Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007
Модератор: Boromir
-
little_secret
- В началото бе словото
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
да, това и аз го знам и затова не писах нито разказ, нито повест, а навсякъде текстът, произведението и тн. нека ми кажат нещоAzoN написа:По отношение на "Земляци" вижте това:
Има основания да се гледа на тази творба и като на разказ, и като на повест. Дано имаме късмет и проверителите да отминат тази дребнавост.Из списание Литературен форум, МАТУРАТА: КАК ДА УСПЕЕМ, Иван Станков написа:"Земляци" не е първата творба на Йовков. Тя излиза в края на 1915 година в сп. "Демократически преглед", но преди нея в периодиката се печатат редица творби на писателя. Ала когато трябва да композира първата си книга, "Разкази", т.1 (1917), Йовков решава да отвори този сборник и въобще цялото си творчество именно със "Земляци". Искал е да се гледа на тази творба като на начало...
...Заглавието на разказа "Земляци" (...)
- TimShel_Girl
- Драскач
-
b_estranged
- В началото бе словото
"Под манастирската лоза" е цикъл от разкази, няма начин да не се включи в тема за Елин Пелин...hypnosssa написа:Аз съм чела тема за Елин Пелин,оценена на 5.75 в която заглавието касаеше разказите,а в темата беше писано и за "Земя", и за "Под манастирската лоза",така че не е задължително да ви го счетат за грешка,дори и да е категоризирано като повест
- HaPuCyBaHa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- TimShel_Girl
- Драскач
Аз първите 15 минути се чудих темата ли да хвана или цитатите... После ми дойде музата, никъде не съм ходила и си излязох към 1 без 10, без 15... Стигна ми времето за това, което бях си намислила, но за допълнителните неща трябваше да помисля, а нямаше да има кога вече...
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Стига сте го мислили!Няма смисъл,най-много да си докарате някоя депресия или невроза...
Да изчакаме резултатите...занимавайте се с нещо,което да ви накара да не мислите за литературата и за изпита...аз например уж се мъча да преговарям за изпита по история,но ужасно ме мързи(на предварителния имам 4.50
)
Радвайте се на лятото сега,че след 10тина дни може слънцето на хоризонта лееко да поизчезне
Да изчакаме резултатите...занимавайте се с нещо,което да ви накара да не мислите за литературата и за изпита...аз например уж се мъча да преговарям за изпита по история,но ужасно ме мързи(на предварителния имам 4.50
Радвайте се на лятото сега,че след 10тина дни може слънцето на хоризонта лееко да поизчезне
-
AzoN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: втори
И аз съм в почти същата ситуация. И наистина колкото повече си мисля за изпита, за толкова повече вероятни грешки си спомням и се чудя допуснал ли съм ги или не. В резултат ученето по история е невъзможно.hypnosssa написа:Стига сте го мислили!Няма смисъл,най-много да си докарате някоя депресия или невроза...
Да изчакаме резултатите...занимавайте се с нещо,което да ви накара да не мислите за литературата и за изпита...аз например уж се мъча да преговарям за изпита по история,но ужасно ме мързи(на предварителния имам 4.50)
-
AzoN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Не се тревожете толкова за тая Албена. При нея акцентът е друг .. любовта е не съвсем любов там, а страст, която предразполага към грях. Тя осъзнава греха си едва когато другите я осъждат.Бавария написа:мен ме е яд, че не цитирах албенаlittle_secret написа:Мен ме е яд,че не писах за Албена.Дали е фатално
;-{
Абе хора вие не забравихте ли историята покрай таз л-ра или само аз съм на тоя хал ?
- Haralampii
- В началото бе словото