Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Според мен каквито и разкази да се включат, един при тази тема е задължителният и това е "Песента на колелетата".Там има един много ключов,според мен най-ключовият цитат за цялата тема и той е:"С мъки,с нещастия е пълен този свят,но има нещо,което е хубаво,което стои над всичко друго-любовта между хората."
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

hypnosssa написа:Според мен каквито и разкази да се включат, един при тази тема е задължителният и това е "Песента на колелетата".Там има един много ключов,според мен най-ключовият цитат за цялата тема и той е:"С мъки,с нещастия е пълен този свят,но има нещо,което е хубаво,което стои над всичко друго-любовта между хората."
Това го знаех, но не се сетих за него. :? А иначе писах за любовта към живота на Сали Яшар и красотата като спасителна сила (Шакире). Каквото такова..
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Да, и аз мисля че този разказ е мн важен и трябва да се пише за него:)
AzoN
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от AzoN »

hypnosssa написа:Според мен каквито и разкази да се включат, един при тази тема е задължителният и това е "Песента на колелетата".Там има един много ключов,според мен най-ключовият цитат за цялата тема и той е:"С мъки,с нещастия е пълен този свят,но има нещо,което е хубаво,което стои над всичко друго-любовта между хората."
И аз мисля, че този разказ е най-важният за формулираната тема. Само че този цитат го бях пропуснал.
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Izninqvaite mnogo 4e pisha na latinica,nqma da se povtori.no ne sym na moq komp. :(

Az osven 7 razkaza na Jovkov pisah i za Zemlqci.Znam 4e e povest no imashe mnogo da se pishe po temata i go sypostavih s Posledna radost.Dali tova ste okaze nqkakvo negativno vliqnie na ocenkata?
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Ами все пак пишеше "в разказите на Йордан Йовков"... Не знам... ако нямаше значение - нямаше да го напишат :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
sweet_kiss
В началото бе словото

Мнение от sweet_kiss »

Все си мисля, че ако трябваше да се включва и "Земляци" темата да е била "Любов и спасение в творчеството на Йовков", а не в "... разказите на Йовков", но това само е мое мнение. Все пак не знам какви са критериите.
Иначе аз написах 14 страници, като съм акцентирала на "Шибил" и "Индже", писах и за "Ако можеха да говорят" , "Вечери в Антимовския хан", "Песента на колелетата", "По жицата", "Серафим", "Другоселец", "Последна радост".
Искрено се надявам да съм се справила, но все още е твърде рано за заключения - времето ще покаже!
:wink:
Аватар
nediii
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от nediii »

доволна съм- 12 разказа, 14 страници, верен подход и добра структура, с грамотността нямам проблеми, така че... дай боже 5 :)
Desodeset
Постоянно присъствие

Мнение от Desodeset »

Mogat li da me skysat zaradi tova?Ina4e vsi4ko ostanalo si beshe nared,sedem razkaza ne sa malko,dobyr stil,dobyr pravopis.
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Едва ли... освен яко не решат, че не знаеш кое е разказ и кое не е ... Ако си уточнила - не би трябвало :) Но все пак си е отклонение ...
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Page_B написа:Едва ли... освен яко не решат, че не знаеш кое е разказ и кое не е ... Ако си уточнила - не би трябвало :) Но все пак си е отклонение ...
аве нищо не е
един до мен некво се активизира да пише за ангелинка

е това си е отклонение
ама въпреки, че е конкуренция го посаветвах да не пише за нея
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Аз пък мисля, че не е грешка като съм писал за "Земляци" :wink: То си е много готино, също се поставя подобни проблеми като в заглавието и определено това "в разказите", а не в "в творчеството" не е т.нар. подводен камък.
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

Според мен пък е грешка да се пише за Земляци,но дано имате късмет и да не намалят заради това много оценката.А пък да пишеш на кандидат-студентски изпит за Ангелинка...Много зле...
Аз пък направих една грешка и ме е страх да не ме орежат много.Написах,че Рада(Шибил) е дъщеря на бея :evil: Дали е много груба грешка?
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Аз пък не си спомням дали писах,че "По жицата" е от "Вечери в Антимовския хан" или "Серафим"...ако съм писала че "Серафим" е от "Вечерите" значи имам грешка....ако е така колко могат да ми намалят за такъв вид грешка?
ИзображениеИзображениеИзображение
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Могат да го счетат като непознаване, ако не на цялото творчество на Йовков, то понен а разказа. Аз лично затова се въздържах от подобни несигурности, тъй като ще ми изиграе лоша шега.

А доколкото си спомням след 7-клас на изпита бяхме точно с "Ангелинка" на Йовков. Майка ми каза, че на матурата и се било паднало Йовков и изкарала 5-ца. Да видиме сега кой кого :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”