Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: ;(

Мнение от Мила »

mimosata написа:Da ima6e na4in da ne e Yovkov!!!!!!!!!!!!!!
има - с цитатите;

Аз съм доволна от Йовков. Всъщност изпищях, когато разбрах коя е темата (извинения на хората, били в зала 136 в Ректората). Писах много, изписах си душата по тази тема. Искрено се надявам, че този път оценяващите ще са благосклонни. И миналата година, всички писали по "есетата" мислехме, че ще се отнесат милосърдно :lol: с нас, защото няма да пишем назубрените анализи. Само дето не се оказа така... това което искам да кажа е: налягайте си парцалите, докато не излязат резултатите, защото после ще сте още по-разочаровани.

макар че се надявам, това горното да се окажат празни приказки!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: ;(

Мнение от Бавария »

Мила написа:
mimosata написа:Da ima6e na4in da ne e Yovkov!!!!!!!!!!!!!!
има - с цитатите;

Аз съм доволна от Йовков. Всъщност изпищях, когато разбрах коя е темата [/b]
е то каквото и ад се падне
ние се бяхме разбрали да пищиме и да внасяме смут
а 1 вика, че ако не му се адне свястна тема ще - " Като няма прокупсия, плюл съм на тази орисия"
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

Аз не съм от доволните за Йовков, много повече би ми се искало да пиша за Ботев и Константинов, но такъв ми бил късмета! Изписах 4 листа и малко, и дано изкарам поне 3,50 че да отида да се пробвам и на журналистиката :) Успех на всички
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

MechoPuhova написа:Аз не съм от доволните за Йовков, много повече би ми се искало да пиша за Ботев и Константинов, но такъв ми бил късмета! Изписах 4 листа и малко, и дано изкарам поне 3,50 че да отида да се пробвам и на журналистиката :) Успех на всички
Алеко бил в допълнителните теми

иначе винаги така става - някой който го знам мн добре се пада като резерва

и на историята Аспарух го знаех на изуст... ама шанс
Изображение
Of Mice and Men
snaffy
В началото бе словото

Мнение от snaffy »

Офф: Става въпрос за Аспарух, за предварителния изпит? Аз знам само за Темата по която писах, за резервните незнаех. Я някои да ми разкаже за резервите по история от предварителния :)
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

snaffy написа:Офф: Става въпрос за Аспарух, за предварителния изпит? Аз знам само за Темата по която писах, за резервните незнаех. Я някои да ми разкаже за резервите по история от предварителния :)
ми аспарух и тервел
и ранно българско възраждане

аз втората я научих след изпита... ма май се минах
нз...
Изображение
Of Mice and Men
snaffy
В началото бе словото

Мнение от snaffy »

Що да си се минал? Значи Аспарух и Тервел отпадат за други ден? Може да се каже любимата ми тема... Да се беше паднала на предварителния щеше да се радвам много.
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Сега виждам, че ако не се беше паднал автор, който да ми харесва и аз отивах на есето с цитатите. Обаче именно за есето трябва повече да се говори в училището, тъй като се съпоставят цитати на автори, а не просто да си пишеш по дадена философка тема и т.н. Кандидатите го избират уж да избягат от темата с автора, а не знаят точните критерии и това е много важно.

Иначе писах 7 страници, но се постарах да обхвана максиално с моите думи и научени фрази от темата, която съм чел за Йовков в продължение на толкова време и смятам, че се получи. Усетих, че като обем с мои думи няма да го изкарам много и вметнах по-подробно за други негови разкази и смятам, че се получи 1 приличен текс, който е без правописни и други грешки, тъй като изключително много внимателно следях това и се надявам на проверяващите да им допаднат размишленията ми.

Бях в зала с 44-45 души, тъй като не всички бяха дошли и само аз и едно момиче се зарадва силно на Йовков и повечето обърнаха курс към есето с цитатите.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Имам 1 важен въпрос - тъй като аз се боря за 3 по български!
така ако началото ти е доста слаба, а вече към края ти е дошла музата
има ли вероятност проверяващия да ти прочете 1-2 листа и да пише директно 2 или се чете до края

може да ви звучи тъп въпроса, но ми е доста важно да знам
Изображение
Of Mice and Men
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Сигурно, трябва и са задължени да прочетат всичко.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

аз си ги представям - едни нацупени в едната ръка листа ми в другата печат - двойка - и така масово печатат

а защо от всякъде чувам, че ще се пише масово 3-ки?
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

защото Йовков не е поет.
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Бавария написа:а защо от всякъде чувам, че ще се пише масово 3-ки?
ДАЙ БОЖЕ, ДАЙ БОЖЕ! :)
Така не съм се молила за три... сигурно ще пишат 3ки, за да си попълнят местата, щото да не останат университетита на есен наполовина празни ;) ще щъкат 50на хилави студенти първокурсници и тва ще им е... а и пари (от таксите) трябва отнякъде да се събират, няма да се излагат така, я ;)
Оххх.... тва за есетата.. и оценяването им... молете се да попаднете на сходно-мислещ квестор, иначе ни е спукана работата. Миналата година така ме прецакаха, просто защото бях споменала думичката "комунизъм"... Но в България нали нямало такова нещо, не е имало и партизани :lol: Трябваше да се внимава много, докато се пише. Да сътвориш една "всекиму удобна" тема. Правилото при кандидатстване явно е следното - заляга се максимално ниско, за да успееш да минеш под всички възможни шамари и удари, които изнервените квестори са готови да нанасят наляво и надясно. А ако ти е по-твърда главата, може и да отнесеш някой и друг плесник ;) пък дано е за добро :)
И аз искам 3.50 (ако не е много нахално де :roll: ), та да се порбвам веднъж с тая журналистика и да ми мирне главата.....
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Lanfear~
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от Lanfear~ »

Ем..хора, плашите ме така...Йовков хубав бе...или аз поне така си мислех преди да ви изчета постовете, и ахгр защо половината кандидатстуденти сънуват темите, само аз не? Е, при мен поне мама я нацели...
Темата ми хареса, пък и я писах...преди половин година за олипмиадата и изкарах 6...тука може и 4 да хвана поне...писах де що се сетих разказ - в това число и военните - любов има навсякъде :D
А пък в коридора на Ректората видях надпис който силно ме озадачи: "Изпитът за адвокати и младши адвокати ще се проведе в зала 292"
По дяволите аз бях в тая зала, и бях на кандидатстудентски, и откога има понятие "младши адвокати" ??? Мен лично ми се видя като ужасна гавра с бедните кандидастудентчета....и без т'ва се гърчим достатъчно....
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

На мен друго ми е любопитно-какви спецялности сте писали на първите си желания?А относоно Йовков(моят любимец) поне съм щастлива,че съм оцелила разказите.Една приятелка е говорила с госпожата си кои разкази е трябвало да включи и тя и е казала "Божура","Албена","Последна радост","Шибил","През чумавото" и "Индже" че са основно.Да се надяваме проверяващите да са в добро настроение.Обаче аз си мислех,че те наблягат повече на началото,а после го прехвърлят на две на три.За тва се постарах да имам силно начало,ама заключението ми куца.

Bibs,не се стряскай толкова с тоя Йовков.За някои е труден,за дрги като мен е любимец.Аз например не разбирам как някой може да харесва Смирненски и Гео Милев.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”