още не съм започнал нищо... иначе дето пита за общежитията всички са си там дето си бяха че има и новодошли в 42 Б... имаме нови колеги на петия етаж остава само и аз там да се нанеса и можем да си сложим една табелка частна собственост и да не пускаме хора от други факултети там :p
- hristina_vh
- От дъжд на вятър