Изпит по математика УАСГ 13.07.2007 - задачите
Модератор: Boromir
- zvezda
- В началото бе словото
- Специалност: KN
- Курс: втори
Изпит по математика УАСГ 13.07.2007 - задачите
Сори, ако не му е тук мястото, но не можах да открия никъде задачите от изпита, пък в този форум пишат мн. хора и се надявам някой да помогне. Знам, че не дават да се взема темата, но ако някой помни нещо - напишете ги, моля, че да ги решим! 
.:KH ~ II-pи курс:.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: Изпит по математика УАСГ 13.07.2007 - задачите
Не само ако, ами направо не му е местото.zvezda написа:Сори, ако не му е тук мястото

- zvezda
- В началото бе словото
- Специалност: KN
- Курс: втори
ок, вярно не е тук мястото, но си мислех, че сте най-бързи. Май само острите ви езици са бързи...
Ако някой се интересува, ето:
зад. 1
Дадена е функцията f(x)=22cosx-3.a.2cosx+2a2,където а е параметър
а) (2 точки) Решете уравнението f(x)=0 за a=1
б) (2 точки) За кои стойности на а уравнението f(x)=0 има решение?
в) (2 точки) Намерете най-голямата и най-малката стойности на f(x).
зад.2
Даден е триъгълник АВС с ъгли α,β и γ. Вътрешни ъглополовящи АА1, ВВ1 и СС1 на триъгълника АВС се пресичат в точка О
а) (2 точки) Нека А2,В2 и С2 са пресечните точки на АА1, ВВ1 и СС1 с описаната около АВС окръжност. Докажете, че ОА/ОВ2=2sin(γ/2)
б) (3 точки) Докажете че:
(ОВ2.ОС2)/ОА= r/[4.sin(α/2).sin(β/2).sin(γ/2)]=R
където r и R са радиусите на вписаната и описаната окръжност около АВС
в) (2 точки) Нека ОА1/АО=(√3)/3 и ОС1/ОС=(√3)-1. Докажете че ъглите на триъгълника са п/6, п/3 и п/2.
зад. 3
Нека АВСДМ е правилна четириъгълна пирамида с основа АВСД, височина MN=h и ъгъл между две съседни околни стени 2ф.
a) (3 точки) Докажете, че обемът на пирамидата е VABCDM=-2h3.cos2 ф/(3cos2 ф)
б) (2 точки) Докажете, че радиусът на описаната около пирамидата сфера е R=h.(tg2ф) /2
в) (2 точки) Нека cosф=(√3/7) Aко α е равнината минаваща през АВ и центъра О на описаната сфера, намерете разстоянието от точка М до α
И айде - ключ и на боклука тази темичка... мерси за отзивите - страшни сте, няма що!
Ако някой се интересува, ето:
зад. 1
Дадена е функцията f(x)=22cosx-3.a.2cosx+2a2,където а е параметър
а) (2 точки) Решете уравнението f(x)=0 за a=1
б) (2 точки) За кои стойности на а уравнението f(x)=0 има решение?
в) (2 точки) Намерете най-голямата и най-малката стойности на f(x).
зад.2
Даден е триъгълник АВС с ъгли α,β и γ. Вътрешни ъглополовящи АА1, ВВ1 и СС1 на триъгълника АВС се пресичат в точка О
а) (2 точки) Нека А2,В2 и С2 са пресечните точки на АА1, ВВ1 и СС1 с описаната около АВС окръжност. Докажете, че ОА/ОВ2=2sin(γ/2)
б) (3 точки) Докажете че:
(ОВ2.ОС2)/ОА= r/[4.sin(α/2).sin(β/2).sin(γ/2)]=R
където r и R са радиусите на вписаната и описаната окръжност около АВС
в) (2 точки) Нека ОА1/АО=(√3)/3 и ОС1/ОС=(√3)-1. Докажете че ъглите на триъгълника са п/6, п/3 и п/2.
зад. 3
Нека АВСДМ е правилна четириъгълна пирамида с основа АВСД, височина MN=h и ъгъл между две съседни околни стени 2ф.
a) (3 точки) Докажете, че обемът на пирамидата е VABCDM=-2h3.cos2 ф/(3cos2 ф)
б) (2 точки) Докажете, че радиусът на описаната около пирамидата сфера е R=h.(tg2ф) /2
в) (2 точки) Нека cosф=(√3/7) Aко α е равнината минаваща през АВ и центъра О на описаната сфера, намерете разстоянието от точка М до α
И айде - ключ и на боклука тази темичка... мерси за отзивите - страшни сте, няма що!
.:KH ~ II-pи курс:.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
копи пейст от мат 10? бравоооо ... във най-неподходящия форум? бравооооо! Ето линк http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=2390
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
И аз така мисля! "Скалпел, моля", вземи да спреш да пълниш форума с безсмислени изказвания...Злосторнико, не бъди толкова остър (като скалпел)...
Последно промяна от Nayden на 14 Юли 2007, 00:25, променено общо 1 път.
Който много говори, не знае. Който много знае, не говори.
- явор
- Летописец Виртуоз
Явно май не знаеш, че съм завършил МГ и мога съвсем отговорно да заявя, че разбирам от математика.Скалпел, моля написа:Хайде, прависте устат, кажи какво разбра от условията които са пейстнати?
Когато дойдох на предварителния по математика миналата година единствената ми цел беше да си подсигуря малко мястото за Стоп. управление (последното ми желание) и да си напазаря за абитуриентската някой неща... Цяла година не бях поглеждал математика. Резултатът - 5,40, а аз стериометричната задача нямаше как да я реша, защото не съм поглеждал стериометрия на ниво по-високо от задачи за 3 в училище.
И само да кажа още, че от 8 до 12 клас не съм имал нито една текуща оценка 5 (на фона на около 80 шестици). Имах си 6,00 на пробната матура... А за разлика от мен, мои съученици, които имаха 6,00 в УАСГ ходеха на корекция на оценки за 9 и 10ти клас, където задачите били по-трудни от кандидатстудентските.
А колкото до заяждането... Определено си е неоснователно. Лошото е, че от активните потребители тези като вас са повече и когато стане някой скандал сипете мнения и темата бива затворена преди да се изразят останалите. Затова моите мнения се открояват и за съжаление са от малкото от другата страна на спора.
Нормално е всеки да се интересува какви са били изпитите по тази дисциплина в други учебни заведения... Отворете темите по история, география, литература... Навсякъде се говори какво се е паднало в други университети!!!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- Methuselah
- Легендарен флуудър
А от така написаните условия разбра ли нещо по първа се интересувам. Ти си едно дрънкало. Това че имаш някакви претенции по математика звучи наистина гордо, но няма връзка с темата - нищо. Нека обясня защо се заяждам:явор написа:Явно май не знаеш, че съм завършил МГ и мога съвсем отговорно да заявя, че разбирам от математика.Скалпел, моля написа:Хайде, прависте устат, кажи какво разбра от условията които са пейстнати?
1) Най-маловажното: не мисля че мястото на подобна тема е във форума на СУ. Мисля че не може да се прави сравнение между изпитите по литература, история, география и т.н. и изпита по математика, защото форматите са различни, сложността на задачите е различна, всичко е напълно различно. По математика не може да научиш определен брой теми за да се чувстваш спокоен на изпита, по другите предмети може.
2) Това което ме подразни основно беше че си личи грубото пействане от един друг форум като при самата процедура условията стават неразбираеми което води до обезсмислянето на поста. Да оставим това че някой друг си е направил труда да запомни задачите пък и да ги напише даже.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Ще си послужа с чужд подпис:Nayden написа:И аз така мисля! "Скалпел, моля", вземи да спреш да пълниш форума с безсмислени изказвания...Злосторнико, не бъди толкова остър (като скалпел)...
Мненията без нужната аргументация са безмозъчни и нека всички, които пишат такива, да се смятат за лично обидени от мен.