Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Аз съм чела тема за Елин Пелин,оценена на 5.75 в която заглавието касаеше разказите,а в темата беше писано и за "Земя", и за "Под манастирската лоза",така че не е задължително да ви го счетат за грешка,дори и да е категоризирано като повест
ИзображениеИзображениеИзображение
little_secret
В началото бе словото

Мнение от little_secret »

Мен ме е яд,че не писах за Албена.Дали е фатално :?
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

AzoN написа:По отношение на "Земляци" вижте това:
Из списание Литературен форум, МАТУРАТА: КАК ДА УСПЕЕМ, Иван Станков написа:"Земляци" не е първата творба на Йовков. Тя излиза в края на 1915 година в сп. "Демократически преглед", но преди нея в периодиката се печатат редица творби на писателя. Ала когато трябва да композира първата си книга, "Разкази", т.1 (1917), Йовков решава да отвори този сборник и въобще цялото си творчество именно със "Земляци". Искал е да се гледа на тази творба като на начало...
...Заглавието на разказа "Земляци" (...)
Има основания да се гледа на тази творба и като на разказ, и като на повест. Дано имаме късмет и проверителите да отминат тази дребнавост.
да, това и аз го знам и затова не писах нито разказ, нито повест, а навсякъде текстът, произведението и тн. нека ми кажат нещо :D
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

little_secret написа:Мен ме е яд,че не писах за Албена.Дали е фатално :?
Не се коси - мен ме е яд, че не писах за "Песента на колелетата"... ако имаше само още 1 час бонус.... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
b_estranged
В началото бе словото

Мнение от b_estranged »

hypnosssa написа:Аз съм чела тема за Елин Пелин,оценена на 5.75 в която заглавието касаеше разказите,а в темата беше писано и за "Земя", и за "Под манастирската лоза",така че не е задължително да ви го счетат за грешка,дори и да е категоризирано като повест
"Под манастирската лоза" е цикъл от разкази, няма начин да не се включи в тема за Елин Пелин...
Аватар
HaPuCyBaHa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от HaPuCyBaHa »

е на теб не ти ли стигна времето? :roll: защото аз 1/3 прекарах в мислене "защо се падна тази скучна тема", вартене, пиене на вода и ходене до тоалетната. :o
"Светът, в който живееше, беше еснафски и ограничен, а тоя, за който мечтаеше - приказен..."
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз първите 15 минути се чудих темата ли да хвана или цитатите... После ми дойде музата, никъде не съм ходила и си излязох към 1 без 10, без 15... Стигна ми времето за това, което бях си намислила, но за допълнителните неща трябваше да помисля, а нямаше да има кога вече...
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

Мен сега ме хваща яд,че и аз не съм писала за "Песента на колелетата".

Аз пък си излезнах един час по-рано.Оф,почвам да се ядосвам,че не мислих повече.
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Стига сте го мислили!Няма смисъл,най-много да си докарате някоя депресия или невроза...

Да изчакаме резултатите...занимавайте се с нещо,което да ви накара да не мислите за литературата и за изпита...аз например уж се мъча да преговарям за изпита по история,но ужасно ме мързи(на предварителния имам 4.50 :roll: )

Радвайте се на лятото сега,че след 10тина дни може слънцето на хоризонта лееко да поизчезне :wink:
AzoN
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от AzoN »

hypnosssa написа:Стига сте го мислили!Няма смисъл,най-много да си докарате някоя депресия или невроза...

Да изчакаме резултатите...занимавайте се с нещо,което да ви накара да не мислите за литературата и за изпита...аз например уж се мъча да преговарям за изпита по история,но ужасно ме мързи(на предварителния имам 4.50 :roll: )

Радвайте се на лятото сега,че след 10тина дни може слънцето на хоризонта лееко да поизчезне :wink:
И аз съм в почти същата ситуация. И наистина колкото повече си мисля за изпита, за толкова повече вероятни грешки си спомням и се чудя допуснал ли съм ги или не. В резултат ученето по история е невъзможно.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

мен ме е яд, че не цитирах албена
;-{
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
AzoN
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от AzoN »

Бавария написа:
мен ме е яд, че не цитирах албена
;-{
Не се тревожете толкова за тая Албена. При нея акцентът е друг .. любовта е не съвсем любов там, а страст, която предразполага към грях. Тя осъзнава греха си едва когато другите я осъждат.

Абе хора вие не забравихте ли историята покрай таз л-ра или само аз съм на тоя хал ?
Аватар
Haralampii
В началото бе словото

Мнение от Haralampii »

Аз съм в същото положение ! От 2 дена съм почнал да преговарям и съм на славяни и прабългари още ! :? Почти през цялото време си мисля какво съм направил на изпита по литература... А уж си бях заделил време за преговор... Друг път ! :(
CSKA FOREVER !
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

При нея акцентът е друг .. любовта е не съвсем любов там, а страст, която предразполага към грях. Тя осъзнава греха си едва когато другите я осъждат.
А,е тва е.

За историята...еееххх...мързел мързел... :roll:
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Няма как да не счетат "Земяци", който го е писал, тъй като ще си е най-елементарно дребнавство от страна на проверяващите. ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”