Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007
Модератор: Boromir
Според мен каквито и разкази да се включат, един при тази тема е задължителният и това е "Песента на колелетата".Там има един много ключов,според мен най-ключовият цитат за цялата тема и той е:"С мъки,с нещастия е пълен този свят,но има нещо,което е хубаво,което стои над всичко друго-любовта между хората."
- summer
- Да живей словото
Това го знаех, но не се сетих за него.hypnosssa написа:Според мен каквито и разкази да се включат, един при тази тема е задължителният и това е "Песента на колелетата".Там има един много ключов,според мен най-ключовият цитат за цялата тема и той е:"С мъки,с нещастия е пълен този свят,но има нещо,което е хубаво,което стои над всичко друго-любовта между хората."
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
-
AzoN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: втори
И аз мисля, че този разказ е най-важният за формулираната тема. Само че този цитат го бях пропуснал.hypnosssa написа:Според мен каквито и разкази да се включат, един при тази тема е задължителният и това е "Песента на колелетата".Там има един много ключов,според мен най-ключовият цитат за цялата тема и той е:"С мъки,с нещастия е пълен този свят,но има нещо,което е хубаво,което стои над всичко друго-любовта между хората."
- sweet_kiss
- В началото бе словото
Все си мисля, че ако трябваше да се включва и "Земляци" темата да е била "Любов и спасение в творчеството на Йовков", а не в "... разказите на Йовков", но това само е мое мнение. Все пак не знам какви са критериите.
Иначе аз написах 14 страници, като съм акцентирала на "Шибил" и "Индже", писах и за "Ако можеха да говорят" , "Вечери в Антимовския хан", "Песента на колелетата", "По жицата", "Серафим", "Другоселец", "Последна радост".
Искрено се надявам да съм се справила, но все още е твърде рано за заключения - времето ще покаже!
Иначе аз написах 14 страници, като съм акцентирала на "Шибил" и "Индже", писах и за "Ако можеха да говорят" , "Вечери в Антимовския хан", "Песента на колелетата", "По жицата", "Серафим", "Другоселец", "Последна радост".
Искрено се надявам да съм се справила, но все още е твърде рано за заключения - времето ще покаже!
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
аве нищо не еPage_B написа:Едва ли... освен яко не решат, че не знаеш кое е разказ и кое не е ... Ако си уточнила - не би трябвалоНо все пак си е отклонение ...
един до мен некво се активизира да пише за ангелинка
е това си е отклонение
ама въпреки, че е конкуренция го посаветвах да не пише за нея
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
Според мен пък е грешка да се пише за Земляци,но дано имате късмет и да не намалят заради това много оценката.А пък да пишеш на кандидат-студентски изпит за Ангелинка...Много зле...
Аз пък направих една грешка и ме е страх да не ме орежат много.Написах,че Рада(Шибил) е дъщеря на бея
Дали е много груба грешка?
Аз пък направих една грешка и ме е страх да не ме орежат много.Написах,че Рада(Шибил) е дъщеря на бея
Могат да го счетат като непознаване, ако не на цялото творчество на Йовков, то понен а разказа. Аз лично затова се въздържах от подобни несигурности, тъй като ще ми изиграе лоша шега.
А доколкото си спомням след 7-клас на изпита бяхме точно с "Ангелинка" на Йовков. Майка ми каза, че на матурата и се било паднало Йовков и изкарала 5-ца. Да видиме сега кой кого

А доколкото си спомням след 7-клас на изпита бяхме точно с "Ангелинка" на Йовков. Майка ми каза, че на матурата и се било паднало Йовков и изкарала 5-ца. Да видиме сега кой кого